УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства соціальної
політики України
23.03.2012 № 158 ( z0525-12 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 квітня 2012 р.
за № 529/20842
( Стандарт втратив чинність на підставі Наказу Міністерства соціальної політики № 958 від 23.09.2015 (z1219-15) )

СТАНДАРТ

надання послуги з призначення та виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"

І. Загальні положення

1.1. Цей Стандарт розроблений відповідно до Закону України "Про державні нагороди України" (1549-14) , Указу Президента України від 25 грудня 2007 № 1254 "Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (1254/2007) , постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2011 року № 268 "Про виплату одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (268-2011-п) .
1.2. Цей Стандарт визначає умови призначення та виплати винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (далі - винагорода).
1.3. Адміністративний орган, що надає послугу, - управління праці та соціального захисту населення районних, районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій, структурні підрозділи з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (крім міст Києва і Севастополя) рад (далі - уповноважений орган).
1.4. Реквізити уповноваженого органу: місцезнаходження, поштова, електронна адреси, адреса веб-сторінки в Інтернеті уповноваженого органу.

ІІ. Перелік категорій одержувачів послуги

Одержувачами послуги є жінки, яким Указом Президента присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (далі - особа).

ІІІ. Перелік документів, необхідних для надання (одержання) послуги

3.1. Заява особи або уповноваженої нею особи про виплату винагороди із зазначенням способу виплати.
3.2. Ксерокопії сторінок паспорта з даними про прізвище, ім'я та по батькові, місце реєстрації.
3.3. Нотаріально засвідчений документ, що підтверджує право уповноваженої особи представляти жінку, якій присвоєно почесне звання України "Мати-героїня".
3.4. Уповноважений орган формує особову справу, до якої додає ксерокопію Указу Президента України про присвоєння жінці почесного звання України "Мати-героїня", що зберігається протягом п'яти років після виплати винагороди.
3.5. Заявка уповноваженого органу про виділення бюджетних коштів на виплату винагороди (форма якої затверджена наказом Мінсоцполітики України від 06 лютого 2012 року № 59 "Про затвердження форм заявки про виділення бюджетних коштів, відомості виплати та звіту про виплату одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (z0276-12) , зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 22 лютого 2012 року за № 276/20589).

IV. Місце та порядок подання запиту на отримання послуги

4.1. Запит на отримання послуги подається особою до уповноважених органів за принципом "єдиного вікна" або до виїзного "мобільного соціального офісу".
4.2. Час подання запиту на надання послуги: згідно із затвердженим графіком роботи уповноваженого органу або роботи "мобільного соціального офісу".
4.3. Черговість подання запиту на надання послуги: у години прийому згідно з графіком роботи уповноваженого органу або роботи "мобільного соціального офісу".

V. Склад і послідовність дій одержувача та уповноваженого органу, опис етапів надання послуги

5.1. Фізична особа, яка потребує послуги, подає заяву з необхідними документами до уповноваженого органу за місцем реєстрації особи, яка має право на винагороду, або до "мобільного соціального офісу".
5.2. Прийом документів здійснює спеціаліст з прийому за принципом "єдиного вікна" органу праці та соціального захисту населення або "мобільного соціального офісу".
5.3. Спеціаліст з прийому проводить співбесіду із заявником та приймає від нього необхідний пакет документів та заяву, яку реєструє у журналі реєстрації заяв.
5.4. Спеціаліст з прийому під час прийому документів:
перевіряє правильність заповнення бланка заяви, форма якої затверджена наказом Міністерством соціальної політики України від 22 лютого 2012 № 96 "Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг" (z0418-12) , зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20 березня 2012 року за № 418/20731, та повноту документів, необхідних для призначення винагороди;
видає заявникові повідомлення (відривний талон, розписку) про прийняття заяви та документів.
5.5. У випадку коли до заяви додано не всі необхідні документи, спеціаліст з прийому надає консультацію щодо подання повного переліку документів.
5.6. Після перевірки документів формується справа особи для виплати їй винагороди.
5.7. Виплата винагороди здійснюється згідно з відомістю, яка складається уповноваженим органом, через відділення поштового зв'язку Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" або шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок.

VI. Вимоги до строку надання послуги, а також до строків прийняття рішень у процесі надання послуги

Опрацювання документів уповноваженим органом відбувається у міру надходження заяв.

VII. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні послуги

Відсутність у жінки почесного звання України "Мати-героїня" та подання документів до заяви не в повному обсязі.

VIII. Опис результату, який повинен отримати одержувач

Виплата винагороди.

ІХ. Інформація про платність або безоплатність надання послуги та розмір плати за її надання

Послуга надається безоплатно.

Х. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за одержанням та під час надання послуги

На веб-сайтах уповноважених органів розміщуються нормативно-правові акти, що регламентують порядок та умови надання послуги з призначення та виплати винагороди.

ХІ. Порядок подання, реєстрації і розгляду скарг на недотримання Стандарту

Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання Стандарту здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства.

ХІІ. Порядок виправлення можливих недоліків наданої послуги одержувачу

Можливі недоліки у наданні послуги одержувачу виправляються шляхом подання письмового звернення у порядку, визначеному розділом ІV цього Стандарту.

ХІІІ. Нормативно-правові акти, що регулюють порядок надання послуги

13.1. Закон України "Про державні нагороди України" (1549-14) .
13.2. Указ Президента України від 25 грудня 2007 року № 1254 "Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (1254/2007) .
13.3. Постанова Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2011 року № 268 "Про виплату одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (268-2011-п) .
13.4. Наказ Міністерства соціальної політики України від 06 лютого 2012 року № 59 "Про затвердження форм заявки про виділення бюджетних коштів, відомості виплати та звіту про виплату одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (z0276-12) , зареєстрований у Міністерстві юстиції України 22 лютого 2012 року за № 276/20589.
Директор Департаменту
соціальних послуг
І. Тарабукіна