УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
07.11.2012 № 1017
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
4 грудня 2012 р. 
за № 2021/22333
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства внутрішніх справ № 595 від 04.07.2016 (z1059-16) )

Про затвердження Інструкції з обліку адміністративних правопорушень

Відповідно до пункту 13 частини першої статті 11 Закону України "Про міліцію" (565-12) , підпункту 23 пункту 4 Положення про Міністерство внутрішніх справ України (383/2011) , затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 383, з метою обліку адміністративних правопорушень НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію з обліку адміністративних правопорушень, що додається.
2. Начальникам головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті відповідно до положень цієї Інструкції:
2.1. Організувати формування інформаційних обліків про адміністративні правопорушення.
2.2. Забезпечити подання до Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України (далі - ДІАЗ МВС України) інформації до звіту форми № 1-АП.
3. ДІАЗ МВС України (Аршинов І.А.):
3.1. Забезпечити узагальнення в цілому по Україні звітів форми № 1-АП та подання до структурних підрозділів МВС України зведених даних у терміни, визначені Інструкцією.
3.2. Забезпечити подання наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра генерал-полковника міліції Черних С.П.
5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр
генерал внутрішньої
служби України
В.Ю. Захарченко
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства внутрішніх 
справ України 
07.11.2012 № 1017
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
4 грудня 2012 р. 
за № 2021/22333

ІНСТРУКЦІЯ

з обліку адміністративних правопорушень

І. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція визначає порядок створення в органах внутрішніх справ України системи обліку адміністративних правопорушень.
1.2. Відповідно до цієї Інструкції здійснюється облік адміністративних правопорушень у системі органів внутрішніх справ України (далі - ОВС), у тому числі для надання інформації на запити в процесі проведення спеціальних перевірок щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних з виконанням функцій держави та органів місцевого самоврядування, відповідно до Указу Президента України від 25 січня 2012 року № 33 (33/2012) "Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування", а також для перевірок щодо осіб, які вчинили адміністративні правопорушення повторно, та для формування статистичної звітності.

ІІ. Облік адміністративних правопорушень

2.1. Облік адміністративних правопорушень здійснюється в ОВС України на підставі інформаційної картки про адміністративне правопорушення, наведеної в додатку 1 до цієї Інструкції (далі - картка форми 1-АПР), крім порушень Правил дорожнього руху (1306-2001-п) .
2.2. Картка форми 1-АПР заповнюється працівником ОВС, який склав протокол про адміністративне правопорушення. При прийнятті рішення за адміністративними правопорушеннями органами внутрішніх справ у картці форми 1-АПР одночасно заповнюється інформація про прийняте рішення.
2.3. Картка форми 1-АПР надається уповноваженій особі для подальшого приведення її в електронний вигляд. Надалі інформація, яка міститься в картці форми 1-АПР, щодоби в електронному вигляді надсилається до управлінь (відділів) інформаційно-аналітичного забезпечення головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті (далі - ГУМВС, УМВС) для поставлення на централізований облік підсистеми "Апра" інтегрованої інформаційно-пошукової системи ОВС (далі - інформаційна підсистема "Апра").
2.3.1. Відомості про прийняті рішення за адміністративними правопорушеннями судами та адміністративними комісіями при виконавчих органах сільських, селищних, міських рад, виконавчими комітетами сільських, селищних рад уповноваженою особою вносяться до картки форми 1-АПР та надалі приводяться в електронний вигляд.
2.3.2. Електронний контур картки форми 1-АПР міститься в інформаційній підсистемі "Апра" інтегрованої інформаційно-пошукової системи органів внутрішніх справ України, яка зареєстрована у Державній службі України з питань захисту персональних даних.
2.4. Знімаються з обліку адміністративних правопорушень відомості про осіб, щодо яких було розпочато провадження у справі про адміністративне правопорушення, у разі закриття провадження за відсутності події або складу адміністративного правопорушення, неосудності особи, яка вчинила адміністративне правопорушення.
Зняття з обліку адміністративних правопорушень відомостей щодо осіб, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинені адміністративні правопорушення, а також яких звільнено від адміністративної відповідальності за іншими підставами, здійснюється у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення або якщо після закінчення строків особа вважається такою, що не була піддана адміністративному стягненню, згідно зі статтями 38, 39 Кодексу України про адміністративні правопорушення (80731-10) .
2.5. Інформаційна картка форми 1-АПР знищується одночасно зі зняттям з обліку адміністративних правопорушень відомостей щодо особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім карток форми 1-АПР, які містять інформацію про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.
2.6. Начальники ОВС особисто визначають уповноважених працівників ОВС, яким у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків необхідно надати доступ до інформаційної підсистеми "Апра" .
2.7. Надання доступу до інформаційної підсистеми "Апра" здійснюється на підставі заявки, підписаної начальником ОВС або особою, яка виконує його обов’язки, надісланої до управлінь (відділів) інформаційно-аналітичного забезпечення відповідного рівня (далі - УІАЗ (ВІАЗ)) ГУМВС, УМВС.
2.8. Відомості стосовно наданого користувачу рівня доступу до інформаційної підсистеми "Апра", номер та дата заявки вносяться адміністратором інтегрованої інформаційно-пошукової системи ОВС (працівником УІАЗ (ВІАЗ)) до електронного журналу обліку користувачів.
2.9. При заповненні даних про країну громадянства та рід занять, службове становище правопорушника, а також відомостей про вилучення наркотичних засобів або психотропних речовин слід керуватися довідниками для заповнення інформаційної картки про адміністративні правопорушення за формою 1-АПР, наведеними в додатку 2 до цієї Інструкції.
2.10. Показники картки форми 1-АПР повинні відповідати наявним матеріалам, об’єктивно і достовірно відображати суть адміністративних правопорушень. Реквізити карток заповнюються розбірливо, без скорочень. Прізвище, ім’я та по батькові особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, записуються друкованими літерами. Прізвище особи, яка підписує картку, необхідно писати чітко та розбірливо.

ІІІ. Звіт про адміністративну діяльність органів внутрішніх справ

3.1. З метою належного відстеження результатів роботи органів внутрішніх справ з виявлення адміністративних правопорушень та притягнення до адміністративної відповідальності винних осіб складається звіт про адміністративну діяльність органів внутрішніх справ (форма № 1-АП (місячна)), що наведений в додатку 3 до цієї Інструкції (далі - форма № 1-АП).
3.2. Звіт форми № 1-АП формується на підставі карток форми 1-АПР та відомостей про дотримання законності при здійсненні адміністративної практики (рядки 37-41 розділу ІІІ зазначеного звіту).
3.3. Звіт форми № 1-АП складається щомісяця з наростаючим підсумком по міському, районному, лінійному органах внутрішніх справ ГУМВС, УМВС і за підписом керівника органу подається до 6-го числа місяця, що настає за звітним періодом, до управлінь (відділів) інформаційно-аналітичного забезпечення ГУМВС, УМВС.
3.4. Облік порушень Правил дорожнього руху (1306-2001-п) здійснюється безпосередньо підрозділами Державної автомобільної інспекції ГУМВС, УМВС, які складають звіт за даним напрямом роботи, відповідно до пункту 3.2 цього розділу.
3.5. Узагальнений звіт форми № 1-АП у цілому по Автономній Республіці Крим, областях, містах Києву та Севастополю, управлінню внутрішніх справ на транспорті надсилається до Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України (далі - ДІАЗ) до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, а інформація стосовно звіту надсилається каналами електронної пошти до 09 числа місяця, що настає за звітним періодом.
3.6. Звіт форми № 1-АП надається без супровідного листа, за винятком випадків, коли в листі слід надати необхідні пояснення. Звіти форми № 1-АП реєструються, пересилаються та зберігаються згідно з правилами діловодства.
3.7. ДІАЗ до 12 числа місяця, що настає за звітним періодом, забезпечує узагальнення звіту форми № 1-АП та надання інформації щодо цього звіту до структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України.
Начальник ДІАЗ МВС України
генерал-майор міліції
І.А. Аршинов
Додаток 1 
до Інструкції з обліку 
адміністративних правопорушень

ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА

про адміністративне правопорушення (Ф. 1-АПР)

( Див. текст (z2021-12F157) )
Додаток 2 
до Інструкції з обліку 
адміністративних правопорушень

ДОВІДНИКИ

для заповнення інформаційної картки про адміністративне правопорушення за формою 1-АПР

Довідник 1

Класифікатор держав світу

Код
Коротка назва держави
Коротка назва держави (англійською мовою)
004
Афганістан
Afghanistan
008
Албанія
Albania
012
Алжир
Algeria
016
Американське Самоа
American Samoa
020
Андорра
Andorra
024
Ангола
Angola
028
Антигуа і Барбуда
Antigua and Barbuda
031
Азербайджан
Azerbaijan
032
Аргентина
Argentina
036
Австралія
Australia
040
Австрія
Austria
044
Багами
Bahamas
048
Бахрейн
Bahrain
050
Бангладеш
Bangladesh
051
Вірменія
Armenia
052
Барбадос
Barbados
056
Бельгія
Belgium
060
Бермуди
Bermuda
064
Бутан
Bhutan
068
Болівія
Bolivia
070
Боснія і Герцеговина
Bosnia and Herzegovina
072
Ботсвана
Botswana
074
Острів Буве
Bouvet Island
076
Бразилія
Brazil
084
Беліз
Belize
086
Британська Територія в Індійському океані
British Indian Ocean Territory
090
Соломонові Острови
Solomon Islands
092
Віргінські Острови, Британські
Virgin Islands, British
096
Бруней-Даруссалам
Brunei Darussalam
100
Болгарія
Bulgaria
104
М'янма
Myanmar
108
Бурунді
Burundi
112
Білорусь
Belarus
116
Камбоджа
Cambodia
120
Камерун
Cameroon
124
Канада
Canada
132
Кабо-Верде
Cape Verde
136
Острови Кайман
Cayman Islands
140
Центральноафриканська Республіка
Central African Republic
144
Шрі-Ланка
Sri Lanka
148
Чад
Chad
152
Чілі
Chile
156
Китай
China
158
Тайвань, провінція Китаю
Taiwan, Province of China
162
Острів Різдва
Christmas Island
166
Кокосові (Кілінг) Острови
Cocos (Keeling) Islands
170
Колумбія
Colombia
174
Комори
Comoros
175
Майотта
Mayotte
178
Конго
Congo
180
Демократична Республіка Конго
Congo, the Democratic Republic of
184
Острови Кука
Cook Islands
188
Коста-Рика
Costa Rica
191
Хорватія
Croatia
192
Куба
Cuba
196
Кіпр
Cyprus
203
Чеська Республіка
Czech Republic
204
Бенін
Benin
208
Данія
Denmark
212
Домініка
Dominica
214
Домініканська Республіка
Dominican Republic
218
Еквадор
Ecuador
222
Сальвадор
El Salvador
226
Екваторіальна Гвінея
Equatorial Guinea
231
Ефіопія
Ethiopia
232
Еритрея
Eritrea
233
Естонія
Estonia
234
Фарерські Острови
Faroe Islands
238
Фолклендські Острови (Мальвінські)
Falkland Islands (Malvinas)
239
Південна Джорджія та Південні Сандвічеві Острови
South Georgia and the South Sandwich Islands
242
Фіджі
Fiji
246
Фінляндія
Finland
248
Аландські Острови
Aland Islands
250
Франція
France
254
Французька Гвіана
French Guiana
258
Французька Полінезія
French Polynesia
260
Французькі Південні Території
French Southern Territories
262
Джибуті
Djibouti
266
Габон
Gabon
268
Грузія
Georgia
270
Гамбія
Gambia
275
Палестинська Територія
Palestinian Territory, Occupied
276
Німеччина
Germany
288
Гана
Ghana
292
Гібралтар
Gibraltar
296
Кірибаті
Kiribati
300
Греція
Greece
304
Гренландія
Greenland
308
Гренада
Grenada
312
Гваделупа
Guadeloupe
316
Гуам
Guam
320
Гватемала
Guatemala
324
Гвінея
Guinea
328
Гайана
Guyana
332
Гаїті
Haiti
334
Острів Херд і Острови Макдональд
Heard Island and McDonald Islands
336
Папський Престол (Держава-Місто Ватикан)
HOLY SEE (Vatican City State)
340
Гондурас
Honduras
344
Гонконг
Hong Kong
348
Угорщина
Hungary
352
Ісландія
Iceland
356
Індія
India
360
Індонезія
Indonesia
364
Іран, Ісламська Республіка
Iran, Islamic Republic of
368
Ірак
Iraq
372
Ірландія
Ireland
376
Ізраїль
Israel
380
Італія
Italy
384
Кот-д'Івуар
Cote d'Ivoire
388
Ямайка
Jamaica
392
Японія
Japan
398
Казахстан
Kazahstan
400
Йорданія
Jordan
404
Кенія
Kenya
408
Корейська Народно-Демократична Республіка
Korea, Democratic People’s Republic
410
Корея, Республіка
Korea, Republic of
414
Кувейт
Kuwait
417
Киргизстан
Kyrgyzstan
418
Лаоська Народно-Демократична Республіка
Lao People’s Democratic Republic
422
Ліван
Lebanon
426
Лесото
Lesotho
428
Латвія
Latvia
430
Ліберія
Liberia
434
Лівійська Арабська Джамахірія
Libyan Arab Jamahiriya
438
Ліхтенштейн
Liechtenstein
440
Литва
Lithuania
442
Люксембург
Luxembourg
446
Макао
Macaо
450
Мадагаскар
Madagascar
454
Малаві
Malawi
458
Малайзія
Malaysia
462
Мальдіви
Maldives
466
Малі
Mali
470
Мальта
Malta
474
Мартиніка
Martinique
478
Мавританія
Mauritania
480
Маврикій
Mauritius
484
Мексика
Mexico
492
Монако
Monaco
496
Монголія
Mongolia
498
Молдова
Moldova, Republic of
500
Монтсеррат
Montserrat
504
Марокко
Morocco
508
Мозамбік
Mozambique
512
Оман
Oman
516
Намібія
Namibia
520
Науру
Nauru
524
Непал
Nepаl
528
Нідерланди
Netherlands
530
Нідерландські Антильські Острови
Netherlands Antilles
533
Аруба
Aruba
540
Нова Каледонія
New Caledonia
548
Вануату
Vanuatu
554
Нова Зеландія
New Zealand
558
Нікарагуа
Nicaragua
562
Нігер
Niger
566
Нігерія
Nigeria
570
Ніуе
Niue
574
Острів Норфолк
Norfolk Island
578
Норвегія
Norway
580
Північні Маріанські Острови
Northern Mariana Islands
581
Малі Віддалені Острови Сполучених Штатів
United States Minor Outlying Islands
583
Мікронезія, Федеративні Штати
Micronesia, Federated States of
584
Маршаллові Острови
Marshall Islands
585
Палау
Palau
586
Пакистан
Pakistan
591
Панама
Panama
598
Папуа-Нова Гвінея
Papua New Guinea
600
Парагвай
Paraguay
604
Перу
Peru
608
Філіппіни
Philippines
612
Піткерн
Pitcairn
616
Польща
Poland
620
Португалія
Portugal
624
Гвінея-Бісау
Guinea-Bissau
626
Тімор-Лешті
Timor-Leste
630
Пуерто-Рико
Puerto Rico
634
Катар
Qatar
638
Реюньйон
Reunion
642
Румунія
Romania
643
Російська Федерація
Russian Federation
646
Руанда
Rwanda
654
Острів Святої Єлени
Saint Helena
659
Сент-Кітс і Невіс
Saint Kitts аnd Nevis
660
Ангілья
Anguilla
662
Сент-Люсія
Saint Lucia
666
Сен-П'єр і Мікелон
Saint Pierre and Miquelon
670
Сент-Вінсент і Гренадини
Saint Vincent and the Grenadines
674
Сан-Марино
San Marino
678
Сан-Томе і Принсіпі
Sao Tome and Principe
682
Саудівська Аравія
Saudi Arabia
686
Сенегал
Senegal
690
Сейшели
Seychelles
694
Сьєрра-Леоне
Sierra Leone
702
Сінгапур
Singapore
703
Словаччина
Slovakia
704
В'єтнам
Viet Nam
705
Словенія
Slovenia
706
Сомалі
Somalia
710
Південна Африка
South Africa
716
Зімбабве
Zimbabwe
724
Іспанія
Spain
732
Західна Сахара
Western Sahara
736
Судан
Sudan
740
Суринам
Suriname
744
Острови Свальбард та Ян-Маєн
Svalbard and Jan Mayen
748
Свазіленд
Swaziland
752
Швеція
Sweden
756
Швейцарія
Switzerland
760
Сирійська Арабська Республіка
Syrian Arab Republic
762
Таджикистан
Tajikistan
764
Таїланд
Thailand
768
Того
Togo
772
Токелау
Tokelau
776
Тонга
Tonga
780
Тринідад і Тобаго
Trinidad and Tobago
784
Об'єднані Арабські Емірати
United Arab Emirates
788
Туніс
Tunisia
792
Туреччина
Turkey
795
Туркменістан
Turkmenistan
796
Теркс і Кайкос, острови
Turks and Caicos Islands
798
Тувалу
Tuvalu
800
Уганда
Uganda
804
Україна
Ukraine
807
Македонія, колишня Югославська Республіка
Macedonia, the former Yugoslav Republic of
818
Єгипет
Egypt
826
Сполучене Королівство*
United Kingdom
834
Об'єднана Республіка Танзанія
Tanzania, United Republic of
840
Сполучені Штати Америки
United States
850
Віргінські Острови, США
Virgin Islands, U.S.
854
Буркіна-Фасо
Burkina Faso
858
Уругвай
Uruguay
860
Узбекистан
Uzbekistan
862
Венесуела
Venezuela
876
Уолліс і Футуна
Wallis and Futuna
882
Самоа
Samoa
887
Ємен
Yemen
891
Сербія і Чорногорія
Serbia and Montenegro
894
Замбія
Zambia
__________
* Скорочена назва "Сполучене Королівство" або "Британія" відповідає повній назві держави: "Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії", при застосуванні скороченої назви "Великобританія" мова йде тільки про Англію, Уельс та Шотландію.

Довідник 2

Рід занять, службове становище

Власник підприємства - 01, співвласник на паях приватної власності - 02, приватний підприємець - 03, кооператор - 04, особа, яка займається індивідуальною або творчою діяльністю - 05, рантьє - 11.
Робітник підприємства, організації, установи - 07, робітник сільськогосподарського підприємства - 14, у т.ч. фермерського - 15, службовець (фахівець) - 08, інженерно-технічний працівник - 26.
Служитель культу - 12, представник наукової або творчої інтелігенції - 13, лікар - 16, фармацевт - 17, учитель - 18, журналіст - 19, редактор - 20, кореспондент - 21, інший працівник засобів масової інформації - 22, листоноша - 23, інший працівник пошти - 24, працівник культури та мистецтва - 25.
Учні, студенти, курсанти, слухачі тощо: середніх навчальних закладів (шкіл, колегіумів, ліцеїв, гімназій та інших) - 30, професійно-технічних навчальних закладів (ПТУ, вищих професійних училищ, ліцеїв та інших) - 34, вищих навчальних закладів (технікумів, училищ, коледжів, інститутів, університетів, академій та інших) - 36.
Особа, яка перебуває на соціальному забезпеченні - 37, особа без постійного джерела доходів - 38, утриманець - 39, безробітний - 40, пенсіонер - 41, інвалід 1-2 груп - 42, вагітна - 43, перебуває у відпустці по догляду за дитиною - 44, працездатний, який не працює і не навчається - 45.
Службове становище: керівник підприємства, організації, установи - 46, керівник підрозділу - 47, керівник сільськогосподарського підприємства - 48, у т.ч. фермерського - 49, працівник фінансово-кредитної сфери - 50, з них банківських установ - 51, фінансово-бухгалтерський працівник - 52, касир - 53, інкасатор - 54, матеріально відповідальна особа - 55.
Депутати всіх рівнів: Верховної Ради України та Верховної Ради Автономної Республіки Крим - 58, обласної ради (міських рад міст Києва та Севастополя) - 59, міської ради - 60, районної ради - 61, селищної та сільської ради - 62. Помічник-консультант депутата та інших виборних осіб - 29.
Працівники: ОВС - 63, прокуратури, у т.ч. військової - 64, судів - 65, СБУ - 66, податкової міліції - 67, органів державної податкової служби - 68, прикордонної служби - 124, митної служби - 69, адвокатури - 70, підрозділів цивільного захисту - 108, Державної кримінально-виконавчої служби - 109, Державної виконавчої служби Міністерства юстиції - 110.
Інше службове становище - 71.
Член громадського формування з охорони громадського порядку - 72.
Працівник транспорту: водій автомототранспорту - 73, у т.ч. таксист - 74, машиніст, помічник машиніста - 75, прийомоздавач вантажної служби - 76, працівник охорони - 77, працівник поїздової бригади - 78, екіпажу повітряного, водного судна - 79, працівник станції, порту - 80, інші працівники транспорту - 81.
Бродяга - 118, жебрак - 119.
Працівник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - 131.
Судді - 65, судді Конституційного Суду - 133, службові особи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України - 210, службові особи Вищої ради юстиції - 211, інші працівники суду - 134, народні засідателі та присяжні - 135.
Військові посадові особи: Збройних Сил України - 138, інших утворених відповідно до законів військових формувань - 139, інші військовослужбовці - 57.
Посадові та службові особи Кабінету Міністрів - 140, Адміністрації Президента - 141, міністерств - 142, Центральних органів виконавчої влади - 143, Центральних органів виконавчої влади зі спеціальним статусом - 144, інших центральних органів та установ - 145.
Посадові та службові особи державних адміністрацій: голова обласної державної адміністрації - 146, заступник голови обласної державної адміністрації - 147, начальник управління обласної державної адміністрації - 148, заступник начальника управління обласної державної адміністрації - 149, начальник відділу обласної державної адміністрації - 150, заступник начальника відділу обласної державної адміністрації - 151, інші посадові та службові особи обласної державної адміністрації - 152, голова районної (міської) державної адміністрації - 153, заступник голови районної (міської) державної адміністрації - 154, начальник управління районної (міської) державної адміністрації - 155, заступник начальника управління районної (міської) державної адміністрації - 156, начальник відділу районної (міської) державної адміністрації - 157, заступник начальника відділу районної (міської) державної адміністрації - 158, інші посадові та службові особи районної (міської) державної адміністрації - 159, працівник місцевої державної адміністрації - 10, інших органів державної влади - 28.
Посадові особи та працівники дипломатичної служби України - 160.
Посадові особи іноземних держав - 161, дипломат іноземної держави - 56.
Посадові особи міжнародних організацій - 162.
Посадові особи місцевого самоврядування: голови та заступник голови сільської, селищної ради - 170, міський голова - 171, заступник міського голови - 172, голова районної - 173, обласної ради - 174, інші посадові особи місцевого самоврядування - 27.
Члени окружних, територіальних та дільничних виборчих комісій - 175.
Керівники громадських організацій - 176.
Особи, які не є державними службовцями, посадовими особами місцевого самоврядування, але надають публічні послуги: аудитори - 185, нотаріуси - 186, експерти, оцінювачі - 187, незалежні посередники чи члени трудового арбітражу - 188, третейські судді - 189, інші - 190.
Особи, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарчі обов’язки - 195.
Інші - 120.

Довідник 3

Вилучення наркотичних засобів і психотропних речовин

Наркотичні засоби в грамах

Код
Назва наркотичних засобів
Невеликі розміри (г)
1
2
3
65
Бупренорфін
до 0,08
67
Канабісу смола
до 0,5
68
Канабісу екстракти (настойки)
до 0,3
275
Дезоморфін
до 0,01
277
Декстропропоксифен
до 0,6
70
Канабіс - цілі або різного ступеня подрібнення будь-які частини рослини роду коноплі або їх суміш
до 5,0
71
Героїн
до 0,005
72
Етилморфіну гідрохлорид (діонін)
до 0,2
73
Кодеїн (основа та солі)
до 0,2
74
Кокаїн (основа та солі)
до 0,02
75
Метадон (фенадон)
до 0,02
76
Меткатинон (ефедрон)
до 0,01
77
Морфін (основа та солі)
до 0,03
500
Метилфентаніл
до 0,0002
501
Кустарно виготовлені препарати з ефедрину, псевдоефедрину або препаратів, які їх містять
до 0,15
80
Макова солома - цілі або різного ступеня подрібнення будь-які частини рослини виду "мак снотворний" або їх суміш
до 50,0
81
Опій екстракційний (речовини, концентрат, що отримують з макової соломи способом екстракції)
до 0,5
84
Опій - сік снотворного маку, що згорнувся, у т.ч. медичний, який містить хоча б один наркотичний алкалоїд або їх суміш
до 0,1
82
Омнопон
до 0,03
85
Опій ацетильований - засіб, що містить у своєму складі ацельовані похідні алкалоїдів опію
до 0,005
86
Піритрамід (дипідолор)
до 0,03
324
Пентазоцин
до 2,0
87
Тримеперидин (промедол)
до 0,03
347
Трамадол
до 0,5
88
Фентаніл
до 0,0004

Психотропні речовини в грамах

Код
Назва психотропних речовин
Невеликі розміри (г)
1
2
3
89
Алобарбітал
до 1,0
90
Альпразолам
до 0,01
91
Амобарбітал
до 1,0
92
Амфепрамон
до 0,75
93
Амфетамін
до 0,15
94
Барбітал
до 5,0
95
Бензфетамін
до 0,75
503
Бензилпіперазин, BZP
до 0,15
96
Бромазепам
до 1,0
352
Бротізолам
до 0,0025
97
Буталбітал
до 0,75
98
Бутобарбітал
до 1,5
99
Броламфетамін (ДОБ, DOB)
до 0,15
100
Вінілбітал
до 1,5
101
Галазепам
до 1,0
102
Галоксазолам
до 0,075
104
N - гідрокси-МДА (N-гідроксиметилен, діоксіамфетамін)
до 0,15
505
Гамма - оксимасляна кислота (ГОМК, GHB), а також її складні ефіри та солі
до 0,5
105
Глютетимід
до 2,5
106
Тофізопан (грандаксин)
до 0,3
349
2С-В (4-бром-2, 5-диметоксифенетиламін)
до 0,01
107
Делоразепам
до 0,03
108
Дексамфетамін
до 0,15
109
Дельта-9-тетрагідроканабінол
до 0,3
110
Діазепам
до 0,1
111
ДМА (2,5-диметоксіамфетамін)
до 0,15
112
ДОЕТ (2,5-диметокси-4-етиламфетамін)
до 0,15
113
N - етилтенамфетамін (МДЕ, N-етил-МДА)
до 0,15
114
Естазолам
до 0,03
115
Етиламфетамін
до 0,3
116
Етиллофлазепат
до 0,02
117
Етинамат
до 5,0
118
Етхлорвінол
до 5,0
359
Золпідем (INN)
до 0,1
119
Камазепам
до 0,3
120
Катин
до 0,2
121
Катинон
до 0,15
122
Кетазолам
до 0,3
123
Клобазам
до 0,2
124
Клоназепам
до 0,08
507
Клоразепат
до 0,2
508
Клотіазепам
до 0,15
509
Клоксазолам
до 0,09
128
Левамфетамін
до 0,15
129
Левометамфетамін
до 0,15
510
Лефетамін
до 0,75
131
(+) - Лізергід (ЛСД)
до 0,00001
512
Лоразепам
до 0,025
513
Лопразолам
до 0,01
514
Лорметазепам
до 0,01
515
Мазиндол
до 0,01
516
Медазепам
до 0,2
517
Мепробамат
до 2,0
138
Мескалін 4-метиламінорекс
до 0,15
139
Метаквалон
до 2,0
140
Метамфетамін (первитин)
до 0,15
141
Метамфетамін-рацемат
до 0,15
518
Метилфенобарбітал
до 1,0
519
Метилприлон
до 2,0
520
Мефенорекс
до 0,6
145
МДМА (3,4-метилендіоксиметамфетамін)
до 0,15
146
ММДА (5-метокси-3,4 -метилендіоксиамфетамін)
до 0,15
521
4 -ММС (4-метилметкатинон)
до 0,15
522
5-МеО- DIPT
до 0,15
523
5- МеО- DMT, 5-метоксидиметилтриптамін
до 0,15
524
Метилендіоксипіровалерон, MDPV
до 0,15
525
Мідазолам
до 0,2
526
Німетазепам
до 0,05
527
Нітразепам
до 0,05
528
Нордазепам
до 0,15
529
Оксазолам
до 0,4
530
Оксазепам
до 0,5
531
Пемолін
до 0,4
532
Піназепам
до 0,15
533
Пентобарбітал (етамітал натрію)
до 1,0
534
Піпрадрол
до 0,3
535
Піровалерон
до 0,4
536
Празепам
до 0,3
160
ПМА (параметоксиамфетамін)
до 0,15
364
Псилоцибін
до 0,01
365
Псилоцин
до 0,01
537
Плодове тіло грибів, що містить псилоцин і псилоцибін
до 0,5
538
Сальвінорин А
до 0,015
539
Секбутабарбітал
до 0,75
162
Секобарбітал
до 0,75
540
Сибутрамін
до 0,5
163
СТП (ДОМ)
до 0,15
511
Темазепам
до 0,2
165
Тенамфетамін (МДА)
до 0,015
166
Тетрагідроканабінол, усі ізомери
до 0,015
541
Тетразепам
до 1,0
168
ТМА (3,4,5-триметоксіамфетамін)
до 0,15
542
ТРМРР (3-трифторметилфенилпіперазин, мета-трифторметилфенилпіперазин)
до 0,15
543
Тріазолам
до 0,0025
544
Феназепам
до 0,01
545
Фендиметразин
до 0,7
172
Фенетилін
до 0,5
546
Фенкамфамін
до 0,8
174
Фенметразин
до 0,5
547
Фенобарбітал
до 1,0
548
Фенпропорекс
до 0,2
549
Фентермін
до 0,15
368
Фенциклідин (РСР)
до 0,0001
550
Флудіазепам
до 0,0075
551
Флунітразепам
до 0,01
552
Флуразепам
до 0,3
553
Хлордіазепоксид
до 0,3
554
1-(4-хлорфеніл)-піперазин
до 0,15
555
Циклобарбітал
до 2,0
557
СР 47,497
до 0,015
558
(СР 47,497)-С6
до 0,015
559
(СР 47,497)-С8
до 0,015
560
(СР 47,497)-С9
до 0,015
561
JWH - 073
до 0,015
562
JWH - 196
до 0,015
563
JWH - 194
до 0,015
564
JWH - 197
до 0,015
565
JWH - 007
до 0,015
566
JWH - 149
до 0,015
567
JWH - 098
до 0,015
568
JWH - 195
до 0,015
569
JWH - 192
до 0,015
570
JWH - 199
до 0,015
571
JWH - 200
до 0,015
572
JWH - 193
до 0,015
573
JWH - 198
до 0,015
574
JWH - 176
до 0,015
575
JWH -122
до 0,015
576
JWH - 250
до 0,015
577
JWH - 081
до 0,015
578
JWH - 018
до 0,015
579
JWH - 175
до 0,015
580
JWH - 184
до 0,015
581
JWH - 185
до 0,015
582
JWH - 116
до 0,015
583
HU - 210
до 0,015
584
1-пентил-3-(4-гідроксифенілацетил)-індол
до 0,015
585
1-феніл-2 (диметиламіно)бутан-1-он
до 0,015
586
2С-Е
до 0,01
587
2С-I
до 0,01
588
2C-T-2
до 0,01
589
2C-T-7
до 0,01
590
3,4-DMMC
до 0,15
591
3-F-iso-MC
до 0,15
592
4-EMC
до 0,15
593
4-FA (4-фторамфетамін)
до 0,15
594
4-MTA
до 0,15
595
4-метил-а-пірролідинопропіофенон
до 0,01
596
5-ІАІ
до 0,015
597
5-MeO-AMT
до 0,01
598
5-МеО-DALT (5-метоксидіалілтриптамін)
до 0,015
599
5-MeO-DIPT
до 0,015
600
5-MeO-NMT
до 0,01
601
AM-694
до 0,015
602
AM-1220 (AM-1296)
до 0,015
603
AM-2201
до 0,015
604
GDA-26
до 0,015
605
HU-308
до 0,015
606
JWH-015
до 0,015
607
JWH-019
до 0,015
608
JWH-203
до 0,015
609
JWH-210
до 0,015
610
JWH-251
до 0,015
611
JWH-307
до 0,015
612
JWH-370
до 0,015
613
MABP (буферон)
до 0,15
614
MBDB
до 0,15
615
MDON (N-гідрокси-3,4-метилендіоксимфетамін)
до 0,15
616
MDPBP
до 0,15
617
MDPPP
до 0,15
618
MPBP
до 0,15
619
N-ізопропілбензиламін
до 0,15
620
N,N-диметил-4-меткатинон (N-метилмефедрон)
до 0,15
621
NMT (N-метилтриптамін)
до 0,01
622
PCA
до 0,01
623
SR-18 (RCS-8, BEM-8)
до 0,015
624
WIN 48,098 (правадолін)
до 0,015
625
WIN 55,212-2
до 0,15
626
SR-19 (BTM-4, ERIc-4, RCS-4)
до 0,015
627
1-(3-трифторфеніл)-піперазин)
до 0,15
628
2-фторметкатинон
до 0,15
629
3-фторметкатинон
до 0,15
630
4-метил-N-елиткатинон
до 0,15
631
Амінептин
до 2,5
632
Апрофен (тарен)
до 0,5
633
АТМ (альфа-метилтриптамін)
до 0,01
634
БДБ (J, BDB)
до 0,15
635
Бутилон (b-кето MBDB)
до 0,15
636
Буфотенин (5-ОН-DMT)
до 0,15
637
Гама-бутиролактон
до 0,5
638
ДОХ
до 0,15
639
Етилон (b-кето МДЕА)
до 0,15
640
Кетамін
до 1,0
641
Мета-хлорфенілпіперазин (mCPP)
до 0,15
642
Метилон (b-кето МДМА)
до 0,15
643
Нафірон (0-2482, NRG-1)
до 0,15
644
Піперонілацетон (М1-2)
до 0,15
645
СР 55, 940
до 0,015
646
Тіанептин
до 0,7
647
Фенілетиламін
до 0,15
__________
Примітка.
Зазначені наркотичні засоби та психотропні речовини, що перебувають у незаконному обігу, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 2000 року № 188 (z0512-00) "Про затвердження таблиць невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які знаходяться у незаконному обігу", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16 серпня 2000 року за № 512/4733 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 липня 2010 року № 634).
Додаток 3 
до Інструкції з обліку 
адміністративних правопорушень

ЗВІТ

про адміністративну діяльність органів внутрішніх справ (форма № 1-АП (місячна))

Розділ I. Відомості про виявлені адміністративні правопорушення та осіб, які їх учинили

Види правопорушень
Рядок
Статті КУпАП (80731-10)
Виявлено осіб, які вчинили адміністративні правопорушення
З них
осіб, затриманих у порядку ст.cт. 260-263 КУпАП (80732-10)
вчинили повторно
неповнолітніх
А
Б
В
1
2
3
4
Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах
1
44
Ухилення від медичного огляду чи медичного обстеження
2
44-1
Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення
3
46-1
Порушення встановлених законодавством вимог щодо заняття народною медициною (цілительством)
4
46-2
Дрібне викрадення чужого майна
5
51
Види правопорушень
Рядок
Статті КУпАП (80731-10)
Виявлено адміністративних правопорушень
З них
складено адміністративних протоколів
що вчинені неповнолітніми
розглянуто та прийнято рішення
у т.ч.
ОВС
з них
виявлено осіб
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах
1
44
Ухилення від медичного огляду чи медичного обстеження
2
44-1
Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення
3
46-1
Порушення встановлених законодавством вимог щодо заняття народною медициною (цілительством)
4
46-2
Дрібне викрадення чужого майна
5
51
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення прав на об'єкт права інтелектуальної власності
6
51-2
Порушення строку видачі державного акта на право власності на земельну ділянку
7
53-5
Випуск в експлуатацію транспортних та інших пересувних засобів з перевищенням нормативів вмісту забруднювальних речовин у відпрацьованих газах
8
80
Експлуатація автомототранспортних та інших пересувних засобів з перевищенням нормативів вмісту забруднювальних речовин у відпрацьованих газах
9
81
Порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини
10
92
Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки
11
106-1
Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель
12
106-2
Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог
13
107
Порушення правил з охорони порядку і безпеки руху на залізничному транспорті
14
109
Порушення правил користування засобами залізничного транспорту
15
110
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення прав на об'єкт права інтелектуальної власності
6
51-2
Порушення строку видачі державного акта на право власності на земельну ділянку
7
53-5
Випуск в експлуатацію транспортних та інших пересувних засобів з перевищенням нормативів вмісту забруднювальних речовин у відпрацьованих газах
8
80
Експлуатація автомототранспортних та інших пересувних засобів з перевищенням нормативів вмісту забруднювальних речовин у відпрацьованих газах
9
81
Порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини
10
92
Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки
11
106-1
Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель
12
106-2
Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог
13
107
Порушення правил з охорони порядку і безпеки руху на залізничному транспорті
14
109
Порушення правил користування засобами залізничного транспорту
15
110
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення правил безпеки польотів
16
111
Порушення правил з охорони порядку і безпеки руху на морському транспорті
17
114, ч. 3
Порушення правил користування засобами морського транспорту
18
115, ч. 1
Порушення правил, що забезпечують безпеку експлуатації суден на внутрішніх водних шляхах
19
116-2
Порушення правил користування річковими і маломірними суднами
20
117, ч. 2
Порушення правил користування засобами автомобільного транспорту та електротранспорту
21
119
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
22
121, ч. 1
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
23
121, ч. 2
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення правил безпеки польотів
16
111
Порушення правил з охорони порядку і безпеки руху на морському транспорті
17
114, ч. 3
Порушення правил користування засобами морського транспорту
18
115, ч. 1
Порушення правил, що забезпечують безпеку експлуатації суден на внутрішніх водних шляхах
19
116-2
Порушення правил користування річковими і маломірними суднами
20
117, ч. 2
Порушення правил користування засобами автомобільного транспорту та електротранспорту
21
119
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
22
121, ч. 1
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
23
121, ч. 2
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
24
121, ч. 3
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
25
121, ч. 4
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
26
121, ч. 5
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
27
121, ч. 6
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
28
121, ч. 7
Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах
29
121-1
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
24
121, ч. 3
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
25
121, ч. 4
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
26
121, ч. 5
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
27
121, ч. 6
Порушення водіями правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
28
121, ч. 7
Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах
29
121-1
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
30
121-2, ч. 1
Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
31
121-2, ч. 2
Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
32
121-2, ч. 3
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху (1306-2001-п)
33
122, ч. 1
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху
34
122, ч. 2
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху
35
122, ч. 3
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху
36
122, ч. 4
Невиконання водіями вимог про зупинку
37
122-2
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
30
121-2, ч. 1
Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
31
121-2, ч. 2
Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
32
121-2, ч. 3
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху (1306-2001-п)
33
122, ч. 1
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху
34
122, ч. 2
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху
35
122, ч. 3
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху
36
122, ч. 4
Невиконання водіями вимог про зупинку
37
122-2
А
Б
В
1
2
3
4
Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди
38
122-4
Порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв
39
122-5
Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди
40
123, ч. 1
Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди
41
123, ч. 2
Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди
42
123, ч. 3
Порушення правил дорожнього руху (1306-2001-п)
, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна
43
124
Ненадання транспортних засобів працівникам міліції та медичним працівникам тощо
44
124-1
Інші порушення правил дорожнього руху
45
125
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди
38
122-4
Порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв
39
122-5
Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди
40
123, ч. 1
Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди
41
123, ч. 2
Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди
42
123, ч. 3
Порушення правил дорожнього руху (1306-2001-п)
, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна
43
124
Ненадання транспортних засобів працівникам міліції та медичним працівникам тощо
44
124-1
Інші порушення правил дорожнього руху
45
125
А
Б
В
1
2
3
4
Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
46
126, ч. 1
Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
47
126, ч. 2
Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
48
126, ч. 3
Порушення правил дорожнього руху (1306-2001-п)
пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин
49
127, ч. 1
Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин
50
127, ч. 2
Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин
51
127, ч. 4
Порушення порядку видачі документа про технічну справність транспортного засобу та порядку видачі спеціального знака державного зразка про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів
52
127-1, ч. 1
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
46
126, ч. 1
Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
47
126, ч. 2
Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки
48
126, ч. 3
Порушення правил дорожнього руху (1306-2001-п)
пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин
49
127, ч. 1
Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин
50
127, ч. 2
Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин
51
127, ч. 4
Порушення порядку видачі документа про технічну справність транспортного засобу та порядку видачі спеціального знака державного зразка про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів
52
127-1, ч. 1
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення порядку видачі документа про технічну справність транспортного засобу та порядку видачі спеціального знака державного зразка про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів
53
127-1, ч. 2
Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством
54
128, ч. 1
Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством
55
128, ч. 2
Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством
56
128, ч. 3
Порушення або невиконання правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху
57
128-1, ч. 1
Порушення або невиконання правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху
58
128-1, ч. 2
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення порядку видачі документа про технічну справність транспортного засобу та порядку видачі спеціального знака державного зразка про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів
53
127-1, ч. 2
Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством
54
128, ч. 1
Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством
55
128, ч. 2
Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством
56
128, ч. 3
Порушення або невиконання правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху
57
128-1, ч. 1
Порушення або невиконання правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху
58
128-1, ч. 2
А
Б
В
1
2
3
4
Допуск до керування транспортними засобами або суднами водіїв чи судноводіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, або осіб, які не мають права керування транспортним засобом
59
129, ч. 1
Допуск до керування транспортними засобами або суднами водіїв чи судноводіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, або осіб, які не мають права керування транспортним засобом
60
129, ч. 2
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
61
130, ч. 1
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
62
130, ч. 2
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
63
130, ч. 3
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Допуск до керування транспортними засобами або суднами водіїв чи судноводіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, або осіб, які не мають права керування транспортним засобом
59
129, ч. 1
Допуск до керування транспортними засобами або суднами водіїв чи судноводіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, або осіб, які не мають права керування транспортним засобом
60
129, ч. 2
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
61
130, ч. 1
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
62
130, ч. 2
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
63
130, ч. 3
А
Б
В
1
2
3
4
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
64
130, ч. 4
Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами
65
132-1
Порушення правил перевезення небезпечних речовин і предметів на транспорті
66
133
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
67
133-1, ч. 3
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
68
133-1, ч. 6
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
69
133-1, ч. 8
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
70
133-1, ч. 9
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції
64
130, ч. 4
Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами
65
132-1
Порушення правил перевезення небезпечних речовин і предметів на транспорті
66
133
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
67
133-1, ч. 3
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
68
133-1, ч. 6
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
69
133-1, ч. 8
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
70
133-1, ч. 9
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
71
133-1, ч. 10
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
72
133-1, ч. 11
Безквитковий проїзд
73
135, ч. 2
Підроблення проїзних квитків і знаків поштової оплати
74
135-1
Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на залізничному, морському, річковому та автомобільному транспорті
75
136
Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на повітряному транспорті
76
137
Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення
77
139, ч. 1
Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення
78
139, ч. 2
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
79
140, ч. 1
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
71
133-1, ч. 10
Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом
72
133-1, ч. 11
Безквитковий проїзд
73
135, ч. 2
Підроблення проїзних квитків і знаків поштової оплати
74
135-1
Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на залізничному, морському, річковому та автомобільному транспорті
75
136
Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на повітряному транспорті
76
137
Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення
77
139, ч. 1
Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення
78
139, ч. 2
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
79
140, ч. 1
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
80
140, ч. 2
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
81
140, ч. 3
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
82
140, ч. 4
Пошкодження таксофонів
83
148
Самоправне зайняття житлового приміщення
84
151
Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів
85
152
Порушення правил тримання собак і котів
86
154
Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю
87
155
Порушення порядку проведення розрахунків
88
155-1
Обман покупця чи замовника
89
155-2
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
80
140, ч. 2
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
81
140, ч. 3
Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
82
140, ч. 4
Пошкодження таксофонів
83
148
Самоправне зайняття житлового приміщення
84
151
Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів
85
152
Порушення правил тримання собак і котів
86
154
Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю
87
155
Порушення порядку проведення розрахунків
88
155-1
Обман покупця чи замовника
89
155-2
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами
90
156
Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами
91
156, ч. 2
Порушення законодавства про захист прав споживачів
92
156-1
Порушення встановленого порядку промислової переробки, зберігання, транспортування або знищення конфіскованих спирту, алкогольних напоїв чи тютюнових виробів
93
156-2
Порушення правил торгівлі на ринках
94
159
Торгівля з рук у невстановлених місцях
95
160
Незаконний відпуск або придбання бензину чи інших паливно-мастильних матеріалів
96
161
Порушення правил про валютні операції
97
162
Ухилення від повернення виручки в іноземній валюті
98
162-1
Незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків
99
162-2
Порушення правил здачі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння
100
162-3
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами
90
156
Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами
91
156, ч. 2
Порушення законодавства про захист прав споживачів
92
156-1
Порушення встановленого порядку промислової переробки, зберігання, транспортування або знищення конфіскованих спирту, алкогольних напоїв чи тютюнових виробів
93
156-2
Порушення правил торгівлі на ринках
94
159
Торгівля з рук у невстановлених місцях
95
160
Незаконний відпуск або придбання бензину чи інших паливно-мастильних матеріалів
96
161
Порушення правил про валютні операції
97
162
Ухилення від повернення виручки в іноземній валюті
98
162-1
Незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків
99
162-2
Порушення правил здачі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння
100
162-3
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення порядку провадження господарської діяльності
101
164
Порушення порядку подання декларації про доходи та ведення обліку доходів і витрат
102
164-1
Порушення законодавства з фінансових питань
103
164-2
Недобросовісна конкуренція
104
164-3
Несвоєчасне здавання виторгу
105
164-4
Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка
106
164-5
Демонстрування і розповсюдження фільмів без державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів
107
164-6
Порушення умов розповсюдження і демонстрування фільмів, передбачених державним посвідченням на право розповсюдження і демонстрування фільмів
108
164-7
Недотримання квоти демонстрування національних фільмів при використанні національного екранного часу
109
164-8
Незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних
110
164-9
Порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом
111
164-10
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення порядку провадження господарської діяльності
101
164
Порушення порядку подання декларації про доходи та ведення обліку доходів і витрат
102
164-1
Порушення законодавства з фінансових питань
103
164-2
Недобросовісна конкуренція
104
164-3
Несвоєчасне здавання виторгу
105
164-4
Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка
106
164-5
Демонстрування і розповсюдження фільмів без державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів
107
164-6
Порушення умов розповсюдження і демонстрування фільмів, передбачених державним посвідченням на право розповсюдження і демонстрування фільмів
108
164-7
Недотримання квоти демонстрування національних фільмів при використанні національного екранного часу
109
164-8
Незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних
110
164-9
Порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом
111
164-10
А
Б
В
1
2
3
4
Приховування стійкої фінансової неспроможності
112
164-15
Зайняття забороненими видами господарської діяльності
113
164-16
Порушення законодавства про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
114
165-1
Порушення порядку формування та застосування цін і тарифів
115
165-2
Недотримання особою обов'язкових умов щодо приватизації державного, комунального майна або підприємств та їх подальшого використання
116
166-14
Незаконні дії щодо приватизаційних паперів
117
166-15
Незаконні дії у разі банкрутства
118
166-16
Фіктивне банкрутство
119
166-17
Примушення до антиконкурентних узгоджених дій
120
166-18
Адміністративні корупційні правопорушення
121
Глава 13-А
Контрольний рядок
122
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Приховування стійкої фінансової неспроможності
112
164-15
Зайняття забороненими видами господарської діяльності
113
164-16
Порушення законодавства про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
114
165-1
Порушення порядку формування та застосування цін і тарифів
115
165-2
Недотримання особою обов'язкових умов щодо приватизації державного, комунального майна або підприємств та їх подальшого використання
116
166-14
Незаконні дії щодо приватизаційних паперів
117
166-15
Незаконні дії у разі банкрутства
118
166-16
Фіктивне банкрутство
119
166-17
Примушення до антиконкурентних узгоджених дій
120
166-18
Адміністративні корупційні правопорушення
121
Глава 13-А
Контрольний рядок
122

Розділ II. Відомості про виявлені адміністративні правопорушення та осіб, які їх учинили

Види правопорушень
Рядок
Статті КУпАП (80731-10)
Виявлено осіб, які вчинили адміністративні правопорушення
З них
осіб, затриманих у порядку ст.ст. 260-263 КУпАП (80732-10)
вчинили повторно
неповнолітніх
А
Б
В
1
2
3
4
Дрібне хуліганство
1
173
Поширювання неправдивих чуток
2
173-1
Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми
3
173-2
Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку
4
174
Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях
5
175-1
Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення
6
176
Види правопорушень
Рядок
Статті КУпАП (80731-10)
Виявлено адміністративних правопорушень
З них
складено адміністративних протоколів
що вчинені неповнолітніми
розглянуто та прийнято рішення
у т.ч.
ОВС
з них
виявлено осіб
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Дрібне хуліганство
1
173
Поширювання неправдивих чуток
2
173-1
Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми
3
173-2
Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку
4
174
Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях
5
175-1
Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення
6
176
А
Б
В
1
2
3
4
Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення
7
177
Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді
8
178
Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві
9
179
Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння
10
180
Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях
11
181
Заняття проституцією
12
181-1
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення
7
177
Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді
8
178
Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві
9
179
Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння
10
180
Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях
11
181
Заняття проституцією
12
181-1
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях
13
182
Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб
14
183
Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей
15
184
Неправомірне використання державного майна
16
184-1
Порушення порядку або строків подання інформації про дітей-сиріт і дітей, які залишилися без опіки (піклування) батьків
17
184-2
Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця
18
185
Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій
19
185-1
Створення умов для організації і проведення з порушенням установленого порядку зборів, мітингів, вуличних походів або демонстрацій
20
185-2
Прояв неповаги до суду
21
185-3
Злісне ухилення свідка, потерпілого, експерта, перекладача від явки до органів досудового слідства або дізнання
22
185-4
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях
13
182
Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб
14
183
Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей
15
184
Неправомірне використання державного майна
16
184-1
Порушення порядку або строків подання інформації про дітей-сиріт і дітей, які залишилися без опіки (піклування) батьків
17
184-2
Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця
18
185
Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій
19
185-1
Створення умов для організації і проведення з порушенням установленого порядку зборів, мітингів, вуличних походів або демонстрацій
20
185-2
Прояв неповаги до суду
21
185-3
Злісне ухилення свідка, потерпілого, експерта, перекладача від явки до органів досудового слідства або дізнання
22
185-4
А
Б
В
1
2
3
4
Перешкодження явці до суду народного засідателя
23
185-5
Невжиття заходів щодо окремої ухвали суду чи окремої постанови судді, подання органу дізнання, слідчого або протесту, припису чи подання прокурора
24
185-6
Публічні заклики до невиконання вимог працівника міліції
25
185-7
Ухилення від виконання законних вимог прокурора
26
185-8
Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника транспорту, який здійснює контроль за перевезенням пасажирів
27
185-9
Розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист
28
185-11
Самоуправство
29
186
Незаконні дії щодо державних нагород
30
186-1
Порушення порядку подання або використання даних державних статистичних спостережень
31
186-3
Порушення законодавства про об'єднання громадян
32
186-5
Порушення законодавства про друковані засоби масової інформації
33
186-6
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Перешкодження явці до суду народного засідателя
23
185-5
Невжиття заходів щодо окремої ухвали суду чи окремої постанови судді, подання органу дізнання, слідчого або протесту, припису чи подання прокурора
24
185-6
Публічні заклики до невиконання вимог працівника міліції
25
185-7
Ухилення від виконання законних вимог прокурора
26
185-8
Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника транспорту, який здійснює контроль за перевезенням пасажирів
27
185-9
Розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист
28
185-11
Самоуправство
29
186
Незаконні дії щодо державних нагород
30
186-1
Порушення порядку подання або використання даних державних статистичних спостережень
31
186-3
Порушення законодавства про об'єднання громадян
32
186-5
Порушення законодавства про друковані засоби масової інформації
33
186-6
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення правил адміністративного нагляду
34
187
Незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань
35
188
Невиконання законних вимог посадових осіб Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України
36
188-28
Порушення правил відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень
37
189
Порушення порядку видобутку, виробництва, використання та реалізації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння
38
189-1
Порушення правил виготовлення та порядку обліку і зберігання печаток та штампів, а так само виготовлення, ввезення, реалізація та використання самонабірних печаток
39
189-2
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення правил адміністративного нагляду
34
187
Незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань
35
188
Невиконання законних вимог посадових осіб Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України
36
188-28
Порушення правил відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень
37
189
Порушення порядку видобутку, виробництва, використання та реалізації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння
38
189-1
Порушення правил виготовлення та порядку обліку і зберігання печаток та штампів, а так само виготовлення, ввезення, реалізація та використання самонабірних печаток
39
189-2
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї
40
190
Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
41
191
Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття їх на облік
42
192
Ухилення від реалізації вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
43
193
Порушення працівниками торговельних підприємств (організацій) порядку продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
44
194
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї
40
190
Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
41
191
Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття їх на облік
42
192
Ухилення від реалізації вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
43
193
Порушення працівниками торговельних підприємств (організацій) порядку продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
44
194
А
Б
В
1
2
3
4
Порушення працівниками підприємств, установ, організацій правил зберігання або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
45
195
Порушення порядку розробки, виготовлення, реалізації спеціальних засобів самооборони
46
195-1
Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них
47
195-2
Порушення правил застосування спеціальних засобів самооборони
48
195-3
Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами
49
195-4
Незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації
50
195-5
Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів
51
195-6
Порушення правил навчання карате
52
196
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Порушення працівниками підприємств, установ, організацій правил зберігання або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
45
195
Порушення порядку розробки, виготовлення, реалізації спеціальних засобів самооборони
46
195-1
Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них
47
195-2
Порушення правил застосування спеціальних засобів самооборони
48
195-3
Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами
49
195-4
Незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації
50
195-5
Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів
51
195-6
Порушення правил навчання карате
52
196
А
Б
В
1
2
3
4
Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України
53
204-1
Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України
54
206-1
Здійснення незаконного доступу до інформації в інформаційних (автоматизованих) системах, незаконне виготовлення чи розповсюдження копій баз даних інформаційних (автоматизованих) систем
55
212-6
Адміністративні правопорушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення (212-7, 212-8, 212-10, 212-12, 212-13, 212-14, 212-20)
56
Глава 15-А
Інші адмінправопорушення
57
Усього
58
Контрольний рядок
59
А
Б
В
5
6
7
8
9
10
Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України
53
204-1
Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України
54
206-1
Здійснення незаконного доступу до інформації в інформаційних (автоматизованих) системах, незаконне виготовлення чи розповсюдження копій баз даних інформаційних (автоматизованих) систем
55
212-6
Адміністративні правопорушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення (212-7, 212-8, 212-10, 212-12, 212-13, 212-14, 212-20)
56
Глава 15-А
Інші адмінправопорушення
57
Усього
58
Контрольний рядок
59

Розділ III. Відомості про відповідальність за вчинені адміністративні правопорушення, участь служб у виявленні цих правопорушень та про дотримання законності при здійсненні адміністративної практики

Рядок
Усього
З них за виявленими підрозділами
чергової частини
патрульної служби
ДІМ
дозвільної системи
інших підрозділів громадської безпеки
ПММК
ДАІ
ДСО
А
Б
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Виявлено адміністративних правопорушень
1
З них
складено адміністративних протоколів
2
Виявлено осіб, які вчинили адміністративні правопорушення
3
З них
неповнолітніх
4
осіб, затриманих у порядку ст.ст. 260-263 КУпАП (80732-10)
5
Розглянуто та прийнято рішення
органами внутрішніх справ
6
судами
7
адміністративними комісіями, виконавчими комітетами та іншими
8
Рядок
З них за виявленими підрозділами (з гр. 1)
внутрішніх військ
ДСБЕЗ
БОЗ
КР
БНОН
КМСД
БКТЛ
ветеринарної міліції
ПБК
інших структурних підрозділів або служб, задіяних на охорону громадського порядку
А
Б
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Виявлено адміністративних правопорушень
1
З них
складено адміністративних протоколів
2
Виявлено осіб, які вчинили адміністративні правопорушення
3
З них
неповнолітніх
4
осіб, затриманих у порядку ст.ст. 260-263 КУпАП (80732-10)
5
Розглянуто та прийнято рішення
органами внутрішніх справ
6
судами
7
адміністративними комісіями, виконавчими комітетами та іншими
8
А
Б
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Види постанов, винесених у справах про адміністративне правопорушення
Основні стягнення
попереджено осіб
9
оштрафовано осіб
10
сума накладеного штрафу (тис.грн) (із рядка 8)
11
у т. ч.
стягнуто штрафу (тис.грн)
12
оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення
13
конфіскація: предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення; грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення
14
позбавлення спеціального права, наданого даному громадянинові
15
з них
право керування транспортним засобом
16
у вигляді виправних робіт
17
піддані адміністративному арешту
18
у вигляді громадських робіт
19
А
Б
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Види постанов, винесених у справах про адміністративне правопорушення
Основні стягнення
попереджено осіб
9
оштрафовано осіб
10
сума накладеного штрафу (тис.грн) (із рядка 8)
11
у т.ч.
стягнуто штрафу (тис.грн)
12
оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення
13
конфіскація: предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення; грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення
14
позбавлення спеціального права, наданого даному громадянинові
15
з них
право керування транспортним засобом
16
у вигляді виправних робіт
17
піддані адміністративному арешту
18
у вигляді громадських робіт
19
А
Б
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Види постанов, винесених у справах про адміністративне правопорушення
Додаткові стягнення
оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення
20
конфіскація: предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення; грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення
21
Заходи впливу до непов- нолітніх
зобов'язання попросити вибачення у потерпілого
22
попередження
23
догана або сувора догана
24
передача неповнолітнього під нагляд
25
штраф
26
Закрито
27
У т.ч.
у зв'язку із передачею матеріалів на розгляд громадської організації або малозначністю порушення
28
А
Б
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Види постанов, винесених у справах про адміністративне правопорушення
Додаткові стягнення
оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення
20
конфіскація: предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення; грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення
21
Заходи впливу до непов- нолітніх
зобов'язання попросити вибачення у потерпілого
22
попередження
23
догана або сувора догана
24
передача неповнолітнього під нагляд
25
штраф
26
Закрито
27
У т.ч.
у зв'язку із передачею матеріалів на розгляд громадської організації або малозначністю порушення
28
А
Б
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Вилучено наркотичних засобів або психотропних речовин, у грамах
29
Вилучено в одиницях
вогнепальної зброї
30
пневматичної та газової зброї
31
холодної зброї
32
патронів
33
Конфісковано
предмет, який став знаряддям правопорушення, в одиницях
34
гривень (тис.грн)
35
іноземної валюти (тис.грн)
36
А
Б
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Вилучено наркотичних засобів або психотропних речовин, у грамах
29
Вилучено в одиницях
вогнепальної зброї
30
пневматичної та газової зброї
31
холодної зброї
32
патронів
33
Конфісковано
предмет, який став знаряддям правопорушення, в одиницях
34
гривень (тис.грн)
35
іноземної валюти (тис.грн)
36
А
Б
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Встановлений розмір заподіяних матеріальних збитків (тис. грн)
37
Відшкодовано матеріальних збитків (тис.грн)
38
Надійшло скарг і протестів на постанову у справі про адміністративні правопорушення
39
з них
підтвердилися
40
скасовано постанов
41
Кількість постанов про адміністративні правопорушення, скасовані судом
42
Притягнуто осіб до дисциплінарної відповідальності за порушення адміністративного законодавства
43
Контрольний рядок
44
А
Б
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Встановлений розмір заподіяних матеріальних збитків (тис. грн)
37
Відшкодовано матеріальних збитків (тис. грн)
38
Надійшло скарг і протестів на постанову у справі про адміністративні правопорушення
39
з них
підтвердилися
40
скасовано постанов
41
Кількість постанов про адміністративні правопорушення, скасовані судом
42
Притягнуто осіб до дисциплінарної відповідальності за порушення адміністративного законодавства
43
Контрольний рядок
44
Начальник ГУМВС, УМВС, УМВС на залізниці          __________________________ 
                                                  (звання, підпис, прізвище) 
Начальник УІАЗ (ВІАЗ) ГУМВС, УМВС, УМВС на 
залізниці                                         __________________________ 
                                                  (звання, підпис, прізвище) 
Виконавець                                        __________________________ 
                                                  (звання, підпис, прізвище)