УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
З ДЕРЖАВНОГО МАТЕРІАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ
Н А К А З
18.10.2010 N 372
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
15 листопада 2010 р.
за N 1108/18403
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі N 169 (z0338-14) від 17.02.2014 )

Про затвердження Інструкції про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску мішків для цукру (джутових з імпортної тканини)

Відповідно до Закону України "Про державний матеріальний резерв" (51/97-ВР) та з метою врегулювання проведення операцій із мішками для цукру (джутових з імпортної тканини) НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску мішків для цукру (джутових з імпортної тканини), що додається.
2. Юридичному управлінню (Найдич М.А.) в установленому законодавством порядку подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Жукова В.Є.
4. Цей наказ набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
Голова
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комітету України
з питань регуляторної політики
та підприємництва
Заступник Голови
Державного комітету України
з промислової безпеки, охорони праці
та гірничого нагляду
Міністр
транспорту та зв'язку України
Перший заступник Міністра
регіонального розвитку
та будівництва України
Голова
Державного комітету України
з питань технічного регулювання
та споживчої політики
Міністр економіки України
Тимчасово виконуючий обов'язки
Міністра України з питань
надзвичайних ситуацій та у справах
захисту населення від наслідків
Чорнобильської катастрофи
Ю.А.Благодир
М.Бродський
С.В.Дунас
К.Єфименко
А.В.Беркута
О.В.Поволоцький
В.П.Цушко
М.В.Болотських

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
України з державного
матеріального резерву
18.10.2010  N 372
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
15 листопада 2010 р.
за N 1108/18403

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску мішків для цукру (джутових з імпортної тканини)

I. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція встановлює вимоги до якості і безпеки мішків для цукру (джутових з імпортної тканини), призначених для зберігання, порядок і умови їх поставки, закладення, зберігання і відпуску.
1.2. Ця Інструкція є обов'язковою до виконання підприємствами, установами і організаціями, що входять до системи державного резерву, управління якими здійснює Держкомрезерв, та підприємствами, установами й організаціями незалежно від форм власності, що виконують згідно з договорами (далі - Договір) з Держкомрезервом відповідальне зберігання матеріальних цінностей державного резерву та не входять до системи державного резерву (далі - відповідальні зберігачі).
1.3. На зберігання відповідальним зберігачам закладаються мішки для цукру (далі - мішки) вітчизняного та іноземного виробництва. Така продукція повинна відповідати за якістю, пакуванням та маркуванням усім вимогам, встановленим чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами.

II. Загальна характеристика основних властивостей і якісних показників

2.1. Якість мішків визначається згідно з ДСТУ 3748-98 "Мішки для цукру. Технічні умови" (далі - ДСТУ 3748-98).
2.2. Мішки для пакування цукру поділяються:
за видом використовуваного матеріалу на:
льоно-джуто-кенафні;
джутові;
льоно-джуто-кенафно-віскозні;
льоно-джуто-кенафно-поліефірні;
за конструкцією (тканинні мішки) на:
одношовні (зшиваються боковий зріз та низ (дно) мішка);
двошовні (зшиваються два бокових зрізи).
2.3. Мішки повинні виготовлятися згідно з вимогами ДСТУ 3748-98 за технічним описом і зразком, узгодженими із замовником.
У технічному описі повинно бути зазначено: розмір мішка, маса мішка, склад сировини, лінійна густина ниток на 10 см тканини, розривне навантаження тканини та швів мішка, масова частка костриці та ворсу.
2.4. За фізико-механічними показниками та розмірами мішки повинні відповідати вимогам ДСТУ 3748-98, що наведені у додатку.
2.5. Стебнівки повинні бути рівними, без пропусків стібків. Кінці стебнівок повинні бути закріплені. Вільні кінці ниток не повинні бути довші 5 см.
Ширина обметувального шва - 10 +- 2 мм, кількість стібків на 10 см стебнівки - від 10 до 15 стібків.
2.6. Мішки не повинні мати стороннього запаху або виділяти шкідливі речовини, які можуть вплинути на якість упакованого цукру.
Вологість тканинних мішків повинна бути не більше 14%.
Зміна лінійних розмірів тканинних мішків після прання повинна бути не більше 10%.
У мішках не допускаються дірки, погано прироблені відриви, забоїни, близни в дві і більше ниток чи в одну нитку загальною довжиною більше 20 см, розсічення з розриванням ниток, пропуск стібків, різке стягування шва, кривизна шва, плями більше одного недосічення в одну нитку, більше однієї підплетини площею 0,25 кв.см, підниряння в одну нитку загальною довжиною більше 20 см, штопання загальною площею більше 3 кв.см, розсічка бердом та різко виражені двійники.
2.7. До держрезерву закладаються мішки з мішкових тканин з луб'яної пряжі, луб'яної пряжі в суміші з хімічними волокнами, а також у сполученні з іншими видами пряжі та ниток, що виготовляються згідно з ДСТУ 3748-98.
До держрезерву закладаються мішки з тканини з ущільненим пругом, який повинен знаходитись у боковому шві. Ширина ущільненого пруга повинна бути не менше 25 мм. Кількість ниток за основою на 10 см пруга повинна дорівнювати подвоєній кількості ниток на 10 см тканини.
Тканина для мішків повинна бути підстрижена і каландрована.
2.8. Для пошиття мішків використовують нитки бавовняні, лавсанові, поліефірні, віскозні, поліамідні та інші рівноцінні за показниками якості згідно з ДСТУ 3748-98.

III. Пакування, маркування та транспортування

3.1. Мішки складають у паки по 10 штук так, щоб кожні наступні 10 мішків були укладені в напрямку, протилежному попереднім 10 мішкам, вирівнюють і ущільнюють під пресом. Після ущільнення всі сторони паки повинні бути прямими та рівними.
Маса паки тканинних мішків повинна бути не більше 50 кг.
За домовленістю із замовником допускається збільшення маси паки в разі механізації вантажно-розвантажувальних та складських робіт.
3.2. У кожній паці повинні бути мішки однієї назви та одного розміру.
3.3. Мішки, виготовлені з двох відрізків тканини, упаковують в окремі паки.
3.4. Паку з усіх боків обшивають пакувальною тканиною та обв'язують сталевою стрічкою або мотузкою.
Усі види використаних пакувальних та обв'язувальних матеріалів повинні забезпечувати зберігання упакованої продукції.
3.5. До верхньої частини паки вкладають товарний ярлик із зазначенням реквізитів:
назви підприємства-виробника та його товарного знака;
назви виробу;
позначення ДСТУ 3748-98;
розміру мішка;
кількості мішків у паці;
дати виготовлення (місяць, рік).
3.6. Транспортне маркування паки здійснюється згідно з ГОСТ 14192-96 "Маркировка грузов" із зазначенням маніпуляційного знака "Берегти від вологи".
На кожну паку або пакувальний ярлик, прикріплений до паки, наносять маркування із зазначенням:
назви підприємства-виробника та його товарного знака;
назви виробу;
позначення ДСТУ 3748-98;
розміру мішка;
кількості мішків у паці;
номера паки;
маси брутто.
3.7. Мішки транспортують всіма видами транспорту в критих транспортних засобах згідно з правилами перевезення вантажів, які діють на даному виді транспорту, а також в універсальних контейнерах відповідно до Правил перевезення вантажів в універсальних контейнерах (z0798-01) , затверджених наказом Міністерства транспорту України від 20.08.2001 N 542 (z0793-01) , зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 10.09.2001 за N 798/5989 (із змінами).
3.8. При поставці мішків вітчизняного виробництва до державного резерву постачальник або виробник повинен подати документ про якість продукції, виданий виробником, з відміткою "На зберігання" на кожну партію та висновок санітарно-епідеміологічної експертизи.
3.9. Надходження мішків іноземного виробництва до державного резерву супроводжується такими документами:
документ про якість продукції, виданий виробником на кожну партію;
документ, що підтверджує походження товару;
висновок санітарно-епідеміологічної експертизи.

IV. Порядок і умови поставки продукції до державного резерву

4.1. Закладення продукції здійснюється партіями з однаковою кількістю мішків та характеристиками якості.
У разі надходження мішків без необхідних супровідних документів вони складуються окремо і документально оформляються на тимчасове зберігання до отримання від постачальника відповідних супровідних документів.
Постачальник відповідає за якість мішків протягом гарантійного терміну зберігання.
4.2. При прийманні мішків перед розкриттям транспортного засобу ретельно перевіряється стан закруток, збереження пломб та чіткість відтисків на них, відповідність номерів транспортного засобу зазначеним у супровідних документах.
4.3. Виявлені при перевірці порушення або відсутність пломб, невиразність відтисків на них, наявність пломб проміжних станцій, порушення санітарного режиму перевезення вантажів та інші порушення оформляються відповідними актами.
У разі виявлення нестачі вантажів відповідальним зберігачем у комерційному акті за формою ГУ-22, затвердженою наказом Організації п/с А-1442 від 20.10.82 N И-195 "Об утверждении Инструкции о порядке оформления документации и учета операций по материалам первой группы на предприятиях Организации п/я А-1442", та приймальному акті за формою N Р-11, затвердженою відповідальним зберігачем, у графі "Особливі відмітки" в обов'язковому порядку зазначаються номери контрольних знаків на пломбах.
4.4. Приймання мішків за кількістю та якістю проводиться згідно з "Инструкцией о порядке приемки продукции производственно-технического назначения и товаров народного потребления по количеству", затвердженою постановою Держарбітражу при Раді Міністрів СРСР від 15.06.65 N П-6 (va006400-65) (із змінами), та "Инструкцией о порядке приемки продукции производственно-технического назначения и товаров народного потребления по качеству" (va007400-66) , затвердженою постановою Держарбітражу при Раді Міністрів СРСР від 25.04.66 N П-7 (v0007400-66) (із змінами), Положенням про порядок підтримання оптимального температурно-вологісного режиму, лабораторного і санітарного контролю на підприємствах Держкомітету України по матеріальних резервах П 2-047-95, затвердженим наказом Держкомітету України по матеріальних резервах від 10.04.96 N 47 , чинними нормативними документами.
Приймання мішків за кількістю проводиться шляхом перерахування місць (пак), звірення підрахованої кількості з даними специфікації та супровідних документів, наданих постачальником або виробником.
Приймання мішків проводиться шляхом ретельного зовнішнього огляду кожної пакувальної одиниці.
4.5. Організація та координація робіт з перевірки якості продукції при прийнятті здійснюються Українським державним науково-дослідним інститутом "Ресурс" (далі - УкрНДІ "Ресурс") спільно з відповідальними зберігачами. У разі виявлення відхилень від технічних вимог згідно з ДСТУ 3748-98 при прийнятті продукції необхідно проводити поглиблені випробування. Такі випробування проводяться спеціалістами УкрНДІ "Ресурс" у незалежних акредитованих лабораторіях з оформленням протоколу випробувань за формою, передбаченою відповідним стандартом на випробування.
Виконання досліджень, заміна тари та відбір продукції на випробування забезпечує постачальник або виробник.
До завершення зазначених досліджень та отримання результатів продукція знаходиться на відповідальному зберіганні у відповідального зберігача.
4.6. У разі виявлення порушень вимог ДСТУ 3748-98 та інших нормативних документів щодо якості, невідповідності фактично поставленої кількості даним супровідних документів мішки до закладення до державного резерву не приймаються, а повертаються постачальнику або виробнику для усунення виявлених дефектів чи заміни.

V. Відповідальність за порушення операцій

5.1. Поставка мішків на зберігання здійснюється за Договорами. Договір є основним документом, що визначає права й обов'язки сторін щодо поставки мішків, а також визначає їх відповідальність.
5.2. Санкції за порушення операцій з матеріальними цінностями державного резерву застосовуються відповідно до статті 14 Закону України "Про державний матеріальний резерв" (51/97-ВР) .

VI. Умови та терміни зберігання

6.1. Вимоги до складських приміщень, протипожежні заходи
6.1.1. Усі складські приміщення, транспортні, енергетичні та інші інженерні комунікації відповідальних зберігачів повинні відповідати затвердженій проектній документації, яка відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.10.2007 N 1269 (1269-2007-п) "Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх державної експертизи" пройшла обов'язкову комплексну державну експертизу.
Експлуатація складських приміщень здійснюється відповідно до вимог Положення про безпечну та надійну експлуатацію виробничих будівель і споруд (z0424-98) і Правил обстежень, оцінки технічного стану та паспортизації виробничих будівель і споруд, затверджених наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України та Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 27.11.97 N 32/288 (z0423-98) , зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.07.98 за N 423/2863 (із змінами).
6.1.2. Закриті складські приміщення, призначені для довготривалого зберігання мішків, повинні бути не нижче III ступеня вогнестійкості відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Захист від пожежі. Пожежна безпека об'єктів будівництва", затверджених наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 03.12.2002 N 88 (va088509-02) .
6.1.3. Складські приміщення для зберігання мішків повинні бути обладнані блискавкозахистом II категорії відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд", автоматичними установками пожежогасіння та пожежної сигналізації відповідно до вимог НАПБ Б. 06.004-2005 "Перелік однотипних за призначенням об'єктів, які підлягають обладнанню автоматичними установками пожежогасіння та пожежної сигналізації", затвердженого наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 22.08.2005 N 161 (z0990-05) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.09.2005 за N 990/11270 (із змінами), та згідно з ДБН В.2.5-13-98* "Інженерне обладнання будинків і споруд. Пожежна автоматика будівель і споруд", затвердженими наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 28.10.98 N 47, а також внутрішнім водогоном з пожежними кранами відповідно до СНиП 2.04.2001-85 "Внутренний водопровод и канализация зданий", затверджених наказом Держбуду СРСР від 04.10.85 N 169.
6.1.4. Складські приміщення повинні бути забезпечені засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно з наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02.04.2004 N 151 (z0554-04) "Про затвердження Типових норм належності вогнегасників", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.04.2004 за N 554/9153 (НАПБ Б.03.001-2004), та пожежними щитами відповідно до Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій від 19.10.2004 N 126 (z1410-04) , зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 04.11.2004 за N 1410/10009 (із змінами) (далі - правила пожежної безпеки).
6.1.5. Усі дерев'яні конструкції складських приміщень, а також ущільнювальні валики для герметизації дверей, що виготовлені з мішковини і тирси, мають бути оброблені вогнезахисним розчином.
6.1.6. За потенційною небезпекою мішки належать до розряду безпечних відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 "Система стандартов безопасности труда. Пожарная безопасность. Общие требования".
6.1.7. Сумісне зберігання мішків з іншими матеріальними цінностями в одній секції (безсекційному складському приміщенні), в суміжних секціях здійснюється відповідно до Правил пожежної безпеки (z1410-04) .
Не дозволяється зберігати мішки разом з кислотами, лугами, іншими хімічно активними, паливно-мастильними речовинами тощо.
6.1.8. За класифікацією з вибухопожежної та пожежної безпеки складські приміщення для зберігання мішків належать до категорії "В" згідно з НАПБ Б.03.002-2007 "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною безпекою", затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 03.12.2007 N 833, та класу П - IIа згідно з чинним законодавством.
Відповідні позначення мають бути нанесені на вхідні двері складських приміщень.
6.1.9. Для гасіння пожежі у складських приміщеннях для зберігання мішків використовують воду, повітряно-механічну піну, інертний газ, порошкові суміші, азбестову ковдру, пісок, вогнегасники.
Для запобігання впливу на працівників шкідливих продуктів горіння використовують індивідуальні засоби захисту та спецодяг відповідно до "Положения об организации работы по охране труда на предприятиях и в организациях системы Госкомитета", затвердженого наказом Організації п/с А-1442 від 14.01.85 N 5.
6.1.10. Мішки повинні укладатися у штабелі. Проти дверних отворів необхідно залишати проходи, які дорівнюють ширині дверей, але не менше 1 м. Якщо складське приміщення понад 10 м завширшки, посередині його влаштовується подовжений прохід не менше 2 м завширшки. Ширина проходів між штабелями має бути не менше 1 м.
Відстань між стінами та штабелями повинна бути не менше 0,8 м.
6.1.11. Електрична мережа складських приміщень повинна бути виконана відповідно до розділу 6 "Електричне освітлення" Правил улаштування електроустановок, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 09.03.2006 N 70 (v0070558-06) , Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Комітету по нагляду за охороною праці Міністерства праці та соціальної політики України від 09.01.98 N 4 (z0093-98) , зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10.02.98 за N 93/2533.
Ступінь освітленості складського приміщення повинен відповідати вимогам ДБН В.2.5-28-2006 "Природне і штучне освітлення", затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 15.05.2006 N 168 (v0168667-06) (із змінами).
6.1.12. Ізоляція електропроводів незалежно від видів електропроводки має бути розрахована на напругу не нижче 500 В. У місцях з'єднань електропроводів повинні застосовуватися розподільні коробки.
6.1.13. Усі струмоприймачі, розташовані в секціях складських приміщень, у неробочий час повинні відключатися ззовні, а електричні шафи пломбуватися згідно з вимогами Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 N 258 (z1143-06) , зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25.10.2006 за N 1143/13017.
6.1.14. Засоби зв'язку й сигналізації повинні постійно перебувати в технічно справному стані.
6.1.15. Розміщення складських приміщень на території повинно бути сплановане з урахуванням відведення поверхневих вод.
6.1.16. До початку завантаження складські приміщення повинні бути відремонтовані й підготовлені до приймання мішків. Особлива увага приділяється справності даху, підлоги, щільності припасування дверей.
6.1.17. У складських приміщеннях з мішками забороняється проведення робіт, пов'язаних із застосуванням відкритого вогню або утворенням іскри.
Застосування навантажувачів з двигунами внутрішнього згоряння забороняється.
6.1.18. Готовність складських приміщень до приймання мішків перевіряється комісією, склад якої визначається та затверджується керівником відповідального зберігача і оформляється актом.
6.2. Зберігання мішків здійснюється згідно з ГОСТ 7000-80 "Материалы текстильные. Упаковка, маркировка, транспортирование и хранение".
6.3. Відповідальні зберігачі повинні забезпечити відокремлене (в окремих секціях складських приміщень) зберігання мішків від матеріальних цінностей інших суб'єктів господарювання.
6.4. Основною умовою забезпечення якісного зберігання мішків є оберігання їх від вологи та інших видів шкідливого впливу.
Для запобігання випадінню конденсату слід уникати різкого коливання температури й відносної вологості між зовнішнім і складським повітрям. З метою вирівнювання параметрів складського та зовнішнього повітря провітрювання здійснюється згідно з Положенням про порядок підтримання оптимального температурно-вологісного режиму, лабораторного і санітарного контролю на підприємствах Держкомітету України по матеріальних резервах П 2-047-95, затвердженим наказом Держкомітету України по матеріальних резервах від 10.04.96 N 47.
Контроль за відносною вологістю повітря здійснюється за допомогою гігрографів та психрометрів, що встановлюються у складських приміщеннях з мішками та віддалені від дверей і продухів.
6.5. Контроль за якістю мішків під час зберігання
6.5.1. Контроль за якістю мішків у процесі зберігання проводиться відповідальними зберігачами згідно з Положенням про порядок підтримання оптимального температурно-вологісного режиму, лабораторного і санітарного контролю на підприємствах Держкомітету України по матеріальних резервах П 2-047-95, затвердженим наказом Держкомітету України по матеріальних резервах від 10.04.96 N 47. За рішенням Голови Держкомрезерву періодичний контроль якості мішків державного резерву проводять відповідальний зберігач та УкрНДІ "Ресурс" не пізніше ніж після 12-ти місяців зберігання.
6.5.2. У разі встановлення відхилення зовнішнього стану упаковки мішків згідно з ДСТУ 3748-98 та норм зберігання візуальним спостереженням відповідальний зберігач та УкрНДІ "Ресурс" за потреби проводять випробування із залученням незалежних акредитованих лабораторій за показниками згідно з ДСТУ 3748-98.
6.5.3. У разі отримання незадовільних результатів випробувань хоча б за одним показником повторні випробування здійснюються на подвійній кількості зразків від тієї самої партії мішків. Результати повторних випробувань вважаються остаточними і поширюються на всю партію.
6.5.4. Якщо результати повторних випробувань не відповідають технічним вимогам ДСТУ 3748-98, про це негайно повідомляється постачальник або виробник мішків для заміни неякісних партій мішків.
6.6. Паки з мішками, що надійшли на довгострокове зберігання, повинні складатися у штабелі за постачальниками або виробниками, датами (роками) виготовлення із дотриманням партій надходження.
Паки з мішками укладаються на сухі і чисті підтоварники на відстані від підлоги - не менше 0,2 м, на відстані від внутрішніх стін - не менше 0,2 м, від зовнішніх стін - не менше 0,8 м, від покрівлі - не менше 1,0 м, від опалювальних приладів - не менше 1,0 м відповідно до затверджених схем розміщення.
Ширина проїздів для електронавантажувачів визначається маркою електронавантажувача.
6.7. Паки з мішками складаються у штабелі. Штабелі формуються у порядку, що забезпечує стійке положення та їх надійне утримання вантажопідіймальними пристроями.
Штабель має бути стійким. На кожен укладений штабель заводять штабельний ярлик, у якому зазначають:
найменування продукції;
найменування виробника;
кількість місць;
масу нетто;
марку продукції;
позначення та найменування нормативної документації на продукцію;
номер документа про якість і місце його зберігання.
6.8. Гарантійний термін зберігання мішків для цукру становить п'ять років з дня виготовлення.
6.9. Систематично (виходячи з місцевих умов) проводиться зовнішній огляд пак з метою виявлення зволоження та інших пошкоджень. Одночасно перевіряється технічний та санітарний стан складського приміщення.
6.10. Контроль за кількісним зберіганням мішків проводиться відповідальним зберігачем постійно із занесенням усіх змін про наявність товару по кожному штабелю у штабельний ярлик та книгу складського обліку.
6.11. Інвентаризація мішків проводиться згідно з вимогами "Инструкции о порядке проведения инвентаризации материалов 1 группы на предприятиях Организации п/я А-1442", затвердженої наказом Організації п/с А-1442 від 19.09.86 N И-190, а також Інструкції з інвентаризації матеріальних цінностей, розрахунків та інших статей балансу бюджетних установ, затвердженої наказом Головного управління Державного казначейства України від 30.10.98 N 90 (z0728-98) , зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.11.98 за N 728/3168 (із змінами).

VII. Відпуск мішків для цукру

7.1. Відпуск мішків здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством.
7.2. Перед відпуском мішків відповідальним зберігачем проводиться перевірка їх якості згідно з вимогами нормативних документів.
7.3. Документальне оформлення відпуску мішків проводиться відповідно до Порядку формування, розміщення та проведення операцій з матеріальними цінностями державного резерву, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.97 N 1129 (1129-97-п) .
Директор Департаменту
зберігання державного резерву
Т.В.Свиридовський

Додаток
до Інструкції про порядок
і умови поставки,
закладення, зберігання
і відпуску мішків для цукру
(джутових з імпортної
тканини)

ФІЗИКО-МЕХАНІЧНІ ПОКАЗНИКИ

Вид мішка Джутовий з імпортної тканини
Розміри мішка, см: за довжиною за шириною 95+-2 56+-1
Маса мішка, г, не менше 452
Кількість ниток на 10 см тканини: за основою за утоком 47+-1 54+-1
Номінальна лінійна густина ниток, текс: за основою за утоком 370 Д 370 Д
Розривне навантаження, Н (кгс), не менше: смужки тканини розміром 50 мм x 200 мм: за основою за утоком; шва: бокового нижнього 686 (70) 696 (71) 559 (57) 549 (56)
Масова частка костриці, %, не більше 0,3
Масова частка ворсу, %, не більше 4,0