МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
від 11 листопада 2014 року N 305

Про вдосконалення організації роботи із підготовки та реалізації проектів, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями

Відповідно до пункту 7 Положення про Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, затвердженого постановою Кабінетом Міністрів України від 30.04.2014 N 197, Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного та соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.11.2008 N 1027, Угоди про позику (Проект розвитку міської інфраструктури) від 26.05.2008 N 4869-UA між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Угоди про позику від 26.05.2014 N 8387-UA між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Угоди про позику Фонду чистих технологій від 26.05.2014 N TF016327 між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку за проектом "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України", Угоди про позику від 26.05.2014 N 8391-UA між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Угоди про позику Фонду чистих технологій від 26.05.2014 N TF017112 між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку за проектом "Другий проект розвитку міської інфраструктури (Проекту розвитку міської інфраструктури - 2)", Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв), підписаної 02.02.2010 в м. Києві, та Листа про внесення змін до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв), ратифікованих Законом України від 20.06.2012 N 4987-VI, наказую:

1. Призначити першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Кістіона В. Є. координатором проектів: "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України", "Розвиток міської інфраструктури", "Другий проект розвитку міської інфраструктури (Проекту розвитку міської інфраструктури - 2)", що фінансуються коштом позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Гранту фонду чистих технологій N TF013067, Гранту мультидонорського Трастового фонду з розвитку потенціалу країн регіону Європи, Центральної Азії (ECAPDEV) N TF017382, Гранту Шведського агентства міжнародного розвитку N TF091769; "Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв", що фінансується коштом позики Європейського інвестиційного банку (далі - проекти).

2. Надати право підпису розрахункових документів, пов'язаних із підготовкою та реалізацією проектів:

право першого підпису:

першому заступникові Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Кістіону В. Є.;

заступникові Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Білоусову А. Л.;

право другого підпису:

директорові Фінансового департаменту Касіянику А. В.;

заступникові директора Фінансового департаменту - начальникові відділу фінансування програм житлово-комунального господарства Ващук М. М.

3. Центральним групам управління проектами, що утворені та діють як групи консультантів, уповноважені на підставі договорів між Мінрегіоном та фізичними особами - консультантами, забезпечувати в установленому порядку здійснення заходів з підготовки та реалізації проектів.

4. Координатору проектів:

в установленому порядку підписувати договори (контракти), підписувати, затверджувати та погоджувати документи, пов'язані з підготовкою та реалізацією проектів;

забезпечити постійний нагляд за підготовкою та реалізацією проектів і за роботою центральних груп управління проектами, зокрема шляхом спостереження за ходом виконання планів заходів з підготовки та реалізації проекту, плану закупівлі товарів (робіт, послуг) та бюджетів проектів, підготовки фінансової звітності та оцінки досягнення показників результативності, а в разі виявлення фактів відхилення від запланованих заходів - забезпечення виконання умов угод.

5. Департаменту міжнародного співробітництва та взаємодії з міжнародними фінансовими організаціями (Рябцева Н. В.) здійснювати координацію діяльності центральних груп управління проектами.

6. Визнати такими, що втратили чинність:

наказ Мінжитлокомунгоспу від 14.04.2009 N 93 "Про утворення групи управління проектом "Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаєві";

наказ Мінрегіону від 14.04.2014 N 107 "Про організацію роботи з підготовки та впровадження проектів, які фінансуються або фінансуватимуться за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій".

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Віце-прем'єр-міністр України -
Міністр регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального
господарства України

В. Б. Гройсман