НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
РІШЕННЯ
14.09.2017 № 1677

Про затвердження конкурсних умов

Розглянувши інформацію управління радіочастотного ресурсу та технічного контролю щодо наявності вільних каналів мовлення та вільного часу на каналах мовлення, керуючись статтею 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (538/97-ВР) , Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору, Національна рада вирішила:
1. Затвердити конкурсні умови, згідно з додатком до рішення.
2. Виконання цього рішення покласти на управління: ліцензування, радіочастотного ресурсу та технічного контролю, контролю та аналізу телерадіомовлення, юридичне, фінансової та бухгалтерської служби.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної ради С. Костинського.
Голова Національної ради
Ю. Артеменко
Відповідальний секретар
О. Ільяшенко
Протокол № 31
Додаток
до рішення Національної ради
14.09.2017 № 1677

Конкурсні умови

на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів

а) Ліцензійні умови для мовлення:
Для участі у конкурсі на мовлення претенденти подають заяву про видачу ліцензії на мовлення та інші документи відповідно до вимог статей 8, 9, 10, 12, 21, 24, 26, 27, 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".
До пакету документів на участь у конкурсі долучаються копії чинних ліцензій Національної ради на мовлення (у разі наявності).
Пакети документів із заявами претендентів зберігаються в Національній раді протягом 3-х місяців з дня підбиття підсумків конкурсу.
б) Вимоги до програмної концепції (відповідно до вимог статей 8, 9, 27, 28, 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"):
- в загальному обсязі мовлення не менше 15 відсотків має становити частка соціально важливих програм (інформаційних та соціально-політичних) для забезпечення інформаційних потреб громадян;
- дозволяється ретрансляція виключно програм суспільного мовлення;
в) Вимоги до організаційно-технічних зобов'язань учасників конкурсу:
Відповідно до вимог статей 20, 21, 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" претендент на участь у конкурсі надає інформацію про:
- забезпечення високої технічної якості мовлення;
- оператора телекомунікацій (надати протокол про наміри або угоду з оператором телекомунікацій);
- тип передавача;
- адресу студії, перелік обладнання студії, захист студійних приміщень від несанкціонованого доступу;
- спосіб доставки сигналу від студії до передавача;
- стандарт мовлення - аналогове;
- термін отримання дозволів на експлуатацію РЕЗ мовлення;
- термін початку мовлення та початку оплати за користування радіочастотним ресурсом.
г) Вимоги до фінансових та інвестиційних зобов'язань учасників конкурсу:
Відповідно до вимог статей 19, 25, 26, 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" фінансові та інвестиційні зобов'язання претендента на участь у конкурсі повинні висвітлювати питання (бізнес-план):
- наявність фінансово-економічних можливостей забезпечувати розповсюдження програм;
- джерела фінансування телерадіоорганізації.
Сплату грошового внеску під конкурсну гарантію здійснює за частоту (канал) мовлення згідно поданих заяв безпосередньо претендент для участі в конкурсі. Не
допускається сплата іншою юридичною або фізичною особою. Конкурсні документи розглядаються при підтвердженні сплати конкурсної гарантії відповідним документом (згідно зі ст. 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"). Грошовий внесок під конкурсну гарантію сплачується до завершення прийому документів.
Реквізити на сплату грошового внеску під конкурсну гарантію, а саме: Одержувач: УДКСУ у Шевченківському р-ні м. Києва, код ЗКПО 37995466, р/р № 31115056700011 в ГУДКСУ у м. Києві, МФО 820019.
Поле "Призначення платежу": +;2659;101; ; ; ; ; ;
Призначення платежу: Сплата грошового внеску під конкурсну гарантію за ________ канал/частоту мовлення у населеному пункті _____________ (місто, село, селище міського типу тощо), без ПДВ.
Відповідно до ч. 4 ст. 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" повідомлення про проведення конкурсу публікується в засобах масової інформації, перелік яких визначається Національною радою, не пізніше ніж за 60 днів до закінчення терміну подачі заяв на видачу ліцензії. Заяви на участь у конкурсі приймаються з 20.10.2017 за адресою: вул. Прорізна, 2, м. Київ, т. 234-97-13.
Граничний термін подачі заяв на видачу ліцензії відповідно до п. а) ч. 5 ст. 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - 20.11.2017 до 18:00.
Граничний термін підбиття підсумків конкурсу відповідно до п. б) ч. 5 ст. 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - 19.01.2018.
Начальник управління контролю та аналізу телерадіомовлення
Р. Кіфлюк
Начальник управління радіочастотного ресурсу та технічного контролю
Т. Мироненко
Начальник управління ліцензування
Л. Запорожець
Начальник управління фінансової та бухгалтерської служби
Т. Стороженко
Начальник юридичного управління
Г. Чумаченко
( Текст взято з сайту Нацради телерадіомовлення http://www.nrada.gov.ua/ )