МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
05.02.2014 № 103

Про реорганізацію Чернігівського державного інституту економіки і управління

Відповідно до статей 104-108 Цивільного кодексу України (435-15) , статей 32, 40, 42, 44 Кодексу законів про працю України (322-08) , статті 27 Закону України "Про вищу освіту" (2984-14) , статті 6 Закону України "Про управління об'єктами державної власності" (185-16) , враховуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 5 (5-2014-р) "Про реорганізацію Чернігівського державного інституту економіки і управління", НАКАЗУЮ:
1. Припинити Чернігівський державний інститут економіки і управління (код ЄДРПОУ 21391884) шляхом реорганізації (приєднання) до Чернігівського національного технологічного університету як структурний підрозділ.
2. Установити, що:
2.1. Чернігівський національний технологічний університет є правонаступником усіх прав і обов'язків Чернігівського державного інституту економіки і управління.
2.2. Студенти Чернігівського державного інституту економіки і управління продовжують навчання в Чернігівському національному технологічному університеті.
3. Утворити комісію з реорганізації вищого навчального закладу Чернігівського державного інституту економіки і управління (далі - комісія з реорганізації) у складі згідно з додатком.
4. Установити, що відповідно до частини третьої статті 105 Цивільного кодексу України (435-15) з моменту призначення комісії з реорганізації до неї переходять повноваження щодо управління справами Чернігівського державного інституту економіки і управління, повноваження Казимира Володимира Вікторовича - виконуючого обов'язки ректора Чернігівського державного інституту економіки і управління припиняються.
5. Комісії з реорганізації (Шкарлет С.М.):
5.1. Повідомити:
орган, що здійснює державну реєстрацію, за місцезнаходженням Чернігівського державного інституту економіки і управління про прийняття рішення щодо його припинення, реорганізацію шляхом приєднання до Чернігівського національного технологічного університету. На виконання Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади (1242-2011-п) , затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1242, оригінал наказу залишити Міністерству, державному реєстратору подати завірену копію цього наказу;
письмово всіх кредиторів Чернігівського державного інституту економіки і управління про його реорганізацію та встановити строк заявлення кредиторами вимог - два місяці з дня публікації повідомлення;
органи державної статистики, державної податкової служби, пенсійного фонду, фонду соціального страхування про реорганізацію Чернігівського державного інституту економіки і управління.
5.2. Забезпечити розміщення в друкованих засобах масової інформації протягом десяти днів з дня припинення діяльності Чернігівського державного інституту економіки і управління оголошення про реорганізацію юридичної особи.
5.3. Попередити працівників Чернігівського державного інституту економіки і управління про наступне вивільнення та запропонувати їм роботу в установленому законодавством порядку, повідомивши центр зайнятості про вивільнення працівників.
5.4. Провести інвентаризацію майна, основних засобів та матеріальних цінностей, що знаходяться на балансі Чернігівського державного інституту економіки і управління, та забезпечити їх передачу до Чернігівського національного технологічного університету за передавальним актом на дату завершення реорганізації та подати його на затвердження до Міністерства в установленому законодавством порядку.
5.5. Після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог і закінчення процедури припинення, яка передбачена законодавством, скласти щодо Чернігівського державного інституту економіки і управління передавальний акт із зазначенням в ньому про правонаступництво щодо всіх зобов'язань юридичної особи, що реорганізується (припиняється), стосовно всіх його кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами.
5.6. Передати копії передавального акта до органів державної реєстрації за місцем державної реєстрації Чернігівського державного інституту економіки і управління.
5.7. Розробити та організувати виконання плану заходів щодо реорганізації Чернігівського державного інституту економіки і управління.
5.8. Після завершення роботи комісії з реорганізації подати на затвердження Міністерству матеріали щодо реорганізації (передавальний акт, звіт про роботу комісії з реорганізації, довідки органів статистики про виключення вищого навчального закладу, що реорганізуються відповідно до цього наказу, з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців тощо).
6. Уповноважити Голову та членів комісії з реорганізації на здійснення від імені Чернігівського державного інституту економіки і управління всіх передбачених законодавством дій, необхідних для проведення державної реєстрації припинення, в тому числі подання державному реєстратору документів, які є необхідними для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.
7. Голові комісії з реорганізації (Шкарлет С.М.) у місячний строк після завершення процедури припинення:
7.1. Внести зміни до Статуту Чернігівського національного технологічного університету, структури, штатного розпису та подати їх на затвердження Міністерству.
7.2. Подати Міністерству заяви про переоформлення ліцензії та сертифікатів про акредитацію спеціальностей Чернігівського державного інституту економіки і управління.
7.3. До 10 квітня 2014 року подати Міністерству інформацію про вжиті заходи щодо виконання цього наказу.
8. Департаменту економіки та фінансування (Даниленко С.В.), управлінню бухгалтерського обліку та звітності (Шарманська С.О.) забезпечити фінансування Чернігівського національного технологічного університету у передбаченому законодавством порядку.
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Суліму Є.М.
Міністр
Д.В. Табачник
( Склад комісії не наводиться )
( Текст взято з сайту Міністерства освіти і науки http://www.mon.gov.ua )