02.07.2004 N 329
|
Перший заступник Міністра,
Головний державний санітарний
лікар України
|
О.В.Лапушенко
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МОЗ України
02.07.2004 N 329
афлатоксином B - арахіс та продукти його переробки,
1
кукурудза, рис, продукти переробки бавовни (бавовняна олія,
білкові ізоляти);
мікотоксином M - молоко та молочні продукти;
1
Додаток 1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Найменування | Важкі метали | Ми- | Пести- |Нітрати|Радіонук- |
| п/п | сировини та | |ш'як | циди | | ліди |
| | готової |----------------------------------------------| | | | Cs-137, |
| | продукції |Сви-|Ртуть|Кадмій| Мідь | Цинк |Залізо|Олово *| | | | Sr-90 |
| | |нець| | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 1. М'ясо та м'ясні продукти |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|1.1. |*** М'ясо | I | I | I | I | I | - | - | I | VI | - | II ** |
| |забійних та | | | | | | | | | | | |
| |диких тварин, | | | | | | | | | | | |
| |птиці | | | | | | | | | | | |
| |охолоджене та | | | | | | | | | | | |
| |заморожене | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|1.2. |*** Субпродукти | II| II | II | I | I | - | - | I | III | - | II ** |
| |забійних | | | | | | | | | | | |
| |тварин, птиці | | | | | | | | | | | |
| |охолоджені та | | | | | | | | | | | |
| |заморожені | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|1.3. |Напівфабрикати | I | I | I | I | I | - | - | I |Реглам. | - |Регламент.|
| |м'ясні | | | | | | | | | в | | в |
| |охолоджені та | | | | | | | | |сировині| |сировині, |
| |заморожені | | | | | | | | | | |вибірково |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------|в готовій |
|1.4. |**** Ковбасні | III| III | III | I | I | - | - | I |Реглам. | - |продукції |
| |вироби, | | | | | | | | | в | | |
| |копченості та | | | | | | | | |сировині| | |
| |кулінарні | | | | | | | | | | | |
| |вироби із | | | | | | | | | | | |
| |м'яса забійних | | | | | | | | | | | |
| |тварин та птиці | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|1.5. |Консерви | III| III | III | I | I | - | III | I |Реглам. | - | |
| |м'ясні та | | | | | | | | | в | | |
| |м'ясо-рослинні | | | | | | | | |сировині| | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|1.6. |Яйця та | III| III | III | III | III | - | - | III | VI | - | VI |
| |продукти їх | | | | | | | | | | | |
| |переробки | | | | | | | | | | | |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 2. Молоко та молочні продукти |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|2.1. |Молоко - |III | III | III | III | III | - | - | III | III | III | VI |
| |сировина для | | | | | | | | | | | |
| |дитячих | | | | | | | | | | | |
| |продуктів | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|2.2. |Молоко - | II | II | II | II | II | - | - | II | II | II | III |
| |сировина для | | | | | | | | | | | |
| |продуктів | | | | | | | | | | | |
| |загального | | | | | | | | | | | |
| |застосування | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|2.3. |Молоко та | II | II | II | II | II | - | - | II | II | - | III |
| |кисломолочні | | | | | | | | | | | |
| |вироби | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|2.4. |Консерви | II | II | II | II | II | - | II | II | II | - | III |
| |молочні (молоко | | | | | | | | | | | |
| |згущене та ін.) | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|2.5. |Сири та сирні | II | II | II | II | II | - | - | II | II | - | III |
| |вироби | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|2.6. |Молоко та | II | II | II | II | II | - | - | II | II | - | III |
| |молочні вироби | | | | | | | | | | | |
| |сухі | | | | | | | | | | | |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 3. Риба, рибні та інші продукти моря |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|3.1. |Риба жива, | |
| |охолоджена та | |
| |морожена: | |
|------+----------------+--------------------------------------------------------------------------------|
|3.1.1.|Прісноводна |за 5-10 днів до початку вилову або на початку путини | - | II |
| |риба внутрішніх | (для об'єктів з короткочасним періодом путини) | | |
| |водоймищ | | | |
|------+----------------+-------------------------------------------------------------+-------+----------|
|3.1.2.|Морська | II | II | II | II | II | - | - | II | II | - | II |
| | | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|3.2. |Риба солона, | II | II | II | II | II | - | - | II | III | - |Регламент.|
| |сушена, | | | | | | | | | | | в |
| |в'ялена, | | | | | | | | | | |сировині, |
| |холодного та | | | | | | | | | | |вибірково |
| |гарячого | | | | | | | | | | |в готовій |
| |копчення, | | | | | | | | | | |продукції |
| |пряного засолу | | | | | | | | | | | |
| |та маринована | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|3.3. |Рибні консерви | II | II | II | II | II | - | II | II | III | - | |
| |та пресерви | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|3.4. |Ікра, молюски, | II | II | II | II | II | - | - | II | II | - | II |
| |ракоподібні, | | | | | | | | | | | |
| |інші продукти | | | | | | | | | | | |
| |моря та | | | | | | | | | | | |
| |консерви з них | | | | | | | | | | | |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 4. Хлібобулочні та борошно-круп'яні вироби |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|4.1. |Зернові |III | III | III | III | III | - | - | III | VI | - | Vl |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|4.2. |Зернобобові |III | III | III | III | III | - | - | III | VI | - | Vl |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|4.3. |Крупи, борошно | II | II | II | II | II | - | - | II | II | - |Регламент.|
| |та макаронні | | | | | | | | | | | в |
| |вироби | | | | | | | | | | |сировині, |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------|вибірково |
|4.4. |**** Хлібо- |III | III | III | II | II | - | - | II |Реглам. | - |в готовій |
| |булочні, | | | | | | | | | в | |продукції |
| |бубличні | | | | | | | | |сировині| | |
| |та сухарні | | | | | | | | | | | |
| |вироби | | | | | | | | | | | |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 5. Цукор та кондитерські вироби |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|5.1. |Цукор | II | II | II | II | II | - | - | Il | I | - | I |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|5.2. |**** Кондитер- | II | II | II | II | II | - | - | II |Реглам. | - |Регламент.|
| |ські цукристі | | | | | | | | | в | | в |
| |вироби | | | | | | | | |сировині| |сировині, |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------|вибірково |
|5.3. |**** Борошняні |III | III | III | III | III | - | - | III |Реглам. | - |в готовій |
| |кондитерські | | | | | | | | | в | |продукції |
| |вироби | | | | | | | | |сировині| | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|5.4. |Горіхи |III | III | III | III | III | - | - | III | VI | - | I |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|5.5. |Насіння | II | - | - | - | - | - | - | - | VI | - | VI |
| |(соняшника, | | | | | | | | | | | |
| |сої, бавовни, | | | | | | | | | | | |
| |кукурудзи, | | | | | | | | | | | |
| |льону, гірчиці, | | | | | | | | | | | |
| |рапсу), яке є | | | | | | | | | | | |
| |сировиною для | | | | | | | | | | | |
| |виробництва | | | | | | | | | | | |
| |олій, халви, | | | | | | | | | | | |
| |харчових | | | | | | | | | | | |
| |концентратів | | | | | | | | | | | |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 6. Плодоовочева продукція |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|6.1. |Овочі та | III| III | III | III | III | - | - | III | VI | VI | (псі) VI |
| |картопля | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|6.2 |Коренеплоди | I | I | I | I | I | - | - | I | I | - | - |
| |цукрових буряків| | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|6.3. |Фрукти та | III| III | III | III | III | - | - | III | VI | VI | (псі) VI |
| |виноград, ягоди | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|6.4. |Консерви овочеві| III| III | III | III | III | - | - | III |Реглам. |Реглам.|Регламент.|
| |та фруктові у | | | | | | | | | в | в | в |
| |скляній, | | | | | | | | |сировині|сирови-|сировині, |
| |алюмінієвій та | | | | | | | | | | ні |вибірково |
| |суцільнотягнутій| | | | | | | | | | |в готовій |
| |жерстяній тарі | | | | | | | | | | |продукції |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|6.5. |Консерви овочеві| III| III | III | III | III | - | III | III |Реглам. |Реглам.| |
| |та фруктові у | | | | | | | | | в | в | |
| |збірній | | | | | | | | |сировині|сирови-| |
| |жерстяній тарі | | | | | | | | | | ні | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|6.6. |Сушені фрукти, | II | II | II | I | I | - | - | I | - | - | |
| |ягоди, овочі, | | | | | | | | | | | |
| |картопля, гриби | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|6.7. |Спеції та | II | - | II | - | - | - | - | II | II | - | VI |
| |прянощі | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|6.8. |Чай | III| III | III | II | - | - | - | II | VI | - | VI |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|6.9. |Кава | II | II | II | - | - | - | - | II | II | - | I |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 7. Жирові продукти |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|7.1. |Олія рослинна | III| III | I | III | I | III | - | III | VI | - |Регламент.|
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| в |
|7.2. |Продукти | III| III | I | III | I | III | - | III |Реглам. | - |сировині, |
| |переробки | | | | | | | | | в | |вибірково |
| |рослинних олій | | | | | | | | |сировині| |в готовій |
| |(маргарин, | | | | | | | | | | |продукції |
| |майонез та ін.) | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|7.3. |Масло коров'яче | II | II | II | II | II | II | - | II | II | - | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|7.4. |Жири кулінарні | II | II | I | I | I | I | - | I |Реглам. | - | |
| | | | | | | | | | | в | | |
| | | | | | | | | | |сировині| | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|7.5. |Жири тваринні | II | II | I | I | I | I | - | I |Реглам. | - | |
| |топлені харчові | | | | | | | | | в | | |
| | | | | | | | | | |сировині| | |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 8. Напої та продукти бродіння |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|8.1. |Мінеральні та | II | II | II | II | II | - | - | II | - | II | III |
| |питні води | | | | | | | | | | |Регламент.|
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| в |
|8.2. |Напої |III | III | III | III | III | - | - | III |Реглам. | - |сировині, |
| |безалкогольні | | | | | | | | | в | |вибірково |
| | | | | | | | | | |сировині| |в готовій |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------|продукції |
|8.3. |Пиво, вино та |III | III | III | III | III | III | - | III |Реглам. | - | |
| |винопродукція | | | | | | | | | в | | |
| | | | | | | | | | |сировині| | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|8.4. |Солод |III | III | III | III | III | - | - | II |Реглам. | - | |
| |пивоварний | | | | | | | | | в | | |
| | | | | | | | | | |сировині| | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|8.5. |Горілка, | II | II | II | II | II | II | - | II |Реглам. | - | |
| |лікеро-горілчані| | | | | | | | | в | | |
| |та інші | | | | | | | | |сировині| | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|8.6. |Спирт питний | II | II | II | II | II | II | - | II |Реглам. | - | |
| | | | | | | | | | | в | | |
| | | | | | | | | | |сировині| | |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 9. Інші продукти |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|9.1. |Ізоляти та | II | II | II | I | - | - | - | I |Реглам. | - |Регламент.|
| |концентрати | | | | | | | | | в | | в |
| |білка | | | | | | | | |сировині| |сировині, |
| | | | | | | | | | | | |вибірково |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------|в готовій |
|9.2. |Казеїн | II | - | II | I | I | - | - | - | - | - |продукції |
| | | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|9.3. |Пектин |III | III | II | II | I | - | - | I | - | - | |
| | | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|9.4. |Крохмаль, | II | II | II | II | II | - | - | II | - | - | |
| |продукти | | | | | | | | | | | |
| |крохмале- | | | | | | | | | | | |
| |патокової | | | | | | | | | | | |
| |промисловості | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------| |
|9.5. |Сіль кухонна |III | III | III | III | III | - | - | III | - | - | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|9.6. |Харчові | II | II | II | II | II | - | - | II | - | - | III |
| |концентрати | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|9.7. |Меляса | I | I | I | I | I | - | - | I | I | - | I |
| |бурякова | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|9.8. |Продукти, які | II | II | Il | II | II | - | - | II | - | - |Регламент.|
| |не ввійшли в | | | | | | | | | | | в |
| |даний перелік | | | | | | | | | | |сировині, |
| | | | | | | | | | | | |вибірково |
| | | | | | | | | | | | |в готовій |
| | | | | | | | | | | | |продукції |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 10. Продукти дитячого харчування |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|10.1. |Продукти на | IV | IV | IV | III | III | - | - | III | IV | III | VI |
| |молочній основі | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|10.2. |Продукти на | IV | IV | IV | III | III | - | - | III | IV | - | VI |
| |зерновій основі | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|10.3. |Плодово-ягідні | IV | IV | III | IV | III | - | III | III | IV | VI | VI |
| |та плодоовочеві | | | | | | | | | | | |
| |консерви | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|10.4. |Продукти на | IV | IV | IV | III | III | - | III | III | IV | - | VI |
| |м'ясній та | | | | | | | | | | | |
| |пташиній основі | | | | | | | | | | | |
|------+----------------+----+-----+------+------+------+------+-------+-----+--------+-------+----------|
|10.5. |Рибні консерви | IV | IV | IV | III | III | - | III | IV | IV | - | VI |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Найменування | МІКОТОКСИНИ | N- | Гіста- | Анти- |Гормональ-|
| п/п | сировини та | |нітро-| мін |біотики| ні |
| |готової продукції|---------------------------------------------------|заміни| | |препарати |
| | |Афлаток-|Афлаток-|Патулін|Зеарале-| Т-2 |Дезокси- | | | | |
| | |син В |син М | | нон |токсин|ніваленол| | | | |
| | | 1 | 1 | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 1. М'ясо та м'ясні продукти |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|1.1. |*** М'ясо | I | - | - | - | - | - | - | - | III | I |
| |забійних та диких| | | | | | | | | | |
| |тварин, птиці | | | | | | | | | | |
| |охолоджене | | | | | | | | | | |
| |та заморожене | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|1.2. |*** Субпродукти | I | - | - | - | - | - | - | - | III | I |
| |забійних тварин, | | | | | | | | | | |
| |птиці охолоджені | | | | | | | | | | |
| |та заморожені | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|1.3. |Напівфабрикати | I | - | - | - | - | - | - | - | III | I |
| |м'ясні охолоджені| | | | | | | | | | |
| |та заморожені | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|1.4. |**** Ковбасні | I | - | - | - | - | - | I | - | - | I |
| |вироби, | | | | | | | | | | |
| |копченості та | | | | | | | | | | |
| |кулінарні вироби | | | | | | | | | | |
| |із м'яса забійних| | | | | | | | | | |
| |тварин та птиці | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|1.5. |Консерви м'ясні | I | - | - | - | - | - | I | - | - | I |
| |та м'ясо-рослинні| | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|1.6. |Яйця та продукти | I | - | - | - | - | - | - | - | III | I |
| |їх переробки | | | | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 2. Молоко та молочні продукти |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|2.1. |Молоко - сировина| I | I | - | - | - | - | - | - | III | I |
| |для дитячих | | | | | | | | | | |
| |продуктів | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|2.2. |Молоко - сировина| I | I | - | - | - | - | - | - | II | I |
| |для продуктів | | | | | | | | | | |
| |загального | | | | | | | | | | |
| |застосування | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|2.3. |Молоко та | I | I | - | - | - | - | - | - | II | I |
| |кисломолочні | | | | | | | | | | |
| |вироби | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|2.4. |Консерви молочні | I | II | - | - | - | - | - | - | II | I |
| |(молоко згущене | | | | | | | | | | |
| |та ін.) | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|2.5. |Сири та сирні | I | II | - | - | - | - | - | - | II | I |
| |вироби | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|2.6. |Молоко та молочні| I | I | - | - | - | - | - | - | I | I |
| |вироби сухі | | | | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 3. Риба, рибні та інші продукти моря |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|3.1. |Риба жива, | |
| |охолоджена та | |
| |морожена: | |
|------+-----------------+--------------------------------------------------------------------------------------|
|3.1.1.|Прісноводна риба | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |внутрішніх | | | | | | | | | | |
| |водоймищ | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|3.1.2.|Морська | - | - | - | - | - | - | - |(ххх) II| - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|3.2. |Риба солона, | - | - | - | - | - | - | I |(ххх) II| - | - |
| |сушена, в'ялена, | | | | | | | | | | |
| |холодного та | | | | | | | | | | |
| |гарячого | | | | | | | | | | |
| |копчення, пряного| | | | | | | | | | |
| |посолу та | | | | | | | | | | |
| |маринована | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|3.3. |Рибні консерви та| - | - | - | - | - | - | I |(ххх) II| - | - |
| |пресерви | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|3.4. |Ікра, молюски, | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |ракоподібні, | | | | | | | | | | |
| |інші продукти | | | | | | | | | | |
| |моря та консерви | | | | | | | | | | |
| |з них | | | | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 4. Хлібобулочні та борошно-круп'яні вироби |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|4.1. |Зернові | II | - | - | II | II | II | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|4.2. |Зернобобові | II | - | - | II | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|4.3. |Крупи, борошно та| II | - | - | II | Il | Il | - | - | - | - |
| |макаронні вироби | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|4.4. |**** Хлібо- | I | - | - | I | - | I | - | - | - | - |
| |булочні, | | | | | | | | | | |
| |бубличні та | | | | | | | | | | |
| |сухарні вироби | | | | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 5. Цукор та кондитерські вироби |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|5.1. |Цукор | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+------+---------+------+--------+-------+----------|
|5.2. |**** Кондитерські| II | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |цукристі вироби | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+-------------------------+------+--------+-------+----------|
|5.3. |**** Борошняні | Регла- | - | - | Регламент. в сировині | - | - | - | - |
| |кондитерські | мент. в| | | | | | | |
| |вироби |сировині| | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+-------------------------+------+--------+-------+----------|
|5.4. |Горіхи | III | - | - | III | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|5.5. |Насіння | III | - | - | III | - | - | - | - | - | - |
| |(соняшника, сої, | | | | | | | | | | |
| |бавовни, | | | | | | | | | | |
| |кукурудзи, | | | | | | | | | | |
| |льону, гірчиці, | | | | | | | | | | |
| |рапсу), яке є | | | | | | | | | | |
| |сировиною для | | | | | | | | | | |
| |виробництва олій,| | | | | | | | | | |
| |халви, харчових | | | | | | | | | | |
| |концентратів | | | | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 6. Плодоовочева продукція |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|6.1. |Овочі та картопля| - | - | III | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|6.2. |Фрукти та | - | - | III | - | - | - | - | - | - | - |
| |виноград, ягоди | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|6.3. |Консерви овочеві | x) | - | х) | - | - | - | - | - | - | - |
| |та фруктові у | | | | | | | | | | |
| |скляній, | | | | | | | | | | |
| |алюмінієвій та | | | | | | | | | | |
| |суцільно-тягнутій| | | | | | | | | | |
| |жерстяній тарі | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|6.4. |Консерви овочеві | х) | - | х) | - | - | - | - | - | - | - |
| |та фруктові у | | | | | | | | | | |
| |збірній жерстяній| | | | | | | | | | |
| |тарі | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|6.5. |Сушені фрукти, | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |ягоди, овочі, | | | | | | | | | | |
| |картопля, гриби | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|6.6. |Спеції та прянощі| - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|6.7. |Чай | III | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|6.8. |Кава | II | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 7. Жирові продукти |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|7.1. |Олія рослинна | II | - | - | II | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|7.2. |Продукти | Регла- | - | - | Регла- | - | - | - | - | - | - |
| |переробки | мент. в| | | мент. в| | | | | | |
| |рослинних олій |сировині| | |сировині| | | | | | |
| |(маргарин, | | | | | | | | | | |
| |майонез та ін.) | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|7.3. |Масло коров'яче | II | II | - | - | - | - | - | - | I | I |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|7.4. |Жири кулінарні | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|7.5. |Жири тваринні | I | I | - | - | - | - | - | - | I | I |
| |топлені харчові | | | | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 8. Напої та продукти бродіння |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|8.1. |Мінеральні та | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |питні води | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|8.2. |Напої | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |безалкогольні | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+---------------------------------------------------+------+--------+-------+----------|
|8.3. |Пиво, вино та | Регламентуються в сировині |пиво I| - | - | - |
| |вино-продукція | | | | | |
|------+-----------------+---------------------------------------------------+------+--------+-------+----------|
|8.4. |Солод пивоварний | I | - | - | I | I | - | I | - | - | - |
|------+-----------------+---------------------------------------------------+------+--------+-------+----------|
|8.5. |Горілка, | Регламентуються в сировині | - | - | - | - |
| |лікеро-горілчані | | | | | |
| |та інші спиртні | | | | | |
| |напої | | | | | |
|------+-----------------+---------------------------------------------------+------+--------+-------+----------|
|8.6. |Спирт питний | Регламентуються в сировині | - | - | - | - |
| | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 9. Інші продукти |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|9.1. |Ізоляти та | II | - | - | II | - | - | - | - | - | - |
| |концентрати білка| | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|9.2. |Казеїн | II | II | - | - | - | - | - | - | I | I |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|9.3. |Пектин | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|9.4. |Крохмаль, | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |продукти | | | | | | | | | | |
| |крохмале- | | | | | | | | | | |
| |патокової | | | | | | | | | | |
| |промисловості | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|9.5. |Сіль кухонна | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+---------------------------------------------------+------+--------+-------+----------|
|9.6. |Харчові | Регламентуються в сировині | - | - | - | - |
| |концентрати | | | | | |
|------+-----------------+---------------------------------------------------+------+--------+-------+----------|
|9.7. |Меляса бурякова | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|9.8. |Продукти, які не | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |ввійшли в даний | | | | | | | | | | |
| |перелік | | | | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 10. Продукти дитячого харчування |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
|10.1. |Продукти на | III | III | - | - | - | - | - | - | III | I |
| |молочній основі | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|10.2. |Продукти на | IV | - | - | IV | - | IV | - | - | - | - |
| |зерновій основі | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|10.3. |Плодово-ягідні та| IV | - | IV | - | - | - | - | - | - | - |
| |плодоовочеві | | | | | | | | | | |
| |консерви | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|10.4. |Продукти на | IV | - | - | - | - | - | I | - | III | I |
| |м'ясній та | | | | | | | | | | |
| |пташиній основі | | | | | | | | | | |
|------+-----------------+--------+--------+-------+--------+-------+--------+------+--------+-------+----------|
|10.5. |Рибні консерви | IV | - | IV | - | - | - | I | II | - | - |
| | | | | | | | | | | | |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
хх) Контроль за вмістом афлатоксина B проводиться від
1
кожного району згідно рекомендованої періодичності.
Додаток 2
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Група продуктів | Важкі метали | Миш'як |Пестициди| Мікотоксини | Радіонукліди |
| | |-----------------------| | | | |
| | |Свинець|Кадмій | Ртуть | | | | |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 1. БАД - джерело харчових речовин (нутрицевтики) |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------|
|1.1 |БАД - джерело | II | II | II | II |Реглам. в| Реглам. в | Регламент. в |
| |переважно білків та | | | | |сировині | сировині | сировині, |
| |амінокислот | | | | | | | вибірково в |
| | | | | | | | | готовій |
| | | | | | | | | продукції |
|-----+---------------------------------------------------------------------------------------------|
|1.2 | БАД - джерело переважно ессенціальних жирних кислот, ліпідів та жиророзчинних вітамінів |
|-----+---------------------------------------------------------------------------------------------|
|1.2.1|БАД на основі | II | II | II | II | II | - | Регламент. в |
| |рослинної олії | | | | | | | сировині, |
| | | | | | | | | вибірково в |
| | | | | | | | | готовій |
| | | | | | | | | продукції |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------| |
|1.2.2|БАД на основі | II | II | II | II | II | II | |
| |риб'ячого жиру | | | | | | | |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
|1.3 |БАД - джерело | II | II | II | II |Реглам. в| - | Регламент в |
| |переважно вуглеводів | | | | |сировині | | сировині, |
| |та цукрів | | | | | | | вибірково в |
| | | | | | | | | готовій |
| | | | | | | | | продукції |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
|1.4 |БАД - джерело | II | II | II | II |Реглам. в| Реглам. в | --"-- |
| |переважно харчових | | | | |сировині | сировині | |
| |волокон (пектини, | | | | | | | |
| |висівки, рослинна | | | | | | | |
| |клітковина, | | | | | | | |
| |мікрокристалізована | | | | | | | |
| |целюлоза та ін.) | | | | | | | |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
|1.5 |БАД - джерело | II | II | II | II | - | - | - |
| |переважно | | | | | | | |
| |водорозчинних | | | | | | | |
| |вітамінів | | | | | | | |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
|1.6 |БАД - джерело | II | II | II | II | - | - | - |
| |переважно макро- та | | | | | | | |
| |мікроелементів | | | | | | | |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 2. БАД - джерело фізіологічно активних речовин (парафармацевтики) |
|---------------------------------------------------------------------------------------------------|
|2.1 |БАД на рослинній | III | III | III | II | III | - | III |
| |основі, фіточаї | | | | | | | |
| |(сухі, рідкі) | | | | | | | |
|-----+---------------------------------------------------------------------------------------------|
|2.2 |БАД на основі переробки тваринної сировини |
|-----+---------------------------------------------------------------------------------------------|
|2.2.1|БАД на основі | II | II | II | II | II | - | Регламент в |
| |переробки | | | | | | | сировині, |
| |м'ясомолочної (іншої | | | | | | | вибірково в |
| |білкової) сировини та| | | | | | | готовій |
| |субпродуктів | | | | | | | продукції |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------| |
|2.2.2|БАД на основі | III | II | II | III | II | - | |
| |переробки риби та | | | | | | | |
| |морепродуктів, | | | | | | | |
| |молюсків | | | | | | | |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
|2.3 |БАД на основі | III | III | III | III | II | - | Регламент в |
| |водоростей | | | | | | | сировині, |
| | | | | | | | | вибірково в |
| | | | | | | | | готовій |
| | | | | | | | | продукції |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
|2.4 |БАД на основі | II | II | II | II | II | - | Регламент в |
| |продуктів | | | | | | | сировині, |
| |бджільництва | | | | | | | вибірково в |
| | | | | | | | | готовій |
| | | | | | | | | продукції |
|-----+---------------------+-------+-------+-------+--------+---------+-------------+--------------|
|2.5 |БАД на основі | II | II | II | II | II | - | - |
| |настоянок та подібних| | | | | | | |
| |препаратів з | | | | | | | |
| |рослинної та | | | | | | | |
| |тваринної сировини з | | | | | | | |
| |вмістом спирту | | | | | | | |
| |етилового не менше | | | | | | | |
| |30% | | | | | | | |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Додаток 3
------------------------------------------------------------------
| N | Найменування сировини та готової |Періодичність контролю |
|п/п | продукції | зразків |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
| 1 | 2 | 3 |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|1 |М'ясо забійних і диких тварин, |Згідно з вимогами |
| |птиці охолоджене та заморожене |діючої НД на продукцію |
| | |та на вимогу |
| | |контролюючої |
| | |організації, відомчої |
| | |ветеринарної служби або|
| | |споживача |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|2 |Субпродукти забійних тварин і птиці| -"- |
| |охолоджені та заморожені | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|3 |Напівфабрикати м'ясні охолоджені та| 1 раз у 10 днів |
| |заморожені | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|4 |Ковбасні вироби, копченості, | 1 раз у 10 днів |
| |кулінарні вироби із м'яса забійних | |
| |тварин та птиці | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|5 |Риба жива, сирець, охолоджена, | кожна партія при |
| |заморожена, або напівфабрикати | надходженні на |
| |охолоджені чи заморожені | підприємство |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|6 |Ракоподібні, молюски та інші | кожна партія |
| |морські безхребетні свіжі, | |
| |охолоджені та заморожені | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|7 |Риба гарячого копчення | 2 рази на місяць |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|8 |Риба холодного копчення, сушена | 1 раз на місяць |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|9 |Риба та морепродукти в'ялені, риба | 2 рази на місяць |
| |провісна (підв'ялена) | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|10 |Баличні вироби з риби холодного | 1 раз у 10 днів |
| |копчення внарізку (скибочки, | |
| |шматочки та ін.) | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|11 |Пресерви з риби та морепродуктів, | 1 раз на місяць |
| |риба солона пряна, маринована | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|12 |Готова рибна кулінарна продукція | 2 рази на місяць |
| |після термічної обробки (жарена, | |
| |фарширована, в соусах, маринадах, | |
| |фаршеві вироби з наповнювачами); | |
| |багатокомпонентні кулінарні вироби | 2 рази на місяць |
| |з риби та морепродуктів (салати, | |
| |закуски, солянки) та з додаванням | |
| |овочів, грибів, тощо; | |
| |жельовані та пастоподібні кулінарні| 1 раз у 10 днів |
| |вироби з риби (закуски, паштети, | |
| |масло з оселедця, криля, тощо) | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|13 |Ікра лососевих, осетрових та інших | 1 раз у 10 днів |
| |видів риб | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|14 |Ікра білкова | 1 раз на тиждень |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|15 |Молоко та вершки сирі - сировина | 1 раз у 10 днів |
| |Молоко та вершки сирі - сировина | |
| |для дитячого харчування | 1 раз у 5 днів |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|16 |Молоко та вершки пастеризовані | 1 раз на тиждень |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|17 |Молоко стерилізоване | 2 рази на тиждень |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|18 |Кисломолочні продукти | 1 раз на тиждень |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|19 |Сир, сиркова маса, сирки, сметана | 1-2 рази на тиждень |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|20 |Сири сичужні тверді, розсольні, | у відповідності до |
| |м'які | діючої НД |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|21 |Сири плавлені без наповнювачів та з| 1 раз на місяць |
| |наповнювачами | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|22 |Згущені молочні консерви: | 1 раз на місяць |
| |- у споживчій тарі | кожна партія |
| |- у транспортній тарі | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|23 |Молоко та молочні вироби сухі | 1 раз у 5 днів |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|24 |Масло вершкове, молочні пасти, | 2 рази на місяць |
| |десерти | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|25 |Концентрати молочні - киселі, | 1 раз на місяць |
| |пудинги | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|26 |Морозиво загортоване, м'яке, збиті | 1 раз на тиждень |
| |вершки з оздобленням | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|27 |Закваски, бакконцентрати | кожна партія |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|28 |Яйця, яєчна маса, меланж: | |
|28.1|Рідкі яйцепродукти | 1-2 рази на тиждень |
|28.2|Заморожені яйцепродукти | 1 раз на місяць |
|28.3|Сухі яйцепродукти | 1 раз на квартал |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|29 |Сушені овочі, гриби цілі, порізані | 1 раз на квартал |
| |на шматочки, подрібнені або у | |
| |вигляді порошку чи таблеток, у тому| |
| |числі картопляне пюре | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|30 |Горіхи сушені чищені (грецькі, | 1 раз на квартал |
| |лісні, фісташки, мигдальні), | |
| |арахіс, кешью, насіння та ін. | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|31 |Сушені фрукти, ягоди, виноград, | 1 раз на квартал |
| |цитрусові, фініки, манго, інжир, | |
| |ананаси та ін. | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|32 |Швидкозаморожені овочі, фрукти, | 1 раз на квартал |
| |ягоди, картопля гарнірна, зелень та| |
| |ін. | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|33 |Чай фруктовий, квітковий або з | 1 раз на квартал |
| |додаванням цілющої рослинної | |
| |сировини | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|34 |Спеції та прянощі (перець, кориця, | 1 раз на квартал |
| |кмин, гвоздика, мускатний горіх, | |
| |кардамон, аніс, фенхель, шафран, | |
| |лавровий лист та ін.) | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|35 |Концентрати харчові: супи, каші, | 1 раз на місяць |
| |вермішель, бульйони швидкого | |
| |приготування | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|36 |Екстракти рослинні, пектинові | 1 раз на квартал |
| |речовини, агар-агар, загущувачі | |
| |рослинного походження | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|37 |Маргарин, суміші із тваринних та | 1 раз на місяць |
| |рослинних жирів готові до вживання | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|38 |Ізоляти та концентрати білка, | 1 раз на квартал |
| |казеїн, соєвий білок | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|39 |Цукор-пісок, цукор-рафінад, які | 1 раз на квартал |
| |використовуються для виробництва | |
| |молочних консервів, продуктів | |
| |дитячого харчування і | |
| |біофармацевтичній промисловості; | |
| |рідкий цукор, цукрові сиропи, | 1 раз на місяць |
| |штучний мед; | |
| |меляса бурякова | 1 раз в півроку |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|40 |Цукристі кондитерські вироби - | 1 раз на квартал |
| |жувальні гумки, карамельна маса, | |
| |карамелі, цукерки та інші солодощі | |
| |без какао | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|41 |Зефір, суфле, мармелад та подібні | 1 раз на місяць |
| |вироби | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|42 |Какао-боби цілі або дроблені, | 1 раз на місяць |
| |какао-порошок, шоколад, шоколадні | |
| |батончики, шоколадні цукерки, | |
| |шоколадні пасти | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|43 |Борошняні кондитерські вироби: | 1 раз на квартал |
| |печиво, крекер, вафлі, коврижки, | |
| |пряники, печиво здобне та подібні | |
| |вироби | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|44 |Кремові кондитерські вироби: рулети|Встановлюється |
| |бісквітні, тістечка, торти та |підприємством в |
| |подібні вироби |залежності від |
| | |асортименту, |
| | |потужності, |
| | |санітарно-технічного |
| | |стану та узгоджується з|
| | |територіальними |
| | |органами |
| | |держсанепіднагляду |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|45 |Сухі сніданки у вигляді пластівців,| 1 раз на квартал |
| |гранул, кульок, мюслі, кранчі | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|46 |Майонез, продукти для приготування | 1 раз у 10 днів |
| |соусів, готові соуси, гірчиця | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|47 |Консерви овочеві, фруктові, м'ясні,| кожна партія |
| |м'ясо-рослинні, рибні, | |
| |рибо-рослинні | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|48 |Соки фруктові, овочеві натуральні | кожна партія |
| |та з додаванням цукру, | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|49 |Концентрати фруктових напоїв | 1 раз в місяць |
| |натуральні | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|50 |Напої безалкогольні, пиво | 1 раз в місяць |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|51 |Мінеральні та питні води, природні | 1 раз на тиждень |
| |води та штучно мінералізовані | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|52 |Готові кулінарні вироби (перші та | 1 раз в місяць |
| |другі страви, закуски, салати, | |
| |напої та ін.) * | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|53 |Біологічно активні добавки, | кожна партія |
| |стимулятори, вітаміни | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|54 |Продукти дитячого харчування | кожна партія |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|55 |Напівфабрикати глибокої заморозки | 1 раз на місяць |
| |(вареники, пельмені, манти, млинці,| |
| |бургери та подібні вироби) | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|56 |Готові кулінарні вироби глибокої | 2 рази на місяць |
| |заморозки (піца, котлети, бургери | |
| |та подібні вироби) | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|57 |Закуски готові до вживання (пасти, | 1 раз на місяць |
| |салати та подібні вироби) | |
|----+-----------------------------------+-----------------------|
|58 |Вода питна ,що використовується на | 1 раз на місяць |
| |виробництві | |
------------------------------------------------------------------
Додаток 4
-------------------------------------------------------------------
| |Основи законодавства України про охорону |
| |здоров'я |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Закон України |Про забезпечення санітарного та |
|N 4004-XII |епідемічного благополуччя населення |
| ( 4004-12 ) (4004-12) | |
|від 24.02.94 р. | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Закон України |Про якість та безпеку харчових продуктів і |
|N 771/97-ВР |продовольчої сировини |
| ( 771/97-ВР ) (771/97-ВР) | |
|від 23.12.97 р. | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Закон України |Про внесення змін до Закону України "Про |
|N 191-IV |якість та безпеку харчових продуктів і |
| ( 191-15 ) (191-15) |продовольчої сировини" |
|від 24.10.2002 р. | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Закон України |Про захист прав споживачів |
|N 1023-XII | |
| ( 1023-12 ) (1023-12) | |
|від 12.05.91 р. | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Закон України |Про пестициди і агрохімікати |
|N 1628-IV | |
|( 1628-15, 86/95-ВР)| |
|від 18.03.2004 р. | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Указ Президента |Про заходи щодо посилення державного |
|України N 16/2002 |захисту прав споживачів |
| ( 16/2002 ) (16/2002) | |
|від 12.01.2002 р. | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСанПіН |Допустимі дози, концентрації, кількості та |
|8.8.1.2.3.4-000-2001|рівні вмісту пестицидів у |
| |сільськогосподарській сировині, харчових |
| |продуктах, повітрі робочої зони, |
| |атмосферному повітрі, воді водоймищ, ґрунті |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСанПіН 383-96 |Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості |
| |води централізованого господарсько-питного |
| |водопостачання |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСанПіН |Державні санітарні правила і норми захисту |
|4.4.2.030-1999 |продовольчої сировини та продуктів |
| |харчування від забруднення нітрозамінами |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГН 4.4.8.073-2001 |Тимчасові гігієнічні нормативи вмісту |
| |контамінантів хімічної і біологічної |
| |природи у біологічно активних добавках |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСП 4.4.5.078-2001 |Мікробіологічні нормативи та методи |
| |контролю продукції громадського харчування. |
| |Державні санітарні правила |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДР-97 |Допустимі рівні вмісту радіонуклідів |
| |цезію-137 і стронцію-90 у продуктах |
| |харчування та питній воді. Державні |
| |гігієнічні нормативи |
|--------------------+--------------------------------------------|
|I.10.10.1.7-067-2000|Якісне визначення наявності антибіотиків і |
| |сульфаніламідних речовин у молоці та |
| |молочних продуктах за допомогою Дельвотесту |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МБВ і СН N 5061-89 |Медико-биологические требования и |
| ( v5061400-89 ) (v5061400-89) |санитарные нормы качества |
| |продовольственного сырья и пищевых |
| |продуктов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 2273-80 |Методические рекомендации по обнаружению, |
| |идентификации и определению содержания |
| |афлатоксинов в пищевых продуктах |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 2629-82 |Методические рекомендации. Методика |
| |определения нитратов и нитритов в пищевых |
| |продуктах и рационе |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 2629-82(84) |Дополнение к методике определения нитратов и|
| |нитритов в пищевых продуктах и рационе |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 2655-82 |Методические рекомендации по обнаружению, |
| |идентификации и определению содержания |
| |патулина в фруктовых и овощных соках и пюре |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 2944-83 |Методические рекомендации по определению |
| |химическим методом остаточных количеств |
| |диэтилстильбэстрола в продуктах |
| |животноводства |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 2964-84 |Методические рекомендации по обнаружению, |
| |идентификации и определению содержания |
| |зеараленона в пищевых продуктах |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВ N 3049-84 |Методические указания по определению |
| |остаточных количеств антибиотиков в |
| |продуктах животноводства |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 3184-84 |Методические рекомендации по обнаружению Т-2|
| |токсина в пищевых продуктах и |
| |продовольственном сырье |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 3208-85 |Методические рекомендации по определению |
| |химическим методом остаточных количеств |
| |эстрадиола- 17 бета в продуктах |
| |животноводства |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 3940-85 |Методические рекомендации по обнаружению, |
| |идентификации и определению содержания |
| |дезоксиниваленола (вомитоксина) в зерне и |
| |зерновых продуктах |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МР N 4082-86 |Методические рекомендации по обнаружению, |
| |идентификации и определению содержания |
| |афлатоксинов в продовольственном сырье и |
| |пищевых продуктах с помощью |
| |высокоэффективной жидкостной хроматографии |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВ N 5048-89 |Методические указания по определению |
| |нитратов и нитритов в продукции |
| |растениеводства |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВ |Методические указания по |
| |санитарно-бактерио-логическому контролю |
| |производства кондитерских изделий с кремом |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВВ |Методика виконання вимірювань масової частки|
| |ортофосфорної кислоти у безалкогольних |
| |напоях та слабоалкогольних напоях методом |
| |спектрофотометрії з використанням молібдату |
| |амонію (Свідоцтво про метрологічну атестацію|
| |N 081-12/11-98 від 08.12.98 р.) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВВ |Методика визначення масової концентрації |
| |синтетичних барвників у харчових продуктах |
| |методом високоефективної рідинної |
| |хроматографії (Свідоцтво про метрологічну |
| |атестацію МВВ N 081/12-38-99 |
| |від 14.12.99 р.) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВВ |Методика визначення масової концентрації |
| |глутамату натрію в харчових продуктах і |
| |харчових добавках методом ВЕРХ |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВВ 44-95 |Методика визначення масової концентрації |
| |бензойної і сорбінової кислот у |
| |безалкогольних напоях, фруктових соках та їх|
| |концентратах методом високоефективної |
| |рідинної хроматографії (Свідоцтво про |
| |метрологічну атестацію N 12-1465 від |
| |17.11.95 р.) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВВ 45-95 |Методика визначення сахарину, ацесульфаму, |
| |цикламату, сукралози та аспартаму методом |
| |високоефективної рідинної хроматографії у |
| |харчових продуктах. (Свідоцтво про |
| |метрологічну атестацію N 12-1467 від |
| |17.11.95 р.) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВВ 081712-4590-00 |Методика виконання вимірювань вмісту |
| |емульгатора Е 445 у безалкогольних, |
| |слабоалкогольних, непрозорих алкогольних |
| |напоях та кондвиробах на основі шоколаду та |
| |какао методом високоефективної рідинної |
| |хроматографії (Свідоцтво про метрологічну |
| |атестацію N 12-4590 від 28.09.2000 р.) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВК 4.4.1.011-93 |Определение летучих нитрозаминов в |
| |продовольственном сырье и пищевых продуктах.|
| |Методические указания по методам контроля |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВК 10.10.1.7-99 |Методика виконання вимірювань масової |
| |концентрації діацетину, гекса-ізо-бутирату |
| |сахарози (Е 444) у безалкогольних напоях |
| |методом ГРХ (Свідоцтво про метрологічну |
| |атестацію МВВ 081/12-51-00) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВК 10.10.1.7.2000 |Методика визначення кальцій динатрій |
| |етилендіамінтетраацетату (Е 385) і динатрій |
| |етилендіамінтетраацетату (Е 386) в |
| |емульгованих соусах (майонезах) |
| |фотометричним методом |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МВУ 004/05-2000 |Методика вимірювань масової частки сорбітан |
| |тристеарату Е 492 в шоколаді за допомогою |
| |фотометричного методу |
|--------------------+--------------------------------------------|
|МІ 12-08-99 |Методика виконання вимірювань з |
| |використанням сцинтиляційних спектрометрів |
| |та програмного забезпечення АК 1 |
|--------------------+--------------------------------------------|
|СанПіН |Допустимые уровни содержания нитратов в |
|42-123-4619-88 |продуктах растительного происхождения и |
| |методы их определения |
|--------------------+--------------------------------------------|
|СанПіН |Временные гигиенические нормативы содержания|
|42-123-4083-86 |гистамина в рыбопродуктах |
|--------------------+--------------------------------------------|
|СанПіН |Микробиологические нормативы и методы |
|42-123-4940-88 |анализа продуктов детского, лечебного и |
| |диетического питания, их компонентов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Інструкція |Инструкция по микробиологическому контролю |
| |производства на предприятиях молочной |
| |промышленности |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Інструкція |Инструкция о порядке расследования, учета и |
|N 1135-73 |проведения лабораторных исследований в |
| |учреждениях санитарно-эпидемиологической |
| |службы при пищевых отравлениях |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ІК-10-04-06-140-87 |Инструкция санитарно-микробиологического |
| |контроля пивоваренного и безалкогольного |
| |производства |
|--------------------+--------------------------------------------|
|Інструкція |Инструкция по санитарно-микробиологическому |
|N 5319-91 |контролю производства пищевой продукции из |
| |рыбы и морских беспозвоночных |
|--------------------+--------------------------------------------|
|І 1.4.4.4.077-2001 |Інструкція про порядок санітарно-технічного |
| |контролю консервів на виробничих |
| |підприємствах, оптових базах, в роздрібній |
| |торгівлі та на підприємствах громадського |
| |харчування |
|--------------------+--------------------------------------------|
|І4.4.10.2.2.091-2002|Інструкція по санітарно-мікробіологічному |
| |контролю виробництва маргарину і майонезу |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСТУ 2316-93 |Цукор - пісок. Технічні умови |
|(ГОСТ 21-94) | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСТУ 2636-94 |Загальна мікробіологія. Терміни та |
| |визначення |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСТУ 2903-94 |Концентрати харчові. Сніданки сухі. Загальні|
| |технічні умови |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСТУ 3038-95 |Гігієна. Терміни та визначення основних |
| |понять |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСТУ 3583-97 |Сіль кухонна. Загальні технічні умови |
|(ГОСТ 13830-97) | |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ДСТУ 4069-2002 |Напої безалкогольні. Загальні технічні умови|
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 240-85 |Маргарин. Общие технические условия |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 2874-82 |Вода питьевая. Гигиенические требования и |
| |контроль за качеством |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 7636-85 |Рыба, морские беспозвоночные и продукты их |
| |переработки. Методы анализа |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 7702.2.1-95 |Мясо птицы, субпродукты и полуфабрикаты |
| |птичьи. Методы определения мезофильных |
| |аэробных и факультативно-анаэробных |
| |микроорганизмов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 7702.2.2-93 |Мясо птицы, субпродукты и полуфабрикаты |
| |птичьи. Методы выявления и определения |
| |количества бактерий группы кишечных палочек |
| |(колиформных бактерий родов Escherichia, |
| |Citrobacter, Enterobacter, Klebsiella, |
| |Serratia) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 7702.2.4-93 |Мясо птицы, субпродукты и полуфабрикаты |
| |птичьи. Методы выявления и определения |
| |количества Staphylococcus aureus |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 7702.2.5-93 |Мясо птицы, субпродукты и полуфабрикаты |
| |птичьи. Методы выявления и определения |
| |количества листерелл |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 7702.2.6-93 |Мясо птицы, субпродукты и полуфабрикаты |
| |птичьи. Методы выявления и определения |
| |количества сульфитредуцирующих клостридий |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 8558.1-78 |Продукты мясные. Метод определения нитрита |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 8558.2-78 |Продукты мясные. Метод определения нитрата |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 9225-84 |Молоко и молочные продукты. Методы |
| |микробиологического анализа |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 9794-74 |Продукты мясные. Метод определения общего |
| |фосфора |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 9958-81 |Изделия колбасные и продукты из мяса. Методы|
| |бактериологического анализа |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.1-84 |Консервы. Приготовление растворов реактивов,|
| |красок, индикаторов и питательных сред, |
| |применяемых в микробиологическом анализе |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.2-94 |Продукты пищевые. Методы выявления и |
| |определения количества Staphylococcus aureus|
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.7-86 |Продукты пищевые. Методы выявления |
| |ботулинических токсинов и Clostridium |
| |botulinum |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.8-88 |Продукты пищевые. Метод определения Bacillus|
| |cereus |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.9-88 |Продукты пищевые. Метод определения |
| |Clostridium perfringens |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.11-89 |Продукты пищевые. Методы определения |
| |молочнокислых микроорганизмов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.12-88 |Продукты пищевые. Методы определения дрожжей|
| |и плесневых грибов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.14-91 |Консервы. Метод определения содержания |
| |плесеней по Говарду |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10444.15-94 |Продукты пищевые. Методы определения |
| |количества мезофильных аэробных и |
| |факультативно-анаэробных микроорганизмов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 10652-73 |Соль динатриевая этилендиамин -N,N,N,N- |
| |тетрауксусной кислоты , 2-водная (трилон Б) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 11254-85 |Жиры животные топленые и мука кормовая |
| |животного происхождения. Методы определения |
| |антиокислителей |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 11293-86 |Желатин. Технические условия |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 14351-73 |Вина, виноматериалы и коньячные спирты. |
| |Метод определения свободной и общей |
| |сернистой кислоты |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 18242-72 |Статистический приемочный контроль по |
| |альтернативному признаку. Планы контроля. |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 18963-73 |Вода питьевая. Методы |
| |санитарно-бактериологического анализа |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 21237-75 |Мясо. Методы бактериологического анализа |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 23452-79 |Молоко и молочные продукты. Методы |
| |определения остаточных количеств |
| |хлорорганических пестицидов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 25555.5-91 |Продукты переработки плодов и овощей. Методы|
| |определения диоксида серы |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26181-84 |Продукты переработки плодов и овощей. Методы|
| |определения сорбиновой кислоты |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26668-85 |Продукты пищевые и вкусовые. Методы отбора |
| |проб для микробиологических анализов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26669-85 |Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб|
| |для микробиологических анализов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26670-91 |Продукты пищевые. Методы культивирования |
| |микроорганизмов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26811-86 |Изделия кондитерские. Метод определения |
| |массовой доли общей сернистой кислоты |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26927-86 |Сырье и продукты пищевые. Метод определения |
| |ртути |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26928-86 |Продукты пищевые. Метод определения железа |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26929-94 |Сырье и продукты пищевые. Подготовка проб. |
| |Минерализация для определения содержания |
| |токсичных элементов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26930-86 |Сырье и продукты пищевые. Метод определения |
| |мышьяка |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26931-86 |Сырье и продукты пищевые. Методы определения|
| |меди |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26932-86 |Сырье и продукты пищевые. Методы определения|
| |свинца |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26933-86 |Сырье и продукты пищевые. Методы определения|
| |кадмия |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26934-86 |Сырье и продукты пищевые. Метод определения |
| |цинка |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26935-86 |Продукты пищевые консервированные. Метод |
| |определения олова |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 26968-86 |Сахар-песок рафинированный. Методы |
| |микробиологического контроля |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 27001-86 |Икра и пресервы из рыбы и морепродуктов. |
| |Методы определения консервантов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 28038-89 |Продукты переработки плодов и овощей. Методы|
| |определения микотоксина патулина |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 28467-90 |Продукты переработки плодов и овощей. Метод |
| |определения бензойной кислоты |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 28560-90 |Продукты пищевые. Методы выявления бактерий |
| |рода Proteus, Morganella, Providencia |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 28805-90 |Продукты пищевые. Метод выявления и |
| |определения количества осмотолерантных |
| |дрожжей и плесневых грибов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 29185-91 |Продукты пищевые. Методы выявления и |
| |определения количества сульфитредуцирующих |
| |клостридий |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 29270-95 |Продукты переработки плодов и овощей. Методы|
| |определения нитратов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 29299-92 |Мясо и мясные продукты. Метод определения |
| |нитрита |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 29300-92 |Мясо и мясные продукты. Метод определения |
| |нитрата |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30059-93 |Напитки безалкогольные. Методы определения |
| |аспартама, сахарина, кофеина и бензоата |
| |натрия |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30178-96 |Сырье и продукты пищевые. |
| |Атомно-абсорбционный метод определения |
| |токсичных элементов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30349-96 |Плоды, овощи и продукты их переработки. |
| |Методы определения остаточных количеств |
| |хлорорганических пестицидов |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30363-96 |Продукты яичные. Общие технические условия |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30363.2-96 |Продукты яичные. Методы микробиологического |
| |контроля |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30390-95 |Общественное питание. Кулинарная продукция, |
| |реализуемая населению |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30425-97 |Консервы. Метод определения промышленной |
| |стерильности |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30518-93 |Продукты пищевые. Методы выявления и |
| |определения количества бактерий группы |
| |кишечных палочек (колиформных бактерий) |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30519-97 |Продукты пищевые. Методы выявления бактерий |
| |рода Salmonella |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30538-97 |Продукты пищевые. Методика определения |
| |токсичных элементов атомно-эмиссионным |
| |методом |
|--------------------+--------------------------------------------|
|ГОСТ 30712-2001 |Продукты безалкогольной промышленности. |
| |Методы микробиологического анализа |
-------------------------------------------------------------------