ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
РІШЕННЯ
від 9 червня 2016 року N 1178/0/15-16

Щодо діяльності Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції

Вища рада юстиції, розглянувши інформацію Голови Вищої ради юстиції Бенедисюка Ігоря Михайловича про припинення діяльності Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, встановила:

відповідно до положень Закону України від 8 квітня 2014 року "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" (далі - Закон) при Вищій раді юстиції було утворено Тимчасову спеціальну комісію з перевірки суддів судів загальної юрисдикції (далі - Тимчасова спеціальна комісія) для проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції як тимчасового посиленого заходу розгляду питань про притягнення суддів судів загальної юрисдикції до дисциплінарної відповідальності і звільнення з посади у зв'язку з порушенням присяги з метою підвищення авторитету судової влади України та довіри громадян до судової гілки влади, відновлення законності і справедливості.

Згідно з частиною першою статті 2 цього Закону перевірка суддів проводиться протягом одного року з дня формування складу Тимчасової спеціальної комісії, що утворюється у порядку, визначеному цим Законом.

Оголошення про утворення Тимчасової спеціальної комісії опубліковане 12 червня 2014 року в газеті "Голос України" N 111 (5861) та на офіційному веб-сайті Вищої ради юстиції.

Керуючись частиною п'ятою статті 2 Закону, у зв'язку зі сплином строку повноважень Тимчасова спеціальна комісія листом від 7 квітня 2016 року за N 4787/0/9-16 передала до Вищої ради юстиції заяви та додані до них матеріали перевірок стосовно суддів, щодо яких Комісією не було прийнято рішення до закінчення своїх повноважень.

Відповідно до частини чотирнадцятої статті 4 вказаного Закону діяльність Тимчасової спеціальної комісії припиняється після закінчення строку, про що на офіційному веб-сайті Вищої ради юстиції робиться відповідне повідомлення. Зазначене повідомлення також публікується в газеті "Голос України".

Враховуючи вищевикладене, згідно з Законом України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" та Законом України "Про Вищу раду юстиції" Вища рада юстиції вирішила:

оприлюднити інформацію на офіційному веб-сайті Вищої ради юстиції та в газеті "Голос України" про припинення діяльності Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

 

Голова
Вищої ради юстиції

І. М. Бенедисюк