НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
РІШЕННЯ
від 9 липня 2015 року N 1021

Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 92 МГц у м. Миколаєві

З урахуванням рішення від 02.04.2015 N 462 "Про затвердження конкурсних умов", Національна рада рішенням від 02.04.2015 N 463 оголосила конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів.

Оголошення про конкурс опубліковано 08.04.2015 у газеті "ГОЛОС УКРАЇНИ" N 63 (6067) та у мережі Інтернет на сайті Національної ради www.nrada.gov.ua.

До Національної ради на участь у конкурсі на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 92 МГц у м. Миколаєві було подано 10 заяв від ТОВ "ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ КАНАЛ "НАДІЯ", м. Київ ("Радіо Голос надії"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "ТЕОС", м. Київ ("Радіо ТЕОС"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ПРАЙМЕДІА", м. Львів ("Радіо 24"); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, "Українське радіо"); ПрАТ "РАДІОКОМПАНІЯ "ГАЛА", м. Київ ("Радіо ЄС"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦЯ "РУССКОЕ РАДИО" - УКРАЇНА", м. Київ ("Русское радио"); ПП "КОМПАНІЯ "НОВА ХВИЛЯ", м. Київ ("ЛЮБИМОЕ РАДИО"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "БІЗНЕС-РАДІО", м. Київ ("Бизнес радио"); ТОВ "НОВІ-МЕДІА", м. Київ ("ВЕСТИ.РАДИО"); МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом").

Національною радою встановлено, що статутні документи ТОВ "ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ КАНАЛ "НАДІЯ", м. Київ ("Радіо Голос надії"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "ТЕОС", м. Київ ("Радіо ТЕОС"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ПРАЙМЕДІА", м. Львів ("Радіо 24"); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, "Українське радіо"); ПрАТ "РАДІОКОМПАНІЯ "ГАЛА", м. Київ ("Радіо ЄС"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦЯ "РУССКОЕ РАДИО" - УКРАЇНА", м. Київ ("Русское радио"); ПП "КОМПАНІЯ "НОВА ХВИЛЯ", м. Київ ("ЛЮБИМОЕ РАДИО"); ТОВ "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "БІЗНЕС-РАДІО", м. Київ ("Бизнес радио"); ТОВ "НОВІ-МЕДІА", м. Київ ("ВЕСТИ.РАДИО"); МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом"), відповідають ст. 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", конкурсну гарантію, як обов'язкову умову участі у конкурсі, сплачено у повному обсязі і у встановлений конкурсними умовами строк.

На підставі пунктів "а", "б", "г" ч. 14 ст. 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" НРКУ, м. Київ (програма УР-1, "Українське радіо"); МИКОЛАЇВСЬКА ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом"), здатні найкраще забезпечити виконання конкурсних умов, зокрема в частині програмної концепції мовлення (сто відсотків національного продукту, значний обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач), розбудовують національну радіомережу Українського радіо, входять в систему суспільного телебачення і радіомовлення.

Національна рада вважає за необхідне визнати переможцями конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 92 МГц у м. Миколаєві НРКУ, м. Київ (програма УР-1, "Українське радіо"); МИКОЛАЇВСЬКУ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом").

Керуючись статтями 8, 9, 10, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 31, 32, 36, 39 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 15, 17, 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи План розвитку національного телерадіоінформаційного простору, лист Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 01.10.2014 N 16/3384, беручи до уваги інформацію структурних підрозділів Національної ради, Національна рада вирішила:

1. Визнати МИКОЛАЇВСЬКУ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом"), переможцем конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 92 МГц у м. Миколаєві, потужність передавача - 0,5 кВт, територія розповсюдження програм згідно з додатком 1 до рішення, обсяг мовлення - 4 години на добу у відрізках часу згідно з додатком 3 до рішення.

2. Видати МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом"), ліцензію на мовлення з використанням частоти 92 МГц у м. Миколаєві, потужність передавача - 0,5 кВт, територія розповсюдження програм згідно з додатком 1 до рішення, обсяг мовлення - 4 години на добу у відрізках часу згідно з додатком 3 до рішення, відповідно до поданої заяви про видачу ліцензії на мовлення, затвердженої програмної концепції мовлення, згідно з додатком 2 до рішення, конкурсних умов, строком дії ліцензії 7 років.

3. Управлінню фінансової та бухгалтерської служби, на підставі Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, нарахувати МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом"), ліцензійний збір за видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 92 МГц у м. Миколаєві, потужність передавача - 0,5 кВт, територія розповсюдження програм згідно з додатком 1 до рішення, обсяг мовлення - 4 години на добу у відрізках часу згідно з додатком 3 до рішення. Врахувати коефіцієнт територіальної особливості розповсюдження програм - (n - 100), розмір мінімальної заробітної плати на момент прийняття рішення, програмну концепцію мовлення та сплату грошового внеску під конкурсну гарантію, знижку 90 % для державних ТРО.

4. Виконання цього рішення покласти на управління: ліцензування, контролю та аналізу телерадіомовлення, фінансової та бухгалтерської служби, юридичне, радіочастотного ресурсу та технічного контролю.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на відповідального секретаря Національної ради К. Котенко.

 

Голова Національної ради

Ю. Артеменко

Відповідальний секретар

К. Котенко

 

Територія розповсюдження програм на частоті 92 МГц у м. Миколаєві - м. Миколаїв та Жовтневий, Миколаївський, Новоодеський, Очаківський райони.

 

Начальник управління
радіочастотного ресурсу
та технічного контролю

Т. Мироненко

 

Програмна концепція мовлення МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом")

Частка програм власного виробництва: 4 години на добу, 100 %;
(години та хвилини на добу, відсоток від загального обсягу мовлення)

Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (у тому числі власного виробництва): 4 години на добу, 100 %;
(години та хвилини на добу, відсоток від загального обсягу мовлення)

Формат: інформаційний;

Розподіл програмного наповнення:

N
з/п

Структурні елементи програмного наповнення

Загальний обсяг
(год. хв./добу)

Обсяг власного продукту
(год. хв./добу)

Обсяг національного продукту
(год. хв./добу)

Обсяг іноземного продукту
(год. хв./добу)

Обсяг програм та передач, які передбачається ретранслювати
(год. хв./добу)

1

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі

2 години 12 хвилин

2 години 12 хвилин

2 години 12 хвилин

-

-

2

Культурно-мистецькі передачі

24 хвилини

24 хвилини

24 хвилини

-

-

3

Науково-просвітницькі передачі

12 хвилин

12 хвилин

12 хвилин

-

-

4

Розважальні та музичні передачі

12 хвилин

12 хвилин

12 хвилин

-

-

5

Підбірка музичних творів (для радіомовлення) та музичних кліпів (для телебачення)

4 хвилини

4 хвилини

4 хвилини

-

-

6

Дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (час трансляції 06:00 - 22:00, крім спеціалізованих каналів дитячого мовлення)

24 хвилини

24 хвилини

24 хвилини

-

-

7

Фільмопоказ (для телебачення)

-

-

-

-

-

8

Передачі іншого тематичного спрямування

-

-

-

-

-

9

Інше:

 

 

 

 

 

реклама

24 хвилини

24 хвилини

24 хвилини

-

-

елементи оформлення ефіру

3 хвилини

3 хвилини

3 хвилини

-

-

анонси, спонсорство, соціальна реклама

5 хвилин

5 хвилин

5 хвилин

-

-

телеторгівля

-

-

-

-

-

Вимоги до програмної концепції:

- рекомендовано розміщення інформаційних передач, не менше 50 % ефірного часу яких присвячувати місцевій (регіональній) тематиці;

- здійснювати мовлення без ретрансляції програм інших мовників, використання позивних інших мовників.

 

Начальник управління контролю
та аналізу телерадіомовлення

Р. Кіфлюк

 

Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОДТРК, м. Миколаїв (фрагмент пісні "Місто над Бугом")

Загальний обсяг мовлення становить 4 години на добу.

Мовлення здійснюється щодня у відрізках часу:

08:10 - 09:00;

10:10 - 10:20;

12:10 - 12:20;

13:10 - 15:00;

16:10 - 16:20;

18:10 - 19:00.

 

Начальник управління контролю
та аналізу телерадіомовлення

Р. Кіфлюк