ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
НАКАЗ
29.11.2016 № 974

Про затвердження міжвідомчого Протоколу між митними адміністраціями України таи Азербайджанської Республіки

Відповідно до пункту 6 Положення про порядок укладення, виконання та денонсації міжнародних договорів України міжвідомчого характеру (422-94-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 1994 року № 422, та підпунктів 86 та 87 пункту 4 Положення про Державну фіскальну службу України (236-2014-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Протокол про взаємодію між Державною фіскальною службою України та Державним митним комітетом Азербайджанської Республіки у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом, підписаний 14 липня 2016 року (далі - Протокол), що додається.
2. Департаменту організації протидії митним правопорушенням забезпечити виконання положень Протоколу.
3. Департаменту організації роботи Служби (Пригаровський В.М.) забезпечити оприлюднення цього наказу шляхом розміщення на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України.
4. Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем (Чмерук М.О.) забезпечити внесення цього наказу до Репозиторія звітної і статистичної інформації Державної фіскальної служби України відповідно до наказу ДФС від 07.10.2014 № 168.
Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Голова
Р.М. Насіров

ПРОТОКОЛ

про взаємодію між Державною фіскальною службою України та Державним митним комітетом Азербайджанської Республіки у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом

Державна фіскальна служба України та Державний митний комітет Азербайджанської Республіки (далі - Сторони),
на підставі Угоди між Урядом України та Урядом Азербайджанської Республіки про співробітництво в митних справах (031_069) від 24 березня 1997 року
враховуючи, що порушення митного законодавства завдають шкоди економічним, соціальним і культурним інтересам держав Сторін,
визнаючи важливим правильне застосування заходів контролю та точне стягування податків і митних платежів при експорті та імпорті,
з метою підвищення ефективності боротьби з контрабандою та іншими правопорушеннями, віднесеними до компетенції митних органів держав Сторін, шляхом обміну інформацією між Сторонами,
домовилися про таке:
1.Сторони визначать уповноважені підрозділи, які будуть обмінюватися інформацією по мірі її надходження щодо:
1.1. осіб, які, за наявними даними, готують, вчиняють або вчинили правопорушення або злочини, пов'язані з незаконним переміщенням товарів та предметів, що переміщуються повітряним транспортом між територіями держав Сторін через аеропорти, зазначені в додатку №1;
1.2. товарів, що переміщуються фізичними або юридичними особами повітряним транспортом між територіями держав Сторін з порушенням митного законодавства держави будь якої Сторони.
2. Обмін інформацією на підставі цього Протоколу здійснюється шляхом передачі повідомлення, заповненого російською мовою (додаток № 2 ).
3. Повідомлення про результати перевірки інформації, отриманої на підставі цього Протоколу, здійснюється негайно шляхом передачі повідомлення, заповненого російською мовою (додаток № 3).
4. Обмін інформацією та результатами її перевірки на підставі цього Протоколу здійснюється за встановленими Сторонами каналах зв'язку та між відповідальними особами підрозділів Сторін.
Сторони обмінюються переліком відповідальних осіб підрозділів Сторін.
5. Будь-які розбіжності між Сторонами щодо застосування цього Протоколу вирішуватимуться шляхом переговорів і консультацій.
6. За взаємною згодою Сторін до цього Протоколу можуть вноситися зміни та доповнення, які є його невід'ємною частиною, оформлюються окремими протоколами, які набувають чинності в порядку встановленим Пунктом 7 цього Протоколу.
7. Цей Протокол укладається на невизначений термін і набуває чинності з дня отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності.
Дія цього Протоколу припиняється після закінчення шести місяців з дня отримання однією із Сторін письмового повідомлення іншої Сторони про свій намір припинити дію цього Протоколу.
Учинено в м. Баку "14" липня 2016 року в двох оригінальних примірниках, кожний українською, азербайджанською та російською мовами, при цьому усі тексти мають однакову силу.
За Державну фіскальну
   службу України
 
За Державний митний комітет
Азербайджанської Республіки
Додаток № 1

СПИСОК

аеропортів, щодо яких здійснюється обмін інформацією відповідно до Протоколу про взаємодію між Державною фіскальною службою України та Державним митним комітетом Азербайджанської Республіки у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом

Список аеропортів України:
1. Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (м. Київ)
2. Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького (м. Львов)
Список аеропортів Азербайджанської Республіки:
1. Міжнародний аеропорт Гейдара Алієва (м. Баку)
2. Аеропорт Нахічевань (м. Нахічеван)
3. Аеропорт Гянджа (м. Гянджа)
4. Аеропорт Закатали (м. Закатали)
5. Міжнародний аеропорт Галаба (м. Галаба)
6. Аеропорт Ленкорань (м. Ленкоран)
Додаток № 2
( Додаток ) ( Див. текст (v0974872-16F53) )
Додаток № 3
( Додаток ) ( Див. текст (v0974872-16F54) )
( Текст взято з сайту ДФС України http://sfs.gov.ua )