ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

Про запобігання проявам сепаратизму та іншим посяганням на основи національної безпеки України

Враховуючи заяву Служби безпеки України від 21 лютого 2014 року та інші повідомлення щодо спроб окремих політиків, представників органів місцевого самоврядування, лідерів об’єднань громадян, радикально налаштованих осіб створити ґрунт для ескалації громадянського конфлікту, поширення сепаратистських настроїв, що може призвести до виникнення загроз територіальній цілісності та недоторканності держави, Верховна Рада України постановляє:
1. Категорично засудити прояви сепаратизму та будь-яких інших посягань на територіальну цілісність та недоторканність України.
2. Вимагати від Служби безпеки України оперативно розслідувати всі повідомлення про дії, які містять ознаки злочинів проти основ національної безпеки України і, зокрема, посягань на територіальну цілісність та недоторканність України, та вживати жорстких й вичерпних заходів для припинення та запобігання загрозам національній безпеці України.
3. 25 лютого 2014 року заслухати у Верховній Раді України інформацію Служби безпеки України про розслідування повідомлень про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України і, зокрема, повідомлень про сепаратні переговори депутатів різних рівнів з представниками іноземних держав про можливий розділ країни на кілька частин, що про них йдеться у заяві Служби безпеки України від 21 лютого 2014 року.
4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України
О.ТУРЧИНОВ
м. Київ
22 лютого 2014 року
№ 756-VII