ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
НАКАЗ
від 28 грудня 2015 року N 219

Про заходи з підвищення санітарно-освітньої роботи серед населення щодо необхідності подолання циркуляції вірусу поліомієліту в Україні та безпечності вакцинації

Відповідно до статей 6, 11 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", підпунктів 2, 3 пункту 4 Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 N 400, наказую:

1. Керівникам територіальних органів Держсанепідслужби та державних установ, що належать до сфери її управління забезпечити:

1.1. Розміщення інформації щодо епідемічної ситуації із захворюваності на поліомієліт у світі на офіційних веб-сайтах та у засобах масової інформації.

1.2. Підготовку інформаційних матеріалів за результатами моніторингу циркуляції поліовірусів серед населення і в об'єктах навколишнього середовища для закладів охорони здоров'я.

1.3. Проведення навчальних семінарів для медичних працівників та працівників Держсанепідслужби з питань епідеміології, профілактики, діагностики (у тому числі лабораторної), лікування поліомієліту з метою посилення роботи щодо роз'яснення населенню необхідності проведення імунізації проти поліомієліту.

1.4. Проведення санітарно-освітньої та роз'яснювальної роботи серед населення з питань профілактики поліомієліту та необхідності вакцинації дітей:

визначити відповідальних осіб та налагодити зв'язок з координаторами на рівні обласних та міських держадміністрацій для отримання та поширення соціальних інформаційних матеріалів (плакатів, пам'яток, листівок), підготовлених в рамках програми з питань здоров'я та розвитку дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або безпосередньо направлених на адресу Головних управлінь Держсанепідслужби в областях;

забезпечити інформаційними матеріалами для розповсюдження їх серед населення під персональну відповідальність керівників відповідних установ, підприємств та організацій, дитячих закладів, загальноосвітніх шкіл, в тому числі у сільській місцевості із залученням сільських Голів згідно з переліками таких установ;

забезпечити проведення роз'яснювальної роботи щодо поліомієліту та безпечності вакцинації під час подвірних обходів населення.

1.5. Налагодження комунікативних зв'язків із засобами масової інформації всіх рівнів з питань попередження поліомієліту.

2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Т. в. о. Голови

С. В. Протас