УХВАЛА
Iменем України
8 грудня 2006 року
колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Донецької області в складі:
головуючого Дяченка В.М.
суддів Власенко Л.I., Кочегарової Л.М.
при секретарі Горбань К.С.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Маріуполі справу за позовом
ОСОБА_1 до Ліквідаційної комісії колективного
сільськогосподарського підприємства "Авангард" (далі КСГП "Авангард") про визнання права власності на нежиле приміщення за апеляційною скаргою прокурора Тельманівського району Донецької області на рішення Тельманівського районного суду Донецької області від 8 червня 2006 року,
встановила:
Рішенням Тельманівського районного суду Донецької області від 8 червня 2006 року позовні вимоги ОСОБА_1. задоволено. Визнано дійсним договір купівлі-продажу від 28 травня 2003 року і визнано право власності позивачки на спірне приміщення. Стягнуто з КГСП "Авангард" на користь ОСОБА_1. судові витрати в сумі 130 грн.
В апеляційній скарзі прокурор Тельманівського району Донецької області в інтересах Староласпінської сільської ради просить рішення скасувати, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, порушення судом норм матеріального і процесуального права.
Заслухавши суддю-доповідача, пояснення прокурора, який підтримав доводи апеляційної скарги, пояснення позивачки ОСОБА_1. та представника ліквідаційної комісії ОСОБА_2., які просили відхилити апеляційну скаргу, перевіривши матеріали справи і обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
З матеріалів справи вбачається, що 28 травня 2003 року між КСП "Авангард" , в особі директора ОСОБА_3. і ОСОБА_1. було укладено договір купівлі-продажу приміщення їдальні і обладнання, розташованого в АДРЕСА_1 Тельманівського району за 10 000 грн.
Згідно з технічною характеристикою їдальні, вироку Тельманівського районного суду Донецької області від 24 червня 2005 року щодо ОСОБА_3., спірне приміщення належало КСП "Авангард" і саме КСП виступало стороною у договорі купівлі-продажу.
Між тим, не погоджуючись із рішенням, прокурор Тельманівського району Донецької області подав апеляційну скаргу в інтересах Староласпінської сілької ради, яка стороною за договором купівлі-продажу не була. Даних про те, що постановлене
рішення порушує права та інтереси сільської ради до апеляційної скарги прокурором не залучено.
За таких обставин колегія суддів дійшла висновку, що підстав для задоволення апеляційної скарги прокурора і скасування рішення суду першої інстанції немає.
Відповідно до ст.308 ЦПК України (1618-15) апеляційний суд відхиляє апеляційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції ухвалив рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права. Не може бути скасовано правильне по суті і справедливе рішення суду з одних лише формальних міркувань.
Керуючись ст.ст.303,307,308 ЦПК України (1618-15) , колегія суддів,-
ухвалила:
Апеляційну скаргу прокурора Тельманівського району Донецької області відхилити.
Рішення Тельманівського районного суду Донецької області від 8 червня 2006 року залишити без змін.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення, однак може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги протягом двох місяців з дня набрання чинності.