МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
НАКАЗ
17.12.2015 № 1704

Про утворення міжвідомчої комісії для прийняття еталона одиниці молярної частки компонентів у газових середовищах

Відповідно до пункту 11 плану науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у сфері метрології на 2015 рік (v0446731-15) , затвердженого наказом Мінекономрозвитку України від 30.04.2015 № 446 (із змінами, унесеними наказом Мінекономрозвитку України від 02.11.2015 № 1389), та з метою прийняття еталона одиниці молярної частки компонентів у газових середовищах НАКАЗУЮ:
1. Утворити міжвідомчу комісію для прийняття еталона одиниці молярної частки компонентів у газових середовищах (далі - комісія) у такому складі:
ДАШКОВСЬКИЙ
Олександр Анастасійович
-
голова правління приватного акціонерного товариства "Всеукраїнський науково-дослідний інститут аналітичного приладобудування", м. Київ, кандидат технічних наук, голова комісії (за згодою)
члени комісії:
ГРАБАР
Володимир Якович
-
консультант голови правління з питань метрологічного забезпечення приватного акціонерного товариства "Всеукраїнський науково-дослідний інститут аналітичного приладобудування", м. Київ, кандидат технічних наук (за згодою)
ЄСАУЛЕНКО
Андрій Миколайович
-
директор товариства з обмеженою відповідальністю "АЛСІ-ХРОМ", м. Київ, (за згодою)
КРАСОХА
Лілія Миколаївна
-
заступник начальника управління - начальник відділу законодавчої метрології управління метрології департаменту технічного регулювання Мінекономрозвитку, кандидат технічних наук
СКЛЯРОВ
Володимир Васильович
-
учений секретар Національного наукового центру "Інститут метрології", м. Харків
2. Комісії з 23.12.2015 по 24.12.2015 провести роботу в державному підприємстві "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" та підготувати висновок щодо еталона одиниці молярної частки компонентів у газових середовищах згідно з пунктом 6.1.5 ДСТУ 3231:2007 "Метрологія. Еталони одиниць вимірювань державні, первинні та вторинні. Основні положення, порядок розроблення, затвердження, реєстрації, зберігання та застосування" (далі - висновок комісії).
3. Державному підприємству "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" до 28.12.2015 подати висновок комісії та необхідні матеріали для надання рекомендацій науково-технічною комісією з метрології щодо затвердження еталона одиниці молярної частки компонентів у газових середовищах як державного первинного еталона.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Нефьодова М.Є.
Міністр економічного розвитку
і торгівлі України
А. Абромавичус