N 3/6 від 18.01.2000
м.Київ
|
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 березня 2000 р.
за N 146/4367
|
Затверджено
Наказ Державного департаменту
України з питань виконання
покарань та Міністерства охорони
здоров'я України
18.01.2000 N 3/6 ( z0143-00 )
Таблиця 1
N з/п | Продукти | Вміст у 100 г засвоюваної частини продукту (нетто) | |||
Білки | Жири | Вуглеводи | Енергетична цінність, ккал | ||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
I. Хліб та мукомольно-круп'яна продукція | |||||
1. | Хліб житній з обдирного борошна | 6,6 | 1,2 | 34,2 | 181 |
2. | Хліб пшеничний з обдирного борошна | 8,2 | 1,4 | 38,1 | 195 |
3. | Хліб пшеничний з борошна 1-го гатунку | 7,6 | 0,9 | 46,7 | 231 |
4. | Хліб пшеничний з борошна 2-го гатунку | 8,1 | 1,3 | 42,8 | 221 |
5. | Хліб із суміші борошна житнього обдирного і 1-го гатунку - пшеничного | 7,3 | 1,3 | 35,5 | 189 |
6. | Батони прості з борошна пшеничного 1-го гатунку | 8,0 | 0,9 | 48,9 | 235 |
7. | Сухарі армійські пшеничні (з обдирного борошна) | 13,2 | 2,3 | 58,2 | 316 |
8. | Борошно пшеничне 2-го гатунку | 11,7 | 1,8 | 63,7 | 324 |
9. | Крупа гречана ("ядриця") | 12,6 | 3,3 | 62,1 | 335 |
10. | Крупа гречана ("проділ") | 9,5 | 2,3 | 65,9 | 330 |
11. | Рис | 7,0 | 1,0 | 71,4 | 330 |
12. | Крупа пшоняна шліфована | 11,5 | 3,3 | 66,5 | 348 |
13. | Крупа вівсяна | 11,0 | 6,1 | 49,7 | 303 |
14. | Крупа перлова | 9,3 | 1,1 | 66,5 | 320 |
15. | Крупа ячна | 10,0 | 1,3 | 66,3 | 324 |
16. | Крупа пшенична "Полтавська" | 11,5 | 1,3 | 63,1 | 316 |
17. | Крупа пшенична "Артек" | 11,0 | 1,2 | 68,3 | 335 |
18. | Крупа манна | 10,3 | 1,0 | 67,7 | 328 |
19. | Горох лущений | 23,0 | 1,6 | 50,8 | 314 |
20. | Квасоля продовольча | 21,0 | 2,0 | 46,6 | 292 |
21. | Макаронні вироби 1-го гатунку | 10,7 | 1,3 | 68,4 | 335 |
II. М'ясо та м'ясні продукти | |||||
1. | М'ясо, яловичина I категорії | 18,6 | 16 | - | 218 |
2. | М'ясо, яловичина II категорії | 20,0 | 9,8 | - | 168 |
3. | М'ясо, свинина (жирна) | 11,7 | 49,3 | - | 491 |
4. | М'ясо, свинина (м'ясна) | 14,3 | 33,3 | - | 357 |
5. | Конятина I категорії | 19,5 | 9,9 | - | 167 |
6. | Конятина II категорії | 20,9 | 4,1 | - | 121 |
7. | Баранина I категорії | 15,6 | 16,3 | - | 209 |
8. | Баранина II категорії | 19,8 | 9,6 | - | 166 |
9. | Печінка яловича | 17,9 | 3,7 | - | 105 |
10. | Печінка свиняча | 18,8 | 3,8 | - | 109 |
11. | Нирки яловичі | 15,2 | 2,8 | - | 86 |
12. | Нирки свинячі | 15,0 | 3,6 | - | 92 |
13. | Консерви тушкованого м'яса: | ||||
- яловичі | 16,8 | 17,0 | - | 220 | |
- з баранини | 17,3 | 17,0 | - | 222 | |
- зі свинини | 14,9 | 32,2 | - | 349 | |
III. Риба та рибні продукти | |||||
1. | Тріска охолоджена або морожена | 16,0 | 0,6 | - | 69 |
2. | Тріска солона | 23,1 | 0,6 | - | 98 |
3. | Окунь морський охолоджений або морожений | 18,2 | 3,3 | - | 103 |
4. | Минтай охолоджений або морожений | 15,9 | 0,9 | - | 72 |
5. | Скумбрія атлантична охолоджена або морожена | 18 | 13,2 | - | 191 |
6. | Ставрида океанічна охолоджена або морожена | 18,5 | 4,5 | - | 114 |
7. | Хек охолоджений або морожений | 16,6 | 2,2 | - | 86 |
8. | Судак охолоджений або морожений | 18,4 | 1,1 | - | 84 |
9. | Мойва охолоджена або морожена, виловлена повесні | 13,1 | 7,1 | - | 116 |
10. | Мойва охолоджена або морожена, виловлена восени | 13,6 | 18,1 | - | 217 |
11. | Салака весняна або морожена | 17,5 | 3 | - | 97 |
12. | Салака осіння або морожена | 17,0 | 8,3 | - | 143 |
13. | Оселедець івасі спецпосолу | 17,5 | 11,4 | - | 173 |
14. | Оселедець атлантичний середнього соління | 17,0 | 8,5 | - | 145 |
15. | Консерви рибні натуральні: | ||||
- скумбрія атлантична | 16,4 | 21,4 | - | 258 | |
16. | Консерви рибні в олії: | ||||
- ставрида атлантична обсмажена | 15,6 | 27,4 | - | 309 | |
- скумбрія атлантична | 13,1 | 25,1 | - | 278 | |
- сардини атлантичні | 17,9 | 19,7 | - | 249 | |
17. | Консерви рибні в томатному соусі: | ||||
- ставрида атлантична | 14,8 | 2,3 | 7,3 | 110 | |
IV. Жири | |||||
1. | Жир баранячий топлений | 0 | 99,7 | 0 | 897 |
2. | Жир яловичий топлений | 0 | 99,7 | 0 | 897 |
3. | Жир свинячий топлений | 0 | 99,7 | 0 | 897 |
4. | Жир харчовий кулінарний | 0 | 99,7 | 0 | 897 |
5. | Олія рослинна (соняшникова) | 0 | 99,9 | 0 | 899 |
6. | Масло вершкове несолоне | 0,5 | 82,5 | 0,8 | 748 |
7. | Сало-шпик | 1,4 | 92,8 | - | 841 |
V. Молоко і молочні продукти | |||||
1. | Молоко (2,5 %) | 2,82 | 2,5 | 4,73 | 52 |
2. | Кефір, кисле молоко | 2,8 | 3,2 | 4,1 | 56 |
3. | Сметана 20 % | 2,8 | 20,0 | 3,2 | 206 |
4. | Сир напівжирний | 16,7 | 9,0 | 2,0 | 159 |
5. | Сир нежирний | 18,0 | 0,6 | 1,8 | 88 |
6. | Консерви молочні: | ||||
- молоко незбиране згущене з цукром | 7,2 | 8,5 | 56,6 | 320 | |
7. | Молоко коров'яче незбиране сухе | 26 | 25 | 37,5 | 476 |
8. | Тверді сири: | ||||
- костромський | 25,2 | 26,3 | - | 345 | |
- пошехонський | 26,0 | 26,5 | - | 350 | |
- російський | 23 | 29 | - | 360 | |
- естонський | 26 | 26,4 | - | 350 | |
VI. Яйця курячі | |||||
1. | Яйця курячі I категорії | 12,7 | 11,5 | 0,7 | 157 |
VII. Цукор | |||||
1. | Цукор-пісок | 0 | 0 | 99,8 | 379 |
2. | Цукор-рафінад | 0 | 0 | 99,9 | 379 |
VIII. Плодоовочеві продукти | |||||
1. | Картопля свіжа | 2,0 | 0,4 | 16,3 | 80 |
2. | Картопля сушена | 6,6 | 0,3 | 74 | 331 |
3. | Капуста свіжа | 1,8 | 0,1 | 4,7 | 27 |
4. | Капуста квашена | 1,8 | - | 2,2 | 19 |
5. | Буряк свіжий | 1,5 | 0,1 | 9,1 | 42 |
6. | Буряк консервований | 1,3 | 0 | 6,0 | 32 |
7. | Цибуля-ріпка свіжа | 1,4 | - | 9,1 | 41 |
8. | Цибуля-ріпка сушена | 8,4 | 2,8 | 42,6 | 208 |
9. | Морква свіжа | 1,3 | 0,1 | 7,2 | 34 |
10. | Морква консервована | 1,0 | 0,1 | 6,2 | 29 |
11. | Морква сушена | 7,9 | 0,6 | 49,2 | 226 |
12. | Огірки свіжі (тепличні), з грунту | 0,7 | 0,1 | 1,9 | 11 |
13. | Огірки, соління | 0,8 | 0,1 | 1,6 | 13 |
14. | Томати свіжі | 1,1 | 0,2 | 3,8 | 23 |
15. | Томати солоні, консервовані | 1,1 | 0,1 | 1,6 | 16 |
16. | Кабачки свіжі | 0,6 | 0,3 | 4,9 | 23 |
17. | Редис | 1,2 | 0,1 | 3,8 | 21 |
18. | Часник | 6,5 | - | 5,2 | 46 |
19. | Томат-паста | 4,8 | - | 19 | 99 |
20. | Томат-пюре | 3,6 | - | 11,8 | 65 |
21. | Фрукти, ягоди сушені | ||||
Яблука | 2,2 | - | 48 | 199 | |
Груші | 2,3 | - | 49 | 201 | |
Сливи | 2,3 | - | 58,4 | 242 | |
суміш із сухофруктів | 3,0 | - | 56,2 | 232 | |
22. | Концентрати киселю на плодових та ягідних екстрактах | 0,3 | - | 85,9 | 353 |
23. | Соки | ||||
Яблучний | 0,5 | - | 9,1 | 38 | |
Виноградний | 0,3 | - | 13,8 | 54 | |
Томатний | 1,0 | - | 3,5 | 19 | |
Сливовий | 0,3 | - | 16,1 | 66 | |
24. | Повидло яблучне | 0,4 | - | 65,3 | 250 |
IX. Смакові та інші продукти | |||||
1. | Чай байховий 2-го сорту | 20 | 5,1 | 4 | 109 |
2. | Крохмаль картопляний | 0,1 | - | 79,6 | 327 |
3. | Крохмаль кукурудзяний | 1,0 | 0,6 | 85,2 | 359 |
4. | Сіль харчова | 0 | 0 | 0 | 0 |
5. | Гірчичний порошок | 37,1 | 11,1 | 5,9 | 271 |
X. Консервовані і концентровані обідні страви та м'ясо-рослинні консерви | |||||
1. | Консерви м'ясо-рослинні | ||||
каша з м'ясом | 9,6 | 7,7 | 18,9 | 190 | |
горох з м'ясом | 11,5 | 7,6 | 15,2 | 182 | |
каша пшенична з м'ясом | 16,0 | 12,7 | 55,9 | 410 | |
каша перлова з м'ясом | 14,0 | 12,9 | 57,4 | 409 | |
м'ясо з крупою і овочами | 9,0 | 7,2 | 17,2 | 176 | |
2. | Харчові концентрати спеціального призначення з 2 % жиру: | ||||
Борщ | 6,6 | 1,9 | 48,0 | 243 | |
суп гороховий з овочами | 11,3 | 3,2 | 49,8 | 282 | |
суп картопляний | 5,1 | 1,9 | 64,1 | 302 | |
суп перловий з овочами | 5,4 | 2,6 | 61,3 | 299 | |
горох відварений | 14,9 | 3,8 | 48,7 | 299 | |
каша гречана | 8,5 | 4,0 | 61,4 | 325 | |
каша перлова | 6,0 | 2,9 | 65,9 | 323 |
Продукти | Вага продукту | |
Брутто | Нетто | |
1 | 2 | 3 |
Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1-го гатунку | 500 | 500 |
Хліб пшеничний із борошна 2-го гатунку | 150 | 150 |
Борошно пшеничне 2-го гатунку | 10 | 10 |
Макаронні вироби | 20 | 20 |
Крупа, всього: | 120 | |
Пшоняна | 45 | 44,5 |
Вівсяна | 20 | 19,7 |
Пшенична | 35 | 34,7 |
Бобові | 20 | 19,9 |
М'ясо 2-ої категорії | 100 | 71 |
Риба (минтай) | 100 | 46 |
Жири тваринні топлені | 40 | 40 |
Олія | 20 | 20 |
Цукор | 30 | 30 |
Картопля | 550 | 396 |
Овочі, всього: | 250 | |
Капуста | 150 | 120 |
Морква | 20 | 16 |
цибуля (ріпка) | 30 | 25,2 |
Буряк | 20 | 16 |
огірки (соління) | 30 | 30 |
Томатна паста | 3 | 3 |
Сіль | 12 | 12 |
Чай | 1 | 1 |
Лавровий лист | 0,1 | 0,1 |
Таблиця 2
Продукти | Вага, в грамах | Білки, в грамах | Жири, в грамах | Вуглеводи, в грамах | Енергетична цінність, ккал | |
Брутто | Нетто | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Хліб із суміші борошна житнього, обдирного і пшеничного 1-го гатунку | 500 | 500 | 500 х 7,3 ---------- = 36,5 100 | 500 х 1,3 ----------- = 6,5 100 | 500 х 35,5 ------------ = 177,5 100 | 500 х 189 ----------- = 945,0 100 |
Хліб пшеничний із борошна 2-го гатунку | 150 | 150 | 150 х 8,1 ------------ = 12,15 100 | 150 х 1,3 ----------- = 1,95 100 | 150 х 42,8 ------------ = 64,2 100 | 150 х 221 ------------ = 331,5 100 |
Борошно пшеничне 2-го гатунку | 10 | 10 | 10 х 11,7 ----------- = 1,17 100 | 10 х 1,8 ---------- = 0,18 100 | 10 х 63,7 ----------- = 6,37 100 | 10 х 324 ---------- = 32,4 100 |
Макаронні вироби | 20 | 20 | 20 х 10,7 ----------- = 2,14 100 | 20 х 1,3 ---------- = 0,26 100 | 20 х 68,4 ----------- = 13,68 100 | 20 х 335 ---------- = 67,0 100 |
Крупа, всього | 120 | |||||
пшоняна | 45 | 44,5 | 44,5 х 11,5 ------------- = 5,12 100 | 44,5 х 3,3 ----------- = 1,47 100 | 44,5 х 66,5 ------------- = 29,62 100 | 44,5 х 348 ------------ = 155,0 100 |
вівсяна | 20 | 19,7 | 19,7 х 11 ----------- = 2,16 100 | 19,7 х 6,1 ----------- = 1,20 100 | 19,7 х 49,7 ------------- = 9,79 100 | 19,7 х 303 ------------ = 59,7 100 |
пшенична (крупа "Полтавська) | 35 | 34,7 | 34,7 х 11,5 ------------- = 3,98 100 | 34,7 х 1,3 ----------- = 0,45 100 | 34,7 х 63,1 ------------ = 21,86 100 | 34,7 х 316 ------------ = 109,5 100 |
Бобові (горох лущений) | 20 | 19,9 | 19,9 х 23 ----------- = 4,57 100 | 19,9 х 1,6 ----------- = 0,31 100 | 19,9 х 50,8 ------------ = 10,10 100 | 19,9 х 314 ------------- = 62,5 100 |
М'ясо, яловичина 2-ої категорії | 100 | 71 | 71 х 20 --------- = 14,20 100 | 71 х 9,8 --------- = 6,95 100 | - | 71 х 168 ---------- = 119,3 100 |
Риба (минтай) | 100 | 46 | 46 х 15,9 ----------- = 7,31 100 | 46 х 0,9 --------- = 0,41 100 | - | 46 х 72 --------- = 33,1 100 |
Жири тваринні топлені | 40 | 40 | - | 40 х 99,7 ---------- = 39,88 100 | - | 40 х 897 ----------- = 358,8 100 |
Олія (соняшникова) | 20 | 20 | - | 20 х 99,9 ---------- = 19,98 100 | - | 20 х 899 ---------- = 179,8 100 |
Цукор | 30 | 30 | - | - | 30 х 99,8 ----------- = 29,94 100 | 20 х 379 ---------- = 113,7 100 |
Картопля свіжа | 550 | 396 | 396 х 2,0 ----------- = 7,92 100 | 396 х 0,4 ----------- = 1,58 100 | 396 х 16,3 ------------ = 64,54 100 | 396 х 80 ---------- = 316,8 100 |
Овочі, всього | 250 | |||||
капуста свіжа | 150 | 120 | 120 х 1,8 ----------- = 2,16 100 | 120 х 0,1 ----------- = 0,12 100 | 120 х 4,7 ----------- = 5,64 100 | 120 х 27 ---------- = 32,4 100 |
Морква свіжа | 20 | 16 | 16 х 1,3 --------- = 0,21 100 | 16 х 0,1 --------- = 0,02 100 | 16 х 7,2 ---------- = 1,15 100 | 16 х 34 --------- = 5,44 100 |
Цибуля (ріпка) свіжа | 30 | 25,2 | 25,2 х 1,4 ------------ = 0,35 100 | - | 25,2 х 9,1 ----------- = 2,29 100 | 25,2 х 41 ----------- = 10,33 100 |
Буряк свіжий | 20 | 16 | 16 х 1,5 --------- = 24,0 100 | 16 х 0,1 --------- = 0,02 100 | 16 х 9,1 ---------- = 1,45 100 | 16 х 42 --------- = 6,72 100 |
Огірки (соління) | 30 | 30 | 30 х 0,8 --------- = 0,24 100 | 30 х 0,1 --------- = 0,03 100 | 30 х 1,6 ---------- = 0,48 100 | 30 х 13 --------- = 3,90 100 |
Томатна паста | 3 | 3 | 3 х 4,8 -------- = 0,14 100 | - | 3 х 19 ------- = 0,57 100 | 3 х 99 ------- = 2,97 100 |
Сіль | 12 | 12 | - | - | - | - |
Чай | 1 | 1 | 1 х 20 ------- = 0,20 100 | 1 х 5,1 -------- = 0,05 100 | 1 х 4 ------ = 0,04 100 | 1 х 109 --------- = 1,09 100 |
Лавровий лист | 0,1 | 0,1 | - | - | - | - |
УСЬОГО: | 124,52 | 81,35 | 439,22 | 2946,94 |
Начальник управління медичного та
санітарно-епідеміологічного обслуговування
спецконтингенту Державного департаменту
України з питань виконання покарань
|
О.Гунченко
|