ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
НАКАЗ
17.11.2016 № 949

Про реалізацію угод

З метою забезпечення реалізації угод про співробітництво, підписаних 20 жовтня 2016 року, НАКАЗУЮ:
1. Департаменту організації митного контролю (Василенко О.Л.) підготувати та направити до Департаменту інформаційних технологій заявку на доопрацювання наявного програмного забезпечення для реалізації положень:
Додаткової угоди № 57 до Угоди між Державною митною службою України і Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України від 30 липня 1999 року (додаток 1);
Доповнення до додатка № 3 до Угоди про співробітництво між Державною фіскальною службою України, АсМАП України та МСАТ (додаток 2);
Угоди між Державною фіскальною службою України, Міжнародним союзом автомобільного транспорту, Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України з питань взаємодії під час запровадження Ваучера TIR+ в Україні (додаток 3).
Термін - до 25.11.2016.
2. Департаменту інформаційних технологій (Лук'янов Д.О.) забезпечити доопрацювання відповідного програмного забезпечення.
Термін - протягом 10 днів з дня отримання заявки.
3. Митницям ДФС забезпечити інформування перевізників, експедиторів, митних брокерів, декларантів, суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та інших зацікавлених осіб щодо положень підписаних угод шляхом проведення роз'яснювальної роботи та розміщення текстів угод на інформаційних стендах.
4. Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем (Чмерук М.О.) забезпечити внесення цього наказу до Репозиторія звітної і статистичної інформації Державної фіскальної служби України відповідно до наказу ДФС від 07.10.2014 № 168.
Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Голова
Р.М. Насіров
( Додатки 2 та 3 не наводяться )
Додаток 1
до наказу ДФС
17.11.2016 № 949

ДОДАТКОВА УГОДА № 57

до Угоди між Державною митною службою України і Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України ( n0003342-99 ) від 30 липня 1999 року

Від ___ ___________ 2016 р.
м. Київ
Державна фіскальна служба України, у подальшому - ДФС, в особі Голови Служби Насірова Р.М., що діє на підставі Положення про Державну фіскальну службу України, з одного боку, і Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, у подальшому - АсМАП України, в особі Президента Костюченка Л.М., що діє на підставі Статуту Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, з другого боку (далі - Сторони), уклали цю Додаткову угоду про таке.
Враховуючи рішення міжнародних страховиків системи МДП щодо підвищення гарантійного ліміту покриття по кожній книжці МДП (995_012) на митній території України з 1 липня 2016 року згідно зі страховим свідоцтвом (Attestation d'Assurance), виданим міжнародною глобальною страховою компанією системи МДП 3 грудня 2015 року,
Сторони домовились про таке.
1. При використанні книжок МДП (995_012) , прийнятих до оформлення органами доходів і зборів з 01 липня 2016 року (00:00 за Гринвічем), АсМАП України несе відповідальність перед ДФС зі сплати митних платежів, зборів, а також пені за кожною книжкою МДП, виданою МСАТ будь-якому гарантійному об'єднанню, члену МСАТ, у сумі, що не перевищує 100000 (сто тисяч) євро або еквівалентну суму в національній валюті, на яку органи доходів і зборів можуть пред'явити претензію у випадку виявлення на території України порушень процедури МДП.
За книжками МДП (995_012) , які були прийняті органами доходів і зборів до оформлення до 01 липня 2016 року (00:00 за Гринвічем), АсМАП України несе відповідальність у сумі, що не перевищує 60000 (шістдесят тисяч) євро або еквівалентної суми в національній валюті.
Спори та розбіжності стосовно тлумачення або застосування цієї Додаткової угоди вирішуються шляхом проведення переговорів і консультацій, якщо Сторони не домовляться про інше.
2. Ця Додаткова угода набирає чинності з моменту підписання Сторонами і є обов'язковою для виконання.
3. Додаткова Угода складена у 2-х оригінальних примірниках, по одному для кожної із Сторін.
Президент
Асоціації міжнародних
автомобільних перевізників
України
Л.М. Костюченко
Голова Державної
фіскальної служби України
Р.М. Насіров
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua