УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
20.05.2013 № 330
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 червня 2013 р.
за № 886/23418
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства оборони № 516 від 10.10.2016 (z1421-16) )

Про організацію чергування керівництва Міністерства оборони України на робочих місцях у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2013 року № 254 (254-2013-п) "Про затвердження Типового порядку організації чергування керівників і заступників керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади на робочих місцях у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
Порядок організації чергування керівництва Міністерства оборони України на робочих місцях у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, що додається.
Інструкцію з організації чергування керівництва Міністерства оборони України на робочих місцях у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій (z0887-13) , що додається.
2. Заступнику Міністра оборони України - керівнику апарату забезпечити розробку та подання встановленим порядком на затвердження графіків чергування керівництва Міністерства оборони України у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.
3. Начальнику Генерального штабу - Головнокомандувачу Збройних Сил України у місячний строк забезпечити внесення зміни до відповідних інструкцій чергової зміни Головного командного центру Збройних Сил України у частині вирішення питань, пов’язаних з організацією відповідних чергувань керівництва Міністерства оборони України.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра оборони України.
5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр оборони України
П.В. Лебедєв
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України
з надзвичайних ситуацій
Голова профспілки працівників
Збройних Сил України
М. Болотських
Д.Т. Мірошниченко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
20.05.2013 № 330
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 червня 2013 р.
за № 886/23418

ПОРЯДОК

організації чергування керівництва Міністерства оборони України на робочих місцях у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій

1. Цей Порядок визначає організацію чергування у Міністерстві оборони України Міністра оборони України, першого заступника Міністра оборони України, заступника Міністра оборони України та заступника Міністра оборони України - керівника апарату (далі - керівники Міністерства оборони України) на робочих місцях у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією можливих наслідків надзвичайних ситуацій (далі - чергування).
2. Чергування організовується з метою:
оперативного прийняття рішень та організації робіт, пов’язаних з ліквідацією можливих наслідків надзвичайних ситуацій;
організації взаємодії та координації дій з іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади щодо спільного виконання завдань під час ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій.
3. Графік чергування керівників Міністерства оборони України у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, розробляється заступником Міністра оборони України - керівником апарату та затверджується Міністром оборони України не менше ніж за десять днів до святкових днів. Затверджений графік доводиться до відома керівників Міністерства оборони України та надсилається Кабінетові Міністрів України не менше ніж за 5 днів до святкових днів.
4. Керівнику Міністерства оборони України, який здійснює чергування у святкові дні, оперативно підпорядковується чергова зміна Головного командного центру Збройних Сил України та черговий Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, які відповідають за моніторинг обстановки та оповіщення керівного складу Міністерства оборони України.
5. В Інструкції з організації чергування керівництва Міністерства оборони України у святкові дні для вирішення питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, яка затверджена цим наказом, визначаються:
обов’язки та відповідальність керівників Міністерства оборони України, які здійснюють чергування;
порядок дій керівників Міністерства оборони України та організації взаємодії з іншими органами виконавчої влади щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
тривалість часу чергування та відпочинку після нього.
6. Керівник Міністерства оборони України, який здійснює чергування:
постійно перебуває на своєму робочому місці;
особисто підтримує зв’язок з посадовою особою Кабінету Міністрів України, яка відповідає за міжвідомчу координацію дій з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
у разі виникнення надзвичайної ситуації через Головний командний центр Збройних Сил України організовує:
збирання та обробку інформації про характер надзвичайної ситуації, її масштаби, можливість розвитку та наслідки, наявність жертв і потерпілих;
взаємодію та координацію дій з іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади щодо спільного виконання завдань під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у межах повноважень Міністерства оборони України;
організовує підготовку та надання Міністру оборони України та органам виконавчої влади за належністю інформаційно-довідкових матеріалів щодо виконання заходів, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації.
7. Для забезпечення чергування керівництва Міністерства оборони України чергова зміна Головного командного центру Збройних Сил України повинна мати Зведений план участі військ (сил) Збройних Сил України у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затверджений начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України 31 січня 2013 року, довідники телефонів керівників і заступників керівників органів виконавчої влади, які здійснюють чергування, рятувальних підрозділів, класифікатор надзвичайних ситуацій, витяги з нормативно-правових документів, що регламентують порядок реагування на такі ситуації, та інші документи з питань реагування на надзвичайні ситуації.
8. Матеріально-технічне забезпечення чергування здійснюється через Центр забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України згідно з визначеними потребами.
Начальник Головного
командного центру
Збройних Сил України
генерал-лейтенант
С.М. Попко