ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
РОЗ'ЯСНЕННЯ
від 05.08.2016 р. N 17.4-12/19
ЗАТВЕРДЖУЮ
В. о. Голови Державної служби статистики України
___________________ І. М. Жук
05 серпня 2016 року

Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 13-заг (квартальна) "Звіт про надходження молока сирого на переробні підприємства"

I. Загальні положення

1. Ці Роз'яснення містять інформацію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 13-заг (квартальна) "Звіт про надходження молока сирого на переробні підприємства" (далі - форма).

2. Показники форми включають дані за квартал.

Значення показників форми мають формат представлення у цілих числах, крім даних рядків 996, 997, які відображені з двома десятковими знаками (після коми).

3. Показники форми ґрунтуються на даних документів первинного обліку:

1) приймальних квитанцій;

2) товарно-транспортних накладних;

3) накладних (внутрішньогосподарського призначення) та інших первинних документів бухгалтерського обліку, що підтверджують надходження продукції на перероблення.

II. Показники форми

1. Обсяги надходження молока всіх видів

1. Рядок 755 (графи 1, 3, 5, 6) вміщує дані про надходження на переробні підприємства молока сирого від сільськогосподарських тварин усіх видів, яке відповідає вимогам чинних стандартів, у перерахунку на коров'яче молоко встановленої базисної жирності (3,4 %) і не включає куплену для подальшого виробництва продукцію переробки молока від інших переробників молока.

2. Графа 1 рядка 755 вміщує дані про загальний обсяг купівлі молока сирого, з якої в графі 3 виділено куплене молоко сире у населення, а саме: безпосередньо у фізичних осіб; прийняте сільськогосподарським підприємством у своїх працівників за їхнім дорученням для подальшої доставки на переробні підприємства; у сільськогосподарських кооперативів, що здійснюють купівлю безпосередньо у населення; у фізичних осіб-підприємців.

3. Дані графи 1 по рядку 755 можуть бути більшими або дорівнювати даним графи 3.

4. Дані графи 1 по рядку 755 можуть бути більшими або дорівнювати сумі даних, що зазначені у графах 1, 2 по рядку 744.

5. Графи 2 і 4 вміщують дані про вартість купленого молока сирого від сільськогосподарських тварин усіх видів за цінами, що склалися у звітному періоді, з урахуванням його якості. Дані цих граф не включають податок на додану вартість, дотації та компенсації для підтримки тваринництва, накладні, транспортні та експедиційні витрати.

6. Дані графи 2 по рядку 755 можуть бути більшими або дорівнювати даним графи 4.

7. Дані графи 3 по рядку 755 можуть бути більшими або дорівнювати даним графи 2 по рядку 744.

8. Графа 5 вміщує дані про обсяг молока сирого, яке надійшло на перероблення на давальницьких засадах.

9. Графа 6 вміщує дані про обсяг власно виробленого переробним підприємством молока сирого, що надійшло на перероблення.

2. Якість купленого молока коров'ячого незбираного

1. Рядок 500 по графах 1 та 2 вміщує дані про обсяги купленого молока коров'ячого сирого, з якого в рядку 750 виділено обсяги молока сирого охолодженого до 10° C по відповідних графах.

2. Якщо рядок 500 по графах 1 та 2 містить дані, то по рядках 744 - 750, 996, 997 передбачаються дані.

3. Дані рядка 500 по графах 1 та 2 можуть бути більшими або дорівнювати даним, що зазначені у рядку 750 по відповідних графах.

4. Рядок 744 по графах 1 та 2 містить дані щодо суми рядків із 745 по 749 включно по відповідних графах.

5. Рядки 996 та 997 відображають масову частку білка в закупленому молоці коров'ячому сирому згідно з чинним стандартом, яке надійшло на перероблення від підприємств і населення. Масова частка білка по кожній партії молока визначається лабораторним аналізом. При цьому масову частку білка в цілому можна вважати відношенням суми добутків обсягів молока і відсотків білка кожної партії молока до загального обсягу молока.

6. Рядок 998 відображає кількість обладнаних пунктів, що займаються прийманням молока від населення, розміщених в окремому приміщенні та підключених до мережі водопостачання, каналізації, опалення і електрозабезпечення у відповідності з чинними будівельними та санітарними нормами і правилами.

7. Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 13-заг (квартальна) "Звіт про надходження молока сирого на переробні підприємства" від 18 вересня 2015 року за N 17.4-12/11 є недійсними з 01 лютого 2017 року.

 

Директор департаменту
статистики сільського господарства
та навколишнього середовища Держстату

О. М. Прокопенко