УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
12.06.2003 N 265
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства охорони здоров'я N 310 (v0310282-14) від 08.05.2014 )

Про внесення змін до Методичних рекомендацій щодо проведення антиретровірусної терапії у дорослих, хворих на ВІЛ-інфекцію та СНІД

З метою оптимізації антиретровірусної терапії хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД, враховуючи рекомендації ВООЗ, які визначені в проекті Протоколів щодо комплексного ведення пацієнтів з ВІЛ/СНІДом для України та інших країн СНД, розроблених під час спільної консультаційної наради Департаменту з ВІЛ/СНІДу ВООЗ та Європейського регіонального бюро ВООЗ 5-7 травня 2003 р. НАКАЗУЮ:
1. Внести зміни до Методичних рекомендацій щодо проведення антиретровірусної терапії у дорослих, хворих на ВІЛ-інфекцію та СНІД, затверджених наказом МОЗ України від 15.04.2003 N 173 (v0173282-03) :
1.1. Розділ "Схеми антиретровірусної терапії для дорослих" доповнити абзацом другим такого змісту:
"Для проведення антиретровірусної терапії рекомендовано використовувати зареєстровані в Україні препарати, які пройшли відповідну передкваліфікацію ВООЗ".
1.2. Розділ "Перша лінія" Схеми антиретровірусної терапії для ВІЛ-інфікованих дорослих доповнити позицією такого змісту:
Схема Препарати Разова доза Число прийомів за добу Тактика ведення хворого
Схема з NVP AZT + 3TC + NVP Зідовудин (AZT) + AZT 300 мг 2 Рекомендується для жінок, які можуть завагітніти, вагітних; пацієнтів з асимптоматичним перебігом ВІЛ-інфекції
Ламівудин (3TC) + 3TC 150 мг 2
Невірапін (NVP) NVP 200 мг 2
2. Міністру охорони здоров'я Автономної республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Севастопольської міської і Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської держадміністрацій довести до відома медичних працівників лікувально-профілактичних закладів, що надають медичну допомогу хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД, внесені зміни та забезпечити їх виконання.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Державного секретаря Лапушенко О.В.
Державний секретар
Ю.В.Поляченко