ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
РОЗ'ЯСНЕННЯ
від 18.07.2016 р. N 17.4-12/12
ЗАТВЕРДЖУЮ
В. о. Голови Державної служби статистики України
__________________ І. М. Жук
18 липня 2016 року

Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 2-етр (місячна) "Звіт про роботу міського електротранспорту"

I. Загальні положення

1. Ці Роз'яснення містять інформацію щодо показників форми державного статистичного спостереження N 2-етр (місячна) "Звіт про роботу міського електротранспорту" (далі - форма). Показники форми по кожному виду транспорту - трамвайному (включаючи фунікулер), тролейбусному, метрополітенівському, міській електричці - відображаються на окремих бланках.

2. Показники розділу I форми включають дані за місяць, розділу II - дані на кінець звітного року.

Значення показників розділу I форми мають формат представлення в числах з одним десятковим знаком (після коми), розділу II - у цілих числах, крім даних рядків 22, 23, 23.1, які відображені з одним десятковим знаком (після коми).

3. Показники форми ґрунтуються на даних документів первинного обліку:

разових проїзних квитків (талонах, жетонах);

проїзних квитків (картках) тривалого користування;

квитково-облікових аркушів водіїв та кондукторів;

накладних на видачу та продаж разових квитків на проїзд у міському електротранспорті - форма N 1 (разові квитки);

накладних на видачу та продаж абонементних квитків на проїзд у міському громадському транспорті - форма N 2 (абонементні квитки);

шляхового листа - форма N 3-ШЛ (шляховий лист);

розрахункових книжок і квитанцій з продажу талонів та проїзних квитків, щомісячних відомостей з реалізації проїзних квитків;

зведених відомостей виконання планів перевезень пасажирів та доходу;

рішень держадміністрацій про затвердження тарифів на перевезення пасажирів за видами транспорту;

технічних паспортів колійного господарства та контактної мережі;

документів бухгалтерського обліку основних засобів;

інвентарних карток обліку основних засобів;

актів списання трамваїв та тролейбусів та інших первинних документів.

II. Показники форми

1. Розділ I. Перевезення пасажирів міським електротранспортом та міською електричкою

1. Дані рядка 01 "Кількість перевезених пасажирів" включають дані про кількість перевезених пасажирів з урахуванням пасажирів пільгових категорій.

Кількість перевезених платних пасажирів включає дані за разовими квитками (талонами, жетонами) й абонементними квитками. При цьому кількість перевезених платних пасажирів за разовими квитками (талонами, жетонами) на одну поїздку можна вважати відношенням виручки від продажу разових квитків (талонів, жетонів) до затвердженого органом місцевої виконавчої влади для цього виду транспорту тарифу або єдиного тарифу для всіх видів транспорту. Кількість перевезених платних пасажирів за абонементними квитками можна вважати сумою добутків кількості проданих абонементних квитків та рекомендованої примірної середньої кількості поїздок для кожного типу абонементних квитків:

одним видом транспорту - 60 поїздок на місяць;

двома видами транспорту (для кожного виду транспорту) - 45 поїздок;

трьома і більше видами транспорту (для кожного виду транспорту) - 40 поїздок.

Кількість перевезених пасажирів пільгових категорій включає дані, що визначаються прямим обліком перевезених пільгових пасажирів, або розрахункові дані.

2. Рядок 01 графи 1 вміщує дані про загальну кількість перевезених пасажирів, включаючи пасажирів пільгових категорій.

3. Рядок 01 графи 2 вміщує дані про загальну кількість перевезених пасажирів в обласному центрі, включаючи пасажирів пільгових категорій.

4. Якщо графа 2 по рядку 01 містить дані, то у графі 1 по рядку 01 передбачаються дані.

5. Дані, зазначені у графі 1, можуть бути більшими або дорівнювати даним, що зазначені у графі 2.

2. Розділ II. Шляхове господарство та рухомий склад міського електротранспорту на кінець звітного року

1. Рядок 21 "Кількість станцій метрополітену" вміщує дані про загальну кількість станцій метрополітену.

2. Рядки 22 - 23.1 містять інформацію про довжину колій (ліній) міського електротранспорту.

3. Рядок 22 "розгорнута в одноколійному обчисленні" вміщує дані про розгорнуту довжину колій в одноколійному обчисленні для метрополітену і включає пасажирські, вантажні, деповські колії, роз'їзди, вузли, поворотні кільця та інші колії, які враховані в інвентарних даних. Дані про довжину колій, що закриті для руху і підлягають знесенню, не включаються.

4. Рядок 23 "експлуатаційна у двоколійному обчисленні" вміщує дані про експлуатаційну довжину колій у двоколійному обчисленні метрополітену, яка є протяжністю головної колії.

5. Рядок 23.1 "експлуатаційна в одноколійному обчисленні" вміщує дані про експлуатаційну довжину колій (ліній) в одноколійному обчисленні трамвайного, тролейбусного (трамвайно-тролейбусного) підприємства, а саме довжину всіх трамвайних колій, тролейбусних ліній, які експлуатуються та перебувають на балансі трамвайних, тролейбусних і трамвайно-тролейбусних підприємств.

6. Рядок 24 "Кількість пасажирського рухомого складу" включає дані про наявну кількість пасажирських трамвайних вагонів, вагонів метрополітену та тролейбусів, що перебувають на балансі підприємства, незалежно від технічного стану та містить дані щодо суми рядків з 24.1 по 24.4 включно.

7. Рядки 24.1 - 24.4 містять інформацію про наявну кількість пасажирського рухомого складу за часом знаходження в експлуатації.

8. Рядок 25 "Із ряд. 24 - кількість пасажирського рухомого складу, який має відведені місця для громадян з особливими потребами (інвалідністю)" вміщує дані про наявну кількість пасажирських трамвайних вагонів, вагонів метрополітену та тролейбусів, які мають спеціальне обладнання (пандуси), накопичувальний майданчик для розміщення дитячих та інвалідних візків і відведені місця для громадян з особливими потребами (інвалідністю).

9. Дані рядка 25 можуть бути меншими або дорівнювати даним, що зазначені у рядку 24.

10. Рядок 26 "Кількість місць у пасажирському рухомому складі, пристосованих для громадян з особливими потребами (інвалідністю)" включає дані про кількість місць у пасажирських трамвайних вагонах, вагонах метрополітену та тролейбусах, які мають спеціальне обладнання - місця для сидіння та місця для інвалідів на візках, для громадян з особливими потребами (інвалідністю).

Роз'яснення щодо заповнення форми N 2-етр (місячна) "Звіт про роботу міського електротранспорту" від 09.06.2015 N 17.4-12/4 є недійсними з 01 лютого 2017 року.

 

Заступник директора департаменту
статистики послуг Держстату

О. О. Кармазіна