НАЦІОНАЛЬНА ЕКСПЕРТНА КОМІСІЯ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ СУСПІЛЬНОЇ МОРАЛІ
РІШЕННЯ
28.02.2013 № 18
З метою удосконалення врегулювання питань експертної діяльності Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі ВИРІШИЛА:
Затвердити зміни і доповнення до Інструкції про порядок проведення експертизи Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі (va003623-09) , затвердженої рішенням Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі від 26.03.2009 № 3 (із змінами та доповненнями), що додаються.
Голова Національної
експертної комісії України
з питань захисту
суспільної моралі
В.В. Костицький
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної
експертної комісії України
з питань захисту
суспільної моралі
28.02.2013 № 18

ЗМІНИ І ДОПОВНЕННЯ

до Інструкції про порядок проведення експертизи Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі ( va003623-09 ), затвердженої рішенням Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі від 26.03.2009 № 3

1. Пункт 1.10 Інструкції доповнити новим абзацом п'ятим у такій редакції:
"інформація про місцезнаходження спеціально визначеного місця, із наданням відповідних довідкових матеріалів від органів місцевого самоврядування, щодо статусу приміщення, в якому планується (здійснюється) розповсюдження продукції сексуального чи еротичного характеру або проведення видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру;".
У зв'язку з цим абзаци п'ятий-сьомий вважати відповідно абзацами шостим-восьмим.
2. Пункти 5.4-5.9 Інструкції викласти у такій редакції:
"5.4. За результатами експертного дослідження продукції і видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру видається письмовий Експертний висновок (додаток 9). Експертний висновок готується у двох оригінальних примірниках.
5.5. У Експертному висновку обов'язково має міститися інформація щодо відповідності досліджуваної продукції і видовищних заходів вимогам законодавства у сфері захисту суспільної моралі й можливість їх обігу на території України.
5.6. Експертний висновок оформлюється на бланку Національної комісії і підписується спеціалістом, який проводив дослідження, та Головою Національної комісії або його заступником, або особою, що заміщує Голову Національної комісії, і засвідчується відбитком печатки Національної комісії.
Якщо Експертний висновок стосується видовищного заходу сексуального чи еротичного характеру, до нього додаються три ідентичні копії відеозапису дослідженого видовищного заходу на трьох дисках для лазерних систем зчитування. Один з дисків залишається у Національній комісії, а два направляються заявнику, при цьому один з них належним чином опечатаний.
Якщо до Експертного висновку додаються фотографії, вони оформлюються у вигляді фототаблиці, підписуються спеціалістом, підпис якого засвідчується відбитком печатки Національної комісії.
5.7. Експертний висновок експертної групи підписується усіма членами групи. Члени експертної групи мають право викласти свою окрему думку, про що до Експертного висновку додається відповідний документ, який є його невід'ємним додатком.
5.8. За наявності обставин, що обумовлюють неможливість проведення експертизи, складається обґрунтоване експертне дослідження про неможливість підготовки Експертного висновку, яке оформлюється на бланку Національної комісії (додаток 10), про що повідомляється ініціатору експертизи (додаток 11).
Якщо з частини питань, що підлягають розв'язанню, спеціаліст може дати відповідь, а з інших є підстави для повідомлення про неможливість надання експертного висновку, складається один документ - Експертний висновок.
5.9. Перший примірник Експертного висновку направляється заявнику листом особою, відповідальною за діловодство в Національній комісії.
Другий примірник Експертного висновку та експертне дослідження зберігаються в архіві Національної комісії.".
3. Додатки 1, 8, 9 Інструкції викласти в новій редакції (додаток 1, 2, 3 (va003623-09) до рішення).
Додаток 1
до рішення Національної комісії
28.02.2013 № 18
Додаток 1
до пункту 1.7 Інструкції
про порядок проведення експертизи
Національною експертною
комісією України
з питань захисту суспільної моралі

ЗАЯВА

про проведення експертизи

( Див. текст (vr018623-13F38) )
Додаток 2
до рішення Національної комісії
28.02.2013 № 18
Додаток 8
до пункту 5.1 Інструкції
про порядок проведення експертизи
Національною експертною
комісією України
з питань захисту суспільної моралі

ЕКСПЕРТНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

( Див. текст (vr018623-13F39) )
Додаток 3
до рішення Національної комісії
28.02.2013 № 18
Додаток 9
до пункту 5.4 Інструкції
про порядок проведення експертизи
Національною експертною
комісією України
з питань захисту суспільної моралі

ЕКСПЕРТНИЙ ВИСНОВОК

( Див. текст (vr018623-13F40) )