ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

Про відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 22, ст.864)
5 серпня 2014 року виповнюється 170 років від дня народження Іллі Юхимовича Рєпіна - всесвітньо відомого художника, майстра реалістичного живопису.
Враховуючи важливість постаті Іллі Рєпіна, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення, зокрема щодо виділення коштів на ремонтно-реставраційні роботи в будівлі Штабів військових поселень для розміщення художньої галереї лауреатів премії імені І.Ю. Рєпіна, в меморіальній садибі та в будівлі відділу музею - Шляховий палац (виставкові зали музею) в місті Чугуєві Харківської області;
з урахуванням пропозицій Харківської обласної державної адміністрації опрацювати питання щодо удосконалення інфраструктурного розвитку Харківської області, зокрема реконструкції та будівництва доріг до об’єктів, пов’язаних з ім’ям І.Ю. Рєпіна, встановлення відповідних дорожніх знаків та покажчиків;
під час роботи над законопроектами про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (5515-17) та про Державний бюджет України на 2014 рік передбачати видатки на забезпечення проведення заходів з підготовки та відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчості Іллі Рєпіна, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 170-річчя від дня його народження.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" випустити серію поштових марок, присвячених 170-річчю від дня народження Іллі Рєпіна.
5. Рекомендувати місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування розробити план заходів з відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Рєпіна, в якому в межах повноважень передбачити:
проведення урочистих заходів з нагоди цієї дати;
проведення у серпні 2014 року в закладах культури тематичних виставок, лекцій, вечорів, мистецьких конкурсів, святкових концертів, присвячених 170-річчю від дня народження Іллі Рєпіна.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України
В.РИБАК
м. Київ
20 листопада 2013 року
№ 707-VII