ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р І Ш Е Н Н Я
N 22 від 29.08.97
м.Київ
Протокол засідання Комісії
від 29 серпня 1997 р. N 16

Щодо заборони здійснення випуску акцій або облігацій підприємств, якщо в рішенні та/або інформації про їх випуск передбачено покриття збитків, пов'язаних із господарською діяльністю емітента, за рахунок коштів, залучених від емісії

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 7 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-ВР) Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Забороняється здійснювати випуск акцій або облігацій підприємств, якщо в рішенні та/або інформації про їх випуск передбачено покриття збитків, пов'язаних із господарською діяльністю емітента, за рахунок коштів, залучених від емісії.
2. У випадку виявлення відомостей в рішенні та/або інформації про випуск акцій або облігацій підприємств та/або в інших документах, які подаються для реєстрації випуску акцій або облігацій підприємств та інформації про їх випуск, що дозволяють зробити висновок про залучення коштів від емісії з метою покриття збитків, пов'язаних із господарською діяльністю емітента, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку відмовляє у реєстрації випуску чи інформації про випуск акцій або облігацій підприємств на підставі статті 7 Закону України "Про цінні папери і фондову біржу" (1201-12) . В інших випадках наявність збитків у емітента не може бути підставою для відмови у реєстрації випуску або інформації про випуск акцій або облігацій підприємств.
3. Абзац другий підпункту в) пункту 17 Тимчасового положення про порядок реєстрації випуску акцій і облігацій підприємств та інформації про їх випуск (07-01/96), затвердженого наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 20 вересня 1996 р. N 210 (z0572-96) , втрачає чинність.
4. Пункт 5 Тимчасового положення про порядок реєстрації випуску акцій і облігацій підприємств та інформації про їх випуск (07-01/96), затвердженого наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 20 вересня 1996 р. N 210 (z0572-96) , доповнити реченням такого змісту:
"У випадку прийняття рішення про випуск акцій або облігацій підприємств при наявності збитків, емітент зобов'язаний зазначити відповідні відомості щодо наявних збитків у рішенні про випуск акцій або облігацій підприємств та в інформації про їх випуск".
5. Рішення набуває чинності наступного дня після його опублікування в газеті "Урядовий кур'єр".
Голова Комісії
О.Мозговий
"Українська Інвестиційна Газета", N 33 (103), 23.09.97 р.