УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
30.11.2007 N 1064
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 грудня 2007 р.
за N 1374/14641
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства освіти і науки N 343 (z0458-14) від 09.04.2014 )

Про Всеукраїнський конкурс серед професійно-технічних навчальних закладів на кращу винахідницьку роботу в галузі теплоенергозбереження

Відповідно до підпункту "й" пункту 19 розділу 11 Положення про професійно-технічний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.98 N 1240 (1240-98-п) , на виконання рішення колегії Міністерства освіти і науки України від 28.08.2007 та з метою залучення обдарованої учнівської молоді до дослідно-експериментальної та винахідницької діяльності НАКАЗУЮ:
1. Організувати проведення Всеукраїнського конкурсу серед професійно-технічних навчальних закладів на кращу винахідницьку роботу в галузі теплоенергозбереження (далі - Конкурс) з 01.12.2007 до 01.12.2008.
2. Затвердити Положення про Всеукраїнський конкурс серед професійно-технічних навчальних закладів на кращу винахідницьку роботу в галузі теплоенергозбереження, що додається.
3. Міністерству освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій спільно з регіональними навчально-методичними центрами (кабінетами) професійно-технічної освіти організувати та провести перший (регіональний) етап зазначеного Конкурсу.
4. Матеріали для участі в другому (завершальному) етапі Конкурсу подати департаменту професійно-технічної освіти МОН.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на директора департаменту професійно-технічної освіти Десятова Т.М.
Міністр
С.М.Ніколаєнко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти
і науки України
30.11.2007  N 1064
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 грудня 2007 р.
за N 1374/14641

ПОЛОЖЕННЯ

про Всеукраїнський конкурс серед професійно-технічних навчальних закладів на кращу винахідницьку роботу в галузі теплоенергозбереження

1. Загальні положення

Всеукраїнський конкурс на кращу винахідницьку роботу в галузі теплоенергозбереження у професійно-технічній освіті (далі - Конкурс) проводиться для популяризації винахідницької діяльності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів та виявлення найбільш перспективних розробок у цьому напрямі.

2. Мета Конкурсу

Головною метою Конкурсу є залучення обдарованої учнівської молоді до дослідно-експериментальної роботи, винахідницької діяльності, виховання дбайливого ставлення до теплоенергоресурсів, які мають вагоме значення для підвищення якості життя людини.

3. Мета і завдання Конкурсу

Поширення передового досвіду з винахідницької діяльності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів та подальше впровадження кращих винахідницьких робіт з питань теплоенергозбереження в системі професійно-технічної освіти.

4. Керівництво Конкурсом

4.1. Керівництво Конкурсом здійснюється оргкомітетом, на який покладається відповідальність за його організацію та підбиття підсумків. Призерів і переможців Конкурсу визначає журі.
4.2. В Автономній Республіці Крим, областях, у містах Києві та Севастополі конкурси проводять відповідно республіканський, обласні та міські (далі - регіональні) оргкомітети і журі.
4.3. Склади оргкомітету і журі Конкурсу наведені в додатку 1 та додатку 2. Склади регіональних оргкомітетів і журі затверджуються відповідними наказами Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим, управліннями освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

5. Порядок проведення Конкурсу

Конкурс проводиться в II етапи:
I етап (регіональний) - з 1 грудня 2007 до 1 червня 2008 року регіональні оргкомітети та журі розглядають надіслані матеріали, визначають переможців і призерів конкурсу і до 15 червня 2008 року надсилають оргкомітету Конкурсу відповідні матеріали для участі переможців на наступному етапі Конкурсу.
II етап (заключний) - з 15 червня до 1 грудня 2008 року члени журі Конкурсу безпосередньо ознайомлюються з наданими матеріалами і визначають серед них переможця та призерів.
Оргкомітет на підставі рішення журі до 30 листопада 2008 року готує протокол, який затверджується наказом Міністерства освіти і науки України.

6. Учасники Конкурсу

У Конкурсі на регіональному рівні можуть брати участь усі учні професійно-технічних навчальних закладів даного регіону згідно з поданням до Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим та відповідних управлінь освіти і науки обласних (міських) державних адміністрацій; на II етапі - переможці регіональних конкурсів за поданням відповідних управлінь освіти і науки.

7. Матеріали, що надсилаються на Конкурс:

7.1. Заявка на участь у Конкурсі, яка повинна містити таку інформацію:
анкета учасника Конкурсу;
опис винахідницької роботи;
матеріали на електронних носіях.
7.2. Листи-подання Міністерства освіти Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

8. Показники оцінювання конкурсних матеріалів:

8.1. Оформлення та зміст поданих матеріалів (відповідність назві, зрозумілість і чіткість, грамотність).
8.2. Інноваційність, глибина й оригінальність технічного рішення.
8.3. Нестандартність та комплексність підходу.
8.4. Економічна привабливість винаходу та можливість його практичного впровадження у систему професійно-технічної освіти.

9. Відзначення переможців Конкурсу

Учні, що стали переможцями і призерами Конкурсу, нагороджуються дипломами відповідно I, II і III ступенів.
Винахідницька робота, що визнана переможницею Конкурсу, подається до впровадження в системі професійно-технічної освіти.
Учні можуть бути відзначені також грошовими преміями та цінними подарунками за рішенням регіональних оргкомітетів і журі залежно від наявних умов і можливостей, у тому числі за рахунок залучення інших коштів, не заборонених чинним законодавством України.
Переможці та призери регіонального етапу Конкурсу нагороджуються грамотами відповідного органу управління освіти.
Заступник директора -
начальник відділу департаменту
професійно-технічної освіти
Міністерства освіти і науки
України
В.В.Супрун

Додаток 1
до підпункту 4.3 пункту 4
Положення

ОРГКОМІТЕТ

Всеукраїнського конкурсу серед професійно-технічних навчальних закладів на кращу винахідницьку роботу в галузі теплоенергозбереження

1. Жебровський Б.М. - перший заступник Міністра освіти і науки України, голова оргкомітету
2. Десятов Т.М. - директор департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України, заступник голови оргкомітету
3. Дмитришин В.С. - заступник голови Державного департаменту інтелектуальної власності
4. Крячко Л.В. - заступник директора - начальник відділу Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України
5. Кузьменко О.С. - головний спеціаліст, радник голови Державного департаменту інтелектуальної власності
6. Паржницький В.В. - заступник директора, начальник відділення змісту професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України
Заст. директора - начальник
відділу департаменту
професійно-технічної освіти
Міністерства освіти і науки
України
В.В.Супрун

Додаток 2
до підпункту 4.3 пункту 4
Положення

ЖУРІ

Всеукраїнського конкурсу серед професійно-технічних навчальних закладів на кращу винахідницьку роботу в галузі теплоенергозбереження

1. Дмитришин В.С. - заступник голови Державного департаменту інтелектуальної власності, голова журі
2. Супрун В.В. - заступник директора - начальник відділу департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України, заступник голови журі
3. Радкевич В.А. - старший науковий співробітник, член-кореспондент АПН України, завідувач відділу Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих АПН України (за згодою)
4. Шенін О.А. - завідувач відділу відділення змісту професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України
5. Яценко М.І. - головний експерт відділу формальної експертизи N 4 ДП "Український інститут промислової власності"
6. Лещенко-Короткевич О.В. - спеціаліст I категорії відділу консультації та роботи з громадянами Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг
Заст. директора - начальник
відділу департаменту
професійно-технічної освіти
Міністерства освіти і науки
України
В.В.Супрун