МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ ТА ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
НАКАЗ
25.11.2016 № 767

Про організацію опрацювання структурними підрозділами Міненерговугілля питань за укладеними концесійними договорами

Відповідно до Господарського кодексу України (436-15) , законів України "Про управління об’єктами державної власності" (185-16) , "Про концесії" (997-14) , керуючись наказами Міністерства енергетики та вугільної промисловості від 24.05.2016 № 314 (v0314732-16) "Про затвердження структури та чисельності самостійних структурних підрозділів апарату Міністерства енергетики та вугільної промисловості України" та від 12.08.2016 № 518 (v0518732-16) "Про розподіл повноважень між Міністром енергетики та вугільної промисловості, першим заступником, заступником Міністра – керівником апарату та заступниками Міністра"
НАКАЗУЮ:
1. Утворити Комісію з організації опрацювання питань за укладеними концесійними договорами (далі – Комісія) у складі згідно з додатком.
2. Затвердити Порядок організації опрацювання структурними підрозділами Міненерговугілля питань за укладеними концесійними договорами, що додається.
3. Надати голові Комісії повноваження залучати до роботи Комісії працівників відповідних структурних підрозділів Міненерговугілля.
4. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міненерговугілля від 19.03.2015 № 169 (v0169732-15) "Про організацію опрацювання структурними підрозділами Міненерговугілля питань за укладеними концесійними договорами".
5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Міністр
І. Насалик
Додаток
до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості
25.11.2016 № 767

Комісія

з організації опрацювання питань за укладеними концесійними договорами

за посадою
заступник Міністра, який координує діяльність Міністерства з питань реалізації державної політики у вугільно-промисловому комплексі, голова Комісії (щодо розгляду питань за концесійними договорами цілісних майнових комплексів державних підприємств "Свердловантрацит" та "Ровенькиантрацит");
за посадою
заступник Міністра, який координує діяльність Міністерства з питань реалізації державної політики в електроенергетичному комплексі, голова Комісії (щодо розгляду питань за концесійним договором цілісного майнового комплексу державного підприємства "Теплоелектроцентраль-2 "Есхар");
за посадою
керівник Департаменту корпоративних та майнових відносин;
за посадою
керівник Департаменту правового забезпечення;
за посадою
керівник Департаменту вугільно-промислового комплексу (щодо розгляду питань за концесійними договорами цілісних майнових комплексів державних підприємств "Свердловантрацит" та "Ровенькиантрацит");
за посадою
керівник Департаменту електроенергетичного комплексу (щодо розгляду питань за концесійним договором цілісного майнового комплексу державного підприємства "Теплоелектроцентраль-2 "Есхар");
за посадою
керівник Департаменту економіки та фінансів;
за посадою
керівник Департаменту бюджетного фінансування та звітності;
за посадою
завідувач Сектора з питань запобігання та виявлення корупції;
за посадою
головний спеціаліст Департаменту корпоративних та майнових відносин.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості
від 25.11.2016 № 767

ПОРЯДОК

організації опрацювання структурними підрозділами Міненерговугілля питань за укладеними концесійними договорами

1. Цей Порядок розроблено з метою об’єктивного, неупередженого та прозорого розгляду структурними підрозділами Міненерговугілля питань виконання концесійних договорів цілісних майнових комплексів державних підприємств "Свердловантрацит" і "Ровенькиантрацит", "Теплоелектроцентраль-2 "Есхар", подання матеріалів Комісії з організації опрацювання питань за укладеними концесійними договорами (далі – Комісія).
2. Департамент корпоративних та майнових відносин оформлює протокол засідання Комісії та готує на його підставі лист про прийняте Комісією рішення.
3. Підготовка матеріалів для розгляду Комісією здійснюється такими структурними підрозділами:
3.1. Погодження здійснення Концесіонером поліпшень майна у складі об’єкта концесії (план поліпшень, включаючи додатковий план поліпшень); прийняття рішення про зарахування здійснених Концесіонером поліпшень;
- Департамент вугільно-промислового комплексу (щодо розгляду питань за концесійними договорами цілісних майнових комплексів державних підприємств "Свердловантрацит" та "Ровенькиантрацит"); - Департамент електроенергетич-ного комплексу (щодо розгляду питань за концесійним договором цілісного майнового комплексу державного підприємства "Теплоелектроцентраль-2 "Есхар"); - Департамент корпоративних та майнових відносин;
3.2. Розгляд пропозицій щодо внесення змін до концесійного договору;
- структурний підрозділ згідно з компетенцією;
3.3. Погодження розрахунку суми концесійного платежу; погодження суми амортизаційних відрахувань; прийняття рішення щодо зменшення суми концесійного платежу, що підлягає сплаті Концесіонером за відповідний період, на суму амортизаційних відрахувань (але не більше як на суму концесійного платежу), нарахованих на державне майно, передане у концесію
- Департамент економіки та фінансів; - Департамент бюджетного фінансування та звітності
4. До винесення на розгляд Комісії структурними підрозділами опрацьовуються такі питання:
4.1. Департамент бюджетного фінансування та звітності перевіряє правильність нарахування Концесіонером амортизаційних відрахувань відповідно до вимог Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 7 "Основні засоби", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 27.04.2000 № 92 (z0288-00) і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.05.2000 за № 288/4509 (z0288-00) , та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 30.09.2003 № 561, та подає матеріали з відповідним висновком Департаменту корпоративних та майнових відносин для винесення на розгляд Комісії.
4.2. Департамент економіки та фінансів перевіряє наданий Концесіонером розрахунок суми концесійного платежу відповідно до Методики розрахунку концесійних платежів, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 № 639 (639-2000-п) , та подає відповідні висновки Департаменту корпоративних та майнових відносин для винесення на розгляд Комісії.
4.3. Відповідним галузевим структурним підрозділом, визначеним підпунктом 3.1 пункту 3 Порядку, розглядаються матеріали та направляється Департаменту корпоративних та майнових відносин висновок з пропозицією про доцільність погодження (повністю/частково) здійснення запланованих поліпшень. У випадку надання пропозицій про недоцільність погодження здійснення запланованих поліпшень, висновок має містити вмотивоване обґрунтування.
4.3.1. Департамент корпоративних та майнових відносин перевіряє відповідність майна (інвентарні номери та вартість), щодо якого пропонується здійснити поліпшення, з переліком державного майна, переданого в концесію, та у разі відповідності подає матеріали з висновком галузевого структурного підрозділу на розгляд Комісії.
4.4. Відповідним галузевим структурним підрозділом, визначеним підпунктом 3.1 пункту 3 Порядку, розглядаються матеріали та направляється Департаменту корпоративних та майнових відносин висновок з пропозицією про зарахування/незарахування (повністю/частково) здійснених поліпшень. У випадку надання пропозицій про незарахування здійснених поліпшень, висновок має містити обґрунтування такого незарахування.
4.4.1. Департамент корпоративних та майнових відносин на підставі висновку галузевого управління здійснює звіряння переліку здійснених поліпшень з переліком погоджених поліпшень, запланованих до виконання у відповідному звітному кварталі, та у разі їх відповідності подає матеріали разом з висновком галузевого структурного підрозділу на розгляд Комісії.
4.4.2. Акт звіряння, який відповідно до умов Концесійного договору на підставі вищенаведеного рішення готується Концесіонером і надається на погодження Концесієдавцю, погоджується Департаментом економіки та фінансів, Департаментом бюджетного фінансування та звітності, Департаментом вугільно-промислового комплексу, Департаментом корпоративних та майнових відносин та подається на підпис голові Комісії, а у разі його відсутності – першому заступнику Міністра.
4.5. Відповідним структурним підрозділом опрацьовуються, надані Концесіонером, пропозиції щодо внесення змін до концесійного договору та надається висновок за напрямком своєї діяльності щодо доцільності та необхідності внесення таких змін Департаменту корпоративних та майнових відносин.
4.5.1. У разі ініціювання внесення змін до концесійного договору структурним підрозділом Міненерговугілля, цей підрозділ подає свою пропозицію з обґрунтуванням необхідності внесення запропонованих змін Департаменту корпоративних та майнових відносин.
4.5.3. Департамент корпоративних та майнових відносин після отримання відповідних висновків від усіх заінтересованих структурних підрозділів, залучених до розгляду запропонованих змін, подає матеріали на розгляд Комісії.
4.6. У разі отримання пропозицій Концесіонера щодо розгляду інших питань, які виникають у процесі виконання концесійного договору, відповідний структурний підрозділ опрацьовує зазначене звернення та надає висновок до Департаменту корпоративних та майнових відносин для винесення на розгляд Комісії.
5. Департамент корпоративних та майнових відносин вносить на розгляд Комісії отримані матеріали.
Рішення Комісії можуть прийматись методом опитування (з обов'язковим оформленням протоколу). У такому разі проект протоколу одночасно з відповідними документами до нього розглядається кожним членом Комісії не більше двох робочих днів.
При відсутності одного з членів Комісії його обов'язки виконує особа, що його заміщує.
За наявності у члена Комісії зауважень до матеріалів – член Комісії надає письмові зауваження з обґрунтуванням Департаменту корпоративних та майнових відносин для відповідного реагування.
6. Рішення Комісії ухвалюється простою більшістю голосів та оформлюється протоколом, який підписують присутні члени Комісії та затверджує голова Комісії, а у разі його відсутності – перший заступник Міністра.
Директор Департаменту корпоративних та майнових відносин
В. Кальніченко
Джерело інформаціі: http://mpe.kmu.gov.ua