КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 27 січня 1995 р. N 67
Київ

Про Державну програму розвитку виробничої кооперації на 1995-2000 роки

( Додатково див. Постанову КМ N 970 (970-95-п) від 01.12.95 )
З метою створення раціональних кооперованих зв'язків, зменшення залежності суб'єктів підприємницької діяльності від зовнішніх факторів і монопольних постачальників окремих видів сировини, матеріалів і комплектуючих виробів Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Схвалити Державну програму розвитку виробничої кооперації на 1995-2000 роки (далі - Програма), розроблену Центром розвитку і реконструкції економіки на основі пропозицій міністерств, відомств, облвиконкомів, Київського міськвиконкому, підприємств і організацій щодо налагодження виробництва імпортозамінної та нової конкурентоспроможної продукції з урахуванням пріоритетних напрямів розвитку народного господарства.
( Програма не наводиться )
2. Міністерствам, відомствам, Уряду Автономної Республіки Крим, облвиконкомам, Київському міськвиконкому:
довести до конкретних виконавців завдання, передбачені Програмою, та забезпечити їх реалізацію;
уточнити до 1 квітня 1995 р. обсяги освоєння та випуску у 1995 році найважливіших видів продукції виробничо-технічного призначення згідно з розділами 1-3 Програми і в разі потреби їх коригування подати пропозиції Міністерству економіки;
щорічно до 1 серпня, з урахуванням стану виконання завдань Програми уточнювати обсяги виробництва та номенклатуру продукції виробничої кооперації відповідно до розділів 2 і 3 і надсилати відповідні матеріали Міністерству економіки, Центрові розвитку і реконструкції економіки при Кабінеті Міністрів України;
сприяти створенню комп'ютеризованих банків даних щодо галузевої, міжгалузевої та зовнішньої виробничої кооперації згідно з розділом 4 Програми.
3. Міністерству економіки і Міністерству фінансів:
під час формування проектів планів (програм) економічного і соціального розвитку та державного бюджету передбачати виділення коштів для виконання завдань Програми в межах наявних фінансових ресурсів;
разом із заінтерисованими міністерствами і відомствами до 15 лютого 1995 р. розробити і подати в установленому порядку пропозиції про внесення змін і доповнень до законодавства України щодо стимулювання виробництва імпортозамінної продукції вітчизняними підприємствами.
Міністерствам і відомствам забезпечувати спрямування зазначених коштів для виконання Програми та вживати заходів до вишукування додаткових джерел її фінансування.
4. Рекомендувати облвиконкомам, Київському міськвиконкому передбачати у місцевих бюджетах, позабюджетних, валютних та цільових фондах кошти для виконання завдань згідно з розділом 3 Програми.
5. Надати право Міністерству економіки вносити корективи до завдань, передбачених Програмою на 1995 рік.
6. Міністерству економіки, Центрові розвитку і реконструкції економіки при Кабінеті Міністрів України щорічно до 1 вересня подавати на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції про внесення змін до розділів 2 і 3 Програми щодо обсягів освоєння, випуску та номенклатури продукції виробничої кооперації на 1996-2000 роки.
7. Центрові розвитку і реконструкції економіки при Кабінеті Міністрів України, Міністерству економіки систематично проводити аналіз стану галузевої, міжгалузевої та зовнішньої виробничої кооперації і в разі потреби подавати відповідні пропозиції Кабінетові Міністрів України.
8. Міністерствам і відомствам, Уряду Автономної Республіки Крим, облвиконкомам, Київському міськвиконкому щорічно до 30 січня інформувати Міністерство економіки про стан виконання завдань, передбачених Програмою, а Міністерству економіки, Центрові розвитку і реконструкції економіки при Кабінеті міністрів України подавати до 1 березня Кабінетові Міністрів України узагальнені матеріали.
Прем'єр-міністр України
Перший заступник Міністра
Кабінету Міністрів України
В.МАСОЛ
І.ДОЦЕНКО
Інд.32