УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА У СПРАВАХ
ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВІД НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ
Н А К А З
N 66 від 19.03.97
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 квітня 1997 р.
за N 122/1925
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства внутрішніх справ N 883 (z1129-14) від 29.08.2014 )

Про затвердження Положення про Тимчасову комісію з перевірки правильності видачі посвідчень "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС"

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.97 N 135 (135-97-п) "Про перевірку правильності видачі посвідчень "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про Тимчасову комісію з перевірки правильності видачі посвідчень "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" (додається).
2. Управлінню соціального захисту населення (Корж М.К.) та юридичному відділу (Орленко М.Т.) забезпечити реєстрацію цього наказу у Міністерстві юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Потіху В.М.
Міністр
В.Кальченко

Затверджено
наказом Міністерства України з питань
надзвичайних  ситуацій  та  у справах
захисту   населення   від   наслідків
Чорнобильської     катастрофи     від
19 березня 1997 р. N 66
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 квітня 1997 р.
за N 122/1925

Положення

про Тимчасову комісію з перевірки правильності видачі посвідчень "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС"

I. Загальні положення

1. Тимчасова комісія з перевірки правильності видачі посвідчень "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" (далі - Комісія) створюється при Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (далі - Міністерство).
2. Комісія створюється на період і з метою перевірки правильності видачі посвідчень "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" особам, яким згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.92 N 501 (501-92-п) ці посвідчення були видані колишнім Мінчорнобилем та МНС України.
3. До складу Комісії включаються фахівці МНС, Мінохорони здоров'я, Мінпраці, Міноборони, Мін'юсту, Держгідромету України, федерації профспілок, громадського об'єднання "Союз Чорнобиль України".
4. У своїй діяльності Комісія керується Конституцією (254к/96-ВР) і законами України, актами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.

II. Порядок роботи Комісії

5. Комісія діє на принципах взаємної поваги, довіри, рівноправності та відповідальності учасників за прийняті рішення та їх виконання.
6. Загальна кількість членів Комісії - 15 чоловік. Склад Комісії затверджується наказом Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
7. Комісію очолює голова, який є заступником Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Із складу Комісії визначається також заступник голови та секретар Комісії.
8. Основною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться у міру необхідності, але не рідше як один раз на тиждень.
9. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менш як 2/3 її членів. Рішення Комісії приймаються простою більшістю голосів від загальної кількості присутніх членів Комісії.
10. Рішення Комісії оформляються протоколами, які підписуються головою та секретарем.
11. Протокол кожного засідання Комісії в тижневий термін з дня засідання передається Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

III. Заключні положення

12. Для забезпечення виконання завдань, покладених на Комісію, вона вправі залучати для роботи фахівців центральних органів виконавчої влади, науково-дослідних установ, вищих навчальних закладів, а також безкоштовно одержувати інформацію з питань, віднесених до її компетенції, від установ і організацій, зазначених у цьому абзаці та у абзаці 3 Положення.
13. Рішення Комісії є підставою для вжиття заходів уповноваженими органами - видачі ними відповідного посвідчення або (у разі встановлення Комісією факту необгрунтованості видачі посвідчення відповідної категорії) його вилучення.