МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
14.05.2014 № 590

Деякі питання діяльності структурних підрозділів Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника"

Відповідно до частини першої статті 27 і частини п'ятої статті 30 Закону України "Про вищу освіту" (2984-14) , пункту 27 Заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів (65-2014-п) , утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 № 65, враховуючи клопотання Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" (далі - Університет) від 31.03.2014 № 01-10/09/139, та з метою оптимізації структури Університету, підвищення ефективності використання навчально-матеріальної бази та кадрового потенціалу, поліпшення якості підготовки фахівців з вищою освітою освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста НАКАЗУЮ:
1. Підтримати пропозицію Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" щодо припинення діяльності Верховинського коледжу туризму і готельного господарства Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника", Івано-Франківського коледжу Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника", Юридичного коледжу Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" та утворення на їх базі відокремленого структурного підрозділу Університету - Івано-Франківського коледжу Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" із збереженням ліцензованого обсягу, державного замовлення на підготовку фахівців.
2. Ректору Університету Цепенді І. Є.:
2.1. Здійснити в установленому законодавством порядку комплекс організаційних заходів, пов'язаних з припиненням діяльності структурних підрозділів Університету та утворенням нового відокремленого структурного підрозділу Університету - Івано-Франківського коледжу Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" з відділенням в смт Верховина.
2.2. Забезпечити працевлаштування працівників навчальних закладів, що припиняються, відповідно до чинного законодавства.
2.3. Забезпечити студентам навчальних закладів, що припиняються, продовження та завершення навчання за обраними спеціальностями.
2.4. Внести в установленому порядку зміни до структури і Статуту Університету та подати його на затвердження до Міністерства.
2.5. Розробити та затвердити Положення про Івано-Франківський коледж Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника".
2.6. До 1 серпня 2014 року надати до Міністерства інформацію про вжиті заходи щодо виконання цього наказу.
3. Департаменту економіки та фінансування (Даниленко С. В.), управлінню бухгалтерського обліку та звітності (Шарманська С. О.) здійснювати фінансування новоствореного Івано-Франківського коледжу Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" у встановленому законодавством порядку.
4. Департаменту наукової діяльності та ліцензування (Якименко О. В.) забезпечити переоформлення відповідних ліцензій і сертифікатів Університету.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Совсун І. Р.
Міністр
С.М. Квіт
( Текст взято з сайту Міністерства освіти і науки http://www.mon.gov.ua )