ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ
25.10.11 р. Справа № 45/43б
Розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХНОГОРОД - Д", м. Київ (ЄДРПОУ 37165400)
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "АРЕС-ДОН", м.Донецьк (ЄДРПОУ 37295400)
арбітражний керуючий Голобородько С.О.
про визнання банкрутом
Представники:
від кредитора: не з’явився
від боржника: не з’явився
Арбітражний керуючий: Голобородько С.О. – розпорядник майна
В засіданні суду брали участь:
Ухвалою від 18.07.2011р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХНОГОРОД - Д", м. Київ (ЄДРПОУ 37165400) господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АРЕС-ДОН", м.Донецьк (ЄДРПОУ 37295400), внаслідок фінансової неспроможності.
Одночасно даною ухвалою введена процедура розпорядження майном на 6 місяців до 18.01.2012р. та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Голобородько С.О.
Ухвалою від 25.07.2011р. за результатами підготовчого засідання встановлена дата складання реєстру вимог кредиторів та дата попереднього засідання суду щодо розгляду реєстру вимог кредиторів на14.09.2011р.
В газеті "Голос України" №142 від 03.08.2011р. опубліковане оголошення про порушення справи №45/43б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АРЕС-ДОН", м.Донецьк (ЄДРПОУ 37295400). В даному оголошенні не було вказано інформації про розпорядника майна.
03.09.2011р. в газеті "Голос України" №163 вийшло доповнення до вищезазначеного оголошення.
Ухвалою від 14.09.2011р. розгляд справи відкладався, у зв’язку з тим, що уточнене оголошення вийшло 03.09.2011р. та тридцятиденний термін для заявлення грошових вимог кредиторами не закінчився.
Ухвалою від 12.10.2011р. за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів, встановлені дата перших загальних зборів та дата засідання суду по вирішенню питання щодо подальшої процедури по справі.
25.10.2011р. до суду надійшло клопотання голови комітету кредиторів б/н б/д(вх.02-41/10525 від 25.10.2011р.) про визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "АРЕС-ДОН", м.Донецьк (ЄДРПОУ 37295400), введення по справі ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Голобородько С.О.
До клопотання доданий протокол засідання комітету кредиторів №1 від 18.10.2011р. та заява про згоду на призначення ліквідатором по даній справі.
Крім цього, в матеріалах справи міститься звіт розпорядника майна.
В судове засідання з’явився розпорядник майна та представник кредитора, повноваження яких підтверджені належним чином.
Представники боржника та ініціюючого кредитора в засідання суду не з’явились, про день та час розгляду справи були повідомлені в установленому порядку.
Розглянувши в судовому засіданні надане клопотання та інші матеріали справи, заслухавши розпорядника майна, суд встановив:
Згідно наданого розпорядником майна звіту за результатами виходу за юридичною адресою боржника розпорядником майна встановлено факт відсутності Товариства з обмеженою відповідальністю "АРЕС-ДОН", м.Донецьк (ЄДРПОУ 37295400) за вказаною адресою.
Головне управління статистики в Донецькій області на запит розпорядника майна про надання копії фінансової звітності Баланс ф1 та Баланс ф2 та звіт про фінансові результати відмовило в наданні вищезазначених документів.
У зв’язку з викладеним розпорядником майна зроблено висновок про неможливість проведення аналізу фінасово- господарської діяльності боржника та про відсутність підстав для введення процедури санації, а подальше проведення процедури банкрутства по справі можливо в рамках визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
При дослідженні матеріалів справи судом встановлено, що кредиторська заборгованість боржника становить 340 000 грн. 00 коп., активи у підприємства відсутні.
Судом встановлено, що боржник не здійснює підприємницьку діяльність, поточна заборгованість перед бюджетом збільшується, його фінансове становище характеризується стійкою неплатоспроможністю, майнові активи для погашення вимог кредиторів відсутні, підстави для відновлення платоспроможності боржника відсутні.
У строк, передбачений Законом (2343-12) для звернення потенційних інвесторів, відповідних заяв до розпорядника майна та суду не надходило.
У зв'язку з вищевикладеним, судом встановлено, що підприємство не може ефективно здійснювати поточну діяльність та своєчасно здійснювати розрахунки по зобов'язаннях.
У відповідності з п.8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, тощо.
За приписом ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог або заперечень.
Відповідно до ст. 4-3 Господарського процесуального кодексу України судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності.
З урахуванням вимог ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об’єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.
У зв’язку з прийняттям комітетом кредиторів рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Голобородько С.О., господарський суд дійшов до висновку про задоволення клопотання та вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Голобородько С.О.
На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 1, 3-1, 16, 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4-3, 33, 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Задовольнити клопотання голови комітету кредиторів б/н б/д.
Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "АРЕС-ДОН", м.Донецьк (ЄДРПОУ 37295400), що зареєстроване за адресою: 83001, м. Донецьк, вул. Кобозєва, б.20.
Відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Голобородько Сергія Олександровича (ліцензія серія НОМЕР_2, видана Державним департаментом з питань банкрутства 21.07.2011р., що мешкає за адресою: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) за письмовою згодою.
Ліквідатору у 5 денний термін опублікувати оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах, з зазначенням відомостей передбачених п. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Докази опублікування надати суду.
Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Суддя Плотніцький Б.Д.
Вик ' Текст ' тел. ' Текст '
Надруковано примірників - ' Текст ' : господарському суду Донецької області - ' Текст ', сторонам - ' Текст ' .