НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 28.07.2016 р. N 13-р
м. Київ

Про попередження ТОВ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" щодо необхідності усунення порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у результаті розгляду 28 липня 2016 року на засіданні, яке проводилось у формі відкритого слухання, акта планової перевірки дотримання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" від 25 липня 2016 року N 116, проведеної згідно з Планом заходів із здійснення державного контролю ліцензіатів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на 2016 рік, затвердженим наказом НКРЕКП від 23 листопада 2015 року N 317 (зі змінами), з урахуванням наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 30 листопада 2015 року N 1553 "Про затвердження Плану комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2016 рік" (зі змінами), на підставі наказу НКРЕКП від 01 червня 2016 року N 97 та посвідчення про проведення перевірки від 01 червня 2016 року N 89, установлено, що ТОВ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" (58009, м. Чернівці, вул. Винниченка, буд. 9-а, код ЄДРПОУ 39584988, директор товариства - Ляшенко В. М., ліцензія серії АЕ N 299030 на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом) порушило підпункт 13 пункту 3.2 розділу III Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом, затверджених постановою НКРЕКП від 12 січня 2015 року N 9 (далі - Ліцензійні умови з постачання), в частині виконання у повному обсязі фінансових зобов'язань (своєчасна оплата газу, оплата послуг з транспортування трубопроводами природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ, зберігання газу) відповідно до умов усіх укладених договорів.

Відповідно до статті 59 Закону України "Про ринок природного газу", Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого Указом Президента України від 10 вересня 2014 року N 715, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вирішила:

1. Попередити ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" щодо необхідності усунення до 31.12.2016 порушення підпункту 13 пункту 3.2 розділу III Ліцензійних умов з постачання в частині виконання у повному обсязі фінансових зобов'язань (своєчасна оплата газу, оплата послуг з транспортування трубопроводами природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ, зберігання газу) відповідно до умов усіх укладених договорів.

2. ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ" надалі не допускати порушення Ліцензійних умов з постачання.

 

Голова Комісії

Д. Вовк