УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р І Ш Е Н Н Я
N 20 від 03.02.98
м.Київ
Протокол засідання Комісії
від 3 лютого 1998 року N 6
( Рішення скасовано на підставі Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 269 (vr269863-14) від 04.03.2014 )

Про встановлення процедури визнання ліцензій (дозволів), виданих поза межами України

У зв'язку із затвердженням Положення про порядок здійснення конкурсного відбору уповноважених осіб для підготовки та проведення відкритих торгів (тендеру) (z0636-97) Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Затвердити наступну процедуру визнання Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку ліцензій (дозволів) уповноважених організацій в країні місцезнаходження заявника на здійснення професійної діяльності по випуску та обігу цінних паперів для участі у конкурсному відборі уповноважених осіб для підготовки та проведення відкритих торгів (тендерів).
2. Для погодження ліцензії (дозволу) заявник (юридична особа-нерезидент) подає такі документи:
заяву, яка складається у довільній формі із зазначенням його повного фірмового найменування, місцезнаходження, номера телефону та відповідальної особи заявника;
копію документу (ліцензії, дозволу тощо), виданого уповноваженою організацією в країні місцезнаходження заявника на здійснення професійної діяльності по випуску та обігу цінних паперів. Цей документ повинен бути засвідчений відповідно до законодавства країни його видачі, перекладений українською мовою та легалізований у консульській установі України, якщо міжнародними договорами, у яких бере участь Україна, не передбачено інше. Зазначений документ може бути також засвідчено у посольстві відповідної держави в Україні та легалізовано в Міністерстві закордонних справ України.
3. Подані документи розглядаються на засіданні Комісії у термін до 30-ти днів з моменту отримання заяви з доданням необхідних документів.
4. Після розгляду вказаних документів на засіданні Комісії заявнику надсилається (протягом трьох робочих днів) копія витягу з протоколу вказаного засідання Комісії за результатами їх розгляду.
У випадку визнання Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку документу (ліцензії, дозволу тощо) на здійснення діяльності по випуску та обігу цінних паперів, виданого в країні місцезнаходження заявника, він дійсний тільки для участі у конкурсі щодо відбору уповноваженої особи для підготовки та проведення відкритих торгів (тендерів) і не дає права заявнику здійснювати професійну діяльність по випуску та обігу цінних паперів на території України.
5. Управлінню регулювання ринку цінних паперів організувати розгляд поданих документів згідно з затвердженою процедурою.
6. Прес-центру забезпечити опублікування цього рішення в установленому порядку.
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Члена Комісії М.Волкова.
Голова Комісії
О.Мозговий
"Українська Інвестиційна Газета", 17.03.1998 р. N 10 (129)