РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ
РІШЕННЯ
від 14 грудня 2017 року N 83

Заслухавши та обговоривши інформацію голови Ради суддів України Сімоненко В. М. щодо подання Голови Верховного Суду Данішевської В. І. про необхідність затвердження зразка мантії судді Верховного Суду, відповідно до частини другої статті 16, статті 133 Закону України N 1402-VIII від 02.06.2016 "Про судоустрій і статус суддів", Положення про Раду суддів України, затвердженого X позачерговим з'їздом суддів України 16.09.2010 (у редакції, затвердженій рішенням XIV позачергового з'їзду суддів України 14.03.2017), Рада суддів України вирішила:

Затвердити зразок мантії судді Верховного Суду (опис та ескіз додаються).

 

Голова Ради суддів України

В. М. Сімоненко

 

Додаток 1
до рішення Ради суддів України
14.12.2017 N 83

Опис мантії судді Верховного Суду

Мантію судді Верховного Суду виготовляють із тонкої костюмної тканини середньої щільності темно-синього кольору.

Мантія трапецієподібного силуету, що значно збільшується в об'ємі. Від плечових швів поличок і спинки - м'які складки, які розходяться донизу. Виріб без підкладки, з обтачкою та підбортами.

Центральна бортова застібка на блискавці, що роз'єднується, завдовжки 75 см, з подвійними втачними планками завширшки 2,0 см. Над блискавкою - застібка на одній кнопці для фіксації верхніх кутів бортів.

Мантія без комірця; горловину оброблено внутрішньою обтачкою, що сягає рівня грудей. На обтачці спини є додатковий шар з підкладної тканини для кращого ковзання під час одягання.

Від плечових швів полички і спинки - бантова складка ближче до центру та глибока однобічна складка, що йде до бокового шву. Ребро однобічної складки вільно лежить над рукавом та виступає на 1,0 см за шов зшивання рукава. Складки закріплено на внутрішній обтачці, яка формує плечовий пояс. Углибині першої складки полички - вертикальний шов, до якого прикріплено внутрішній край підборта для фіксації борта.

У бокових швах оброблено розрізи для доступу в кармани (в окремих випадках замість розрізів оброблюються кармани).

Рукава втачні одношовні, довгі, великого об'єму, що досягається за рахунок розширення донизу, окат рукава на звичному місці.

Чітка форма силуету мантії досягається за рахунок плечових накладок.

Низ виробу та рукавів оброблено швом з подвійним підгином зі стрічкою 3,0 см.

Довжина мантії така, щоб відстань від підлоги до нижнього краю мантії становила 15 см.

 

Додаток 2
до рішення Ради суддів України
14.12.2017 N 83

Ескіз мантії судді Верховного Суду

  

____________