УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ РЕГУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова НКРЕ
23.11.2005 N 1044
( z0179-06 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 лютого 2006 р.
за N 192/12066
( Документ втратив чинність на підставі Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики N 1259 (z1827-12) від 04.10.2012 )

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми звітності 1-НКРЕ-газ "Звіт про обсяги постачання природного газу постачальниками природного газу за нерегульованим тарифом споживачам" ( zo179-06 )

1. Загальні положення
Ця Інструкція поширюється на суб'єкти господарської діяльності, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з транспортування природного і нафтового газу магістральними трубопроводами, незалежно від форм власності та підпорядкування. Інструкція визначає порядок заповнення форми звітності та термін подання її до Національної комісії регулювання електроенергетики України (далі - НКРЕ) та територіальних представництв НКРЕ. Подання до НКРЕ звітності здійснюється з метою перевірки та аналізу ліцензованої діяльності в ринкових умовах, а також виявлення порушень ліцензованої діяльності та їх усунення.
2. Інструкція розроблена відповідно до:
Господарського кодексу України (436-15) ;
Законів України "Про державну статистику" (2614-12) , "Про природні монополії" (1682-14) , "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" (1775-14) ;
Указу Президента України від 21.04.98 N 335 (335/98) "Питання Національної комісії регулювання електроенергетики України";
Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з транспортування природного і нафтового газу магістральними трубопроводами, затверджених наказом Держпідприємництва від 30.09.2005 N 86 (z1243-05) , постановою НКРЕ від 30.09.2005 N 856 (za243-05) та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 21.10.2005 за N 1243/11523;
інших нормативно-правових актів, якими регулюється ліцензована діяльність суб'єктів господарської діяльності з транспортування природного та нафтового газу магістральними трубопроводами.
3. Порядок та термін надання інформації
3.1. Форму звітності 1-НКРЕ-газ подають ліцензіати, які здійснюють господарську діяльність з транспортування природного та нафтового газу магістральними трубопроводами, щомісяця (до 20 числа місяця, наступного після звітного періоду) на паперових носіях та в електронному вигляді до НКРЕ та до відповідного територіального представництва НКРЕ за місцезнаходженням ліцензіата (адреса електронної пошти: f1gaz@nerc.gov.ua, за якою можна отримати електронний шаблон звіту).
Ліцензіат не має права вносити зміни до зразка форми.
3.2. Звітним періодом є календарний місяць.
3.3. Усі дані звітності мають ґрунтуватися на достовірних даних первинного обліку, що забезпечує можливість порівняння і контролю даних. Звіт підписується керівником організації та скріплюється печаткою. У формі звіту вказуються контактний телефон, прізвище та ініціали виконавця, який його складає.
3.4. Усі дані звіту мають бути наведені в тих одиницях виміру, які вказані в затвердженій формі звітності.
3.5. Територіальне представництво НКРЕ контролює подання форм у встановлені терміни, перевіряє дані, аналізує правильність заповнення та повноту даних, що надаються, сповіщає ліцензіатів щодо виявлених недоліків та пропонує їх усунути.
4. Пояснення щодо заповнення форми 1-НКРЕ-газ (місячна)
4.1. У графі "Назва підприємства-постачальника природного газу за нерегульованим тарифом" зазначаються газопостачальні організації, які здійснюють постачання природного газу за нерегульованим тарифом безпосередньо споживачам на підставі укладених договорів у поточному році.
4.2. У графі "Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ" зазначається ідентифікаційний код підприємства-постачальника природного газу, що здійснює господарську діяльність з постачання природного газу за нерегульованим тарифом, у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України.
4.3. У графах 3 - 14 "Фактично поставлено природного газу, тис.куб.м" наводиться обсяг природного газу, який фактично поставлено підприємством-постачальником за кожний місяць протягом звітного року.
4.4. У графі 15 "З початку року" наводиться сумарний обсяг природного газу, поставленого підприємством-постачальником за весь період з початку календарного року до кінця звітного місяця.
4.5. У рядку "Усього" указується підсумок обсягів фактично поставленого природного газу щомісяця та з початку року всіма підприємствами-постачальниками природного газу за нерегульованим тарифом.
5. Порядок виправлення звітних даних
5.1. Якщо у звітах поточного року при перевірках та в інших випадках виявлена недостовірність звітних даних, то їх виправлення робиться у звітах за той період (місяць), у якому були допущені помилки, а також у наростаючих підсумкових даних цього звіту (з початку року) та всіх наступних звітах. Усі розбіжності та виправлення мають бути відображені в примітках до звіту.
5.2. НКРЕ може вносити зміни до Інструкції у зв'язку із змінами законодавства України та з метою удосконалення звітності та поліпшення роботи НКРЕ і ліцензіатів.
Начальник управління ліцензійного
контролю та територіальних
представництв
К.Красюк