МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
12.02.2018 № 67

Про проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства "Укрліктрави"

Відповідно до підпункту 16 пункту 10 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119 (1119-2015-п) , Порядку планування та проведення внутрішнього аудиту в Міністерстві аграрної політики та продовольства України, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20 лютого 2013 року № 114 (v0114730-13) (із змінами), та пункту 1 плану проведення внутрішніх аудитів у Міністерстві аграрної політики та продовольства України на І півріччя 2018 року НАКАЗУЮ:
1. Утворити аудиторську групу з проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства "Укрліктрави" (код згідно з ЄДРПОУ 37471692, вул. Бориса Грінченка, 1, м. Київ, 01001) у складі згідно з додатком.
2. Аудиторській групі провести аудит відповідності діяльності державного підприємства "Укрліктрави" за період з 01 січня 2016 року по завершений звітний період 2018 року у строк з 19 лютого 2018 року до 23 березня 2018 року.
3. Управлінню внутрішнього аудиту поінформувати керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства України про результати аудиту.
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра
М. Мартинюк
Додаток
до наказу Міністерства аграрної
політики та продовольства України
12 лютого 2018 року № 67

Склад аудиторської групи

з проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства "Укрліктрави" (код згідно з ЄДРПОУ 37471692, вул. Бориса Грінченка, 1, м. Київ, 01001)

Гапанчак
Вікторія Олегівна
головний спеціаліст відділу аудиту діяльності Міністерства та бюджетних установ і організацій Управління внутрішнього аудиту, керівник аудиторської групи
Члени аудиторської групи:
Коваленко
Олександр Васильович
заступник начальника відділу аудиту діяльності державних підприємств Управління внутрішнього аудиту, заступник керівника аудиторської групи
Якуш
Наталя Вячеславівна
головний спеціаліст відділу аудиту діяльності Міністерства та бюджетних установ і організацій Управління внутрішнього аудиту
Зубрій
Микола Васильович
головний спеціаліст відділу аудиту діяльності державних підприємств Управління внутрішнього аудиту
Пархоменко
Олена Миколаївна
головний спеціаліст відділу аудиту діяльності державних підприємств Управління внутрішнього аудиту
Начальник Управління внутрішнього аудиту
О. Мерзлюк
ЗАТВЕРДЖУЮ
Перший заступник Міністра аграрної політики та
продовольства України
_______________ М. Мартинюк
"12" лютого 2018 р.

Програма

проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства "Укрліктрави"

Напрям внутрішнього аудиту: аудит відповідності.
Цілі внутрішнього аудиту: оцінка діяльності державного підприємства "Укрліктрави" щодо дотримання вимог законодавства, планів, процедур, контрактів з питань стану збереження і використання активів, законності та ефективності використання державних коштів і майна, відповідності фактичної наявності активів та зобов’язань підприємства даним бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
Підстава для проведення аудиту: план проведення внутрішніх аудитів у Міністерстві аграрної політики та продовольства України на І півріччя 2018 року.
Об’єкт внутрішнього аудиту: діяльність державного підприємства "Укрліктрави" (код згідно з ЄДРПОУ 37471692, вул. Бориса Грінченка, 1, м. Київ, 01001).
Період, що охоплюється внутрішнім аудитом: з 01 січня 2016 року по завершений звітний період 2018 року.
Строк проведення внутрішнього аудиту: з 19 лютого 2018 року до 23 березня 2018 року.
Початкові обмеження щодо проведення внутрішнього аудиту: часові.
Ризикові сфери діяльності, операції: організаційне забезпечення функціонування державного підприємства "Укрліктрави", прийняті управлінські рішення. Дотримання нормативно-правових актів, планів, процедур, контрактів з питань діяльності підприємства та забезпечення збереження і використання майна. Порядок та стан виконання договірних зобов’язань, законність виникнення і списання дебіторської та кредиторської заборгованості, стан претензійно-позовної роботи, організація внутрішнього контролю. Відповідність фактичної наявності активів та зобов’язань підприємства даним бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
Обсяг аудиторських прийомів та процедур за кожним фактором ризику: фактична перевірка, ознайомлення з документами, підтвердження, документальна перевірка, спостереження, обстеження, аналіз, опитування, спеціальна перевірка (у разі необхідності), формальна перевірка, суцільна, вибіркова, аналітична та комбінована перевірки.
Послідовність і строки виконання робіт: перевірка факторів ризику (19 лютого 2018 року – 13 березня 2018 року), підготовка аудиторського звіту та рекомендацій за результатами внутрішнього аудиту (14 березня 2018 року – 21 березня 2018 року), передача аудиторського звіту і рекомендацій, їх розгляд за участю керівництва державного підприємства "Укрліктрави" (22 березня 2018 року – 23 березня 2018 року), підписання аудиторського звіту (23 березня 2018 року).
Склад аудиторської групи: 5 осіб.
Планові трудові витрати: 120 людино-днів.
Начальник Управління внутрішнього аудиту
О. Мерзлюк
Джерело інформаціі: http://minagro.gov.ua