КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 28 лютого 2002 р. N 221
Київ
( Дію Постанови відновлено на підставі Постанови КМ N 931 (931-2016-п) від 07.12.2016 ) ( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 576 (576-2015-п) від 10.07.2015 )

Про утворення відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"

На виконання Указу Президента України від 8 листопада 2001 р. N 1056 (1056/2001) "Про заходи щодо підвищення ефективності управління дорожнім господарством України" Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Прийняти пропозицію Державної служби автомобільних доріг, погоджену з Міністерством транспорту, Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерством фінансів, Фондом державного майна та Антимонопольним комітетом, щодо утворення Державною службою автомобільних доріг відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" (далі - Компанія).
2. Установити що:
засновником Компанії є держава в особі Державної служби автомобільних доріг;
повноваження вищого органу управління покладаються на засновника Компанії;
у державній власності закріплюються 100 відсотків акцій Компанії із забороною їх відчуження, використання для формування статутних фондів будь-яких суб'єктів господарювання, передачі в управління будь-яким особам та вчинення будь-яких дій, наслідком яких може бути відчуження цих акцій з державної власності, зокрема передача в заставу, до прийняття окремого рішення щодо приватизації Компанії;
акціонерами Компанії є держава в особі Державної служби автомобільних доріг до прийняття в установленому порядку рішення про приватизацію Компанії.
3. Державній службі автомобільних доріг в місячний термін:
затвердити статут Компанії, склад її спостережної ради, правління та ревізійної комісії;
передати до статутного фонду Компанії майно державних підприємств, які належать до сфери управління Державної служби автомобільних доріг, з наступним перетворенням їх у дочірні підприємства.
Прем'єр-міністр України
А.КІНАХ
Інд. 21