НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
РІШЕННЯ
від 30 червня 2016 року N 686

Щодо зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених компаніями з управління активами пайових інвестиційних фондів, крім операцій, пов'язаних з викупом та спадкуванням даних цінних паперів

У зв'язку із закінченням строку дії ліцензій на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами) у компаній з управління активами, відповідно до пункту 30 статті 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (далі - Комісія) вирішила:

1. Зупинити з 30.06.2016 внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених компаніями з управління активами пайових інвестиційних фондів (перелік додається), крім операції пов'язаних з викупом та спадкуванням даних цінних паперів, на термін до виконання зобов'язань, визначених у пункті 5 цього рішення.

2. Заборонити ПАТ "Національний депозитарій України" (код за ЄДРПОУ - 30370711) та депозитарним установам, що здійснюють облік прав власності на цінні папери емітентів у депозитарній системі України, здійснювати облікові операції щодо внесення змін до системи депозитарного обліку щодо цінних паперів компаній з управління активами (перелік додається), крім операцій, пов'язаних з викупом та спадкуванням цих цінних паперів.

3. Зобов'язати ПАТ "Національний депозитарій України" невідкладно довести до відома депозитарних установ, що здійснюють облік прав власності на цінні папери емітентів у депозитарній системі України, дане рішення Комісії.

4. Асоціації "Українські фондові торговці" (код за ЄДРПОУ 33338204), Українській асоціації інвестиційного бізнесу (код за ЄДРПОУ 23152037) та Професійній асоціації реєстраторів і депозитаріїв (код за ЄДРПОУ 24382704) довести до відома членів відповідних асоціацій інформацію про дане рішення Комісії.

5. Зобов'язати компанії з управління активами прийняти рішення про ліквідацію пайових інвестиційних фондів (перелік додається) протягом 70 днів з дня прийняття цього рішення та повідомити про це Комісію.

6. ПАТ "Національний депозитарій України" у триденний термін з моменту отримання ним копії цього рішення, повідомити Комісію про його виконання.

7. Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів Комісії (О. Симоненко) забезпечити відправлення у встановленому порядку копії цього рішення компаніям з управління активами (перелік додається) та ПАТ "Національний депозитарій України".

8. Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів Комісії (О. Симоненко) повідомити про прийняте рішення Асоціацію "Українські фондові торговці", Українську асоціацію інвестиційного бізнесу та Професійну асоціацію реєстраторів і депозитаріїв.

9. Управлінню міжнародної співпраці та комунікацій (О. Юшкевич) забезпечити опублікування цього рішення в офіційному друкованому виданні Комісії.

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Комісії І. Назарчука.

 

Голова Комісії

Т. Хромаєв

 

Протокол засідання Комісії
від 30 червня 2016 р. N 45

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку
30 червня 2016 року N 686

Перелік пайових інвестиційних фондів та компаній з управління активами, яким з 30.06.2016 зупинено внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, крім операцій, пов'язаних з викупом та спадкуванням даних цінних паперів

N

КУА

ІСІ

1

ТОВ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "ЕФ АЙ ЕМ КАПІТАЛ" (код ЄДРПОУ - 32425827)

Пайовий венчурний інвестиційний фонд недиверсифікованого виду закритого типу "Компас Інвест" (код ЄДРІСІ - 2331736)

2

Пайовий венчурний інвестиційний фонд недиверсифікованого виду закритого типу "ІНВЕСТМЕНТ ЮНІОН" (код ЄДРІСІ - 233334)

3

ТОВ "І. С. ІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ - 33630923)

Пайовий закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд "І. С. КАПІТАЛ" (код ЄДРІСІ - 233363)

4

ТОВ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "ВЛАДІНВЕСТГРУП" (код ЄДРПОУ - 35228620)

ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ ПАЙОВИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД "ПЕРШИЙ КРИМСЬКИЙ" (код ЄДРІСІ - 233939)

____________