ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
ДОВІДКА
від 29 серпня 2017 року N 47

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 13 членів Ради: В. Беляневич, Я. Романюк, А. Лесько, О. Маловацький, М. Гусак, Н. Волковицька, А. Олійник, Т. Малашенкова, А. Мірошниченко, І. Артеменко, А. Овсієнко, В. Нежура, В. Шапран.

1. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити у зв'язку з поданням заяв про відставку:

Васяновича Володимира Михайловича - з посади судді Глухівського міськрайонного суду Сумської області;

Кравцова Олега Вікторовича - з посади судді Вищого адміністративного суду України;

Задорожнього Володимира Петровича - з посади судді Драбівського районного суду Черкаської області;

Чорноус Ларису Іванівну - з посади судді Гощанського районного суду Рівненської області.

2. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у задоволенні заяви про звільнення у відставку:

Нікітішина Віктора Петровича - з посади судді Котовського міськрайонного суду Одеської області.

3. Вища рада правосуддя ухвалила рішення залишити без розгляду заяви про звільнення за власним бажанням:

Галькевич Олени Дмитрівни - з посади судді Нахімовського районного суду міста Севастополя;

Котаревої Ганни Михайлівни - з посади судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

Панова Олександра Ігоровича - з посади судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

Тоскіної Ганни Львівни - з посади судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим.

4. Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити Міндарьову Марину Юріївну з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова за вчинення істотного дисциплінарного проступку на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

5. Вища рада правосуддя відклала розгляд провадження щодо вимог законодавства про несумісність стосовно судді Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області Бичкова Павла Юрійовича, відкритого за зверненням Міністерства юстиції України.

6. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у вжитті заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді апеляційного суду Полтавської області Рябішина Андрія Олександровича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

7. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у вжитті заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Яковенка Івана Івановича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

8. Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести до Генеральної прокуратури України подання про притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність щодо невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за заявою/повідомленням в. о. голови Святошинського районного суду міста Києва Дячука Сергія Івановича від 12 січня 2017 року стосовно подій, які мали місце в ніч з 8 на 9 січня 2017 року та 10 січня 2017 року біля будівлі Святошинського районного суду міста Києва (вулиця Жилянська, 142); звернутися до Національної поліції України щодо проведення службового розслідування обставин, викладених у повідомленні в. о. голови Святошинського районного суду міста Києва Дячука Сергія Івановича від 12 січня 2017 року стосовно незабезпечення співробітниками Національної поліції громадського порядку в Святошинському районному суді міста Києва (вулиця Жилянська, 142) 10 січня 2017 року.

9. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у вжитті заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Мишка Віталія Володимировича про втручання в його діяльність як судді зі здійснення правосуддя.

10. Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести подання до Генеральної прокуратури України про притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність щодо невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за заявою (повідомленням) судді Харківського окружного адміністративного суду Мар'єнко Лариси Михайлівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

11. Вища рада правосуддя ухвалила рішення відмовити у вжитті заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Ватутінського міського суду Черкаської області Пасацької Лариси Анатоліївни.

____________