УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 грудня 2007 року місто Рівне
Справа № 22-1319 2007 року
( Додатково див. ухвалу Верховного суду України (rs3067074) )
Головуючий суддя у І інстанції - Красовський О.О.
Суддя-доповідач в Апеляційному суді - Буцяк З.І.
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Рівненської області у складі: головуючого Буцяка З.І.
суддів Демянчук СВ., Григоренка М. П.
з участю секретаря судового засідання Пивоварчук Т.В.,
позивача та її представника
розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційного суду в м. Рівному цивільну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на до­даткове рішення Рівненського районного суду від 23 жовтня 2007 року у справі за позо­вом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа - Рівненська районна державна нотаріальна контора, про визнання частково недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом та поділ спадкового майна,
встановила:
Додатковим рішенням Рівненського районного суду від 23 жовтня 2007 року за­явуОСОБА_2у справі за його позовом доОСОБА_1, третя особа - Рівненська ра­йонна державна нотаріальна контора, про визнання частково недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом і поділ спадкового майна задоволено. Виконання робіт з переобладнання будинку, що зазначені в рішенні Рівненського районного суду від 10 липня 2001 року, а саме: закладення дверних прорізів № 1, № 2 і № 3 вартістю 154 грн., влаштування входу з двору в приміщення 1-4 вартістю 154 грн. покладено на ОСОБА_2 влаштування входу з приміщення II в 1-2 і з 1-2 в 1-3 вартістю 228 грн. покладено наОСОБА_1
В поданій на це додаткове рішення апеляційній скарзі відповідачка, посилаючись на свою неспроможність виконати роботи з переобладнання будинку, які на неї поклав суд додатковим рішенням, та вважаючи, що ці роботи повинен виконати позивач, про­сить апеляційний суд його скасувати й ухвалити у справі нове додаткове рішення, яким проведення усіх робіт з переобладнання будинку покласти на позивача.
Заслухавши суддю-доповідача, пояснення осіб, які беруть участь у справі і з'явилися в судове засідання, перевіривши подані докази та доводи апелянта, колегія су­ддів приходить до висновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з таких під­став.
З матеріалів справи вбачається, що відповідно до ст. 220 ЦПК України суд пер­шої інстанції ухвалив додаткове рішення у справі, яким зобов'язав апелянта виконати за власний рахунок роботи з переобладнання лише в тій частині будинку, яка рішенням Рі­вненського районного суду від 10 липня 2001 року, що набрало законної сили, виділена їй у власність.
З урахуванням викладеного доводи поданої апеляційної скарги відповідачки про необхідність покладення проведення усіх робіт з переобладнання у всьому будинку, включаючи належну їй частину, на позивача є безпідставними і на увагу не заслугову­ють.
Неспроможність відповідачки здійснити покладені на неї судом переобладнання у належній їй на праві приватної власності частині житлового будинку може бути пере­шкодою для самої відповідачки при здійсненні нею свого права користування належною власністю.
Тому зважаючи на наведене, апеляційний суд приходить до висновку про те, що суд першої інстанції, повно і всебічно з"ясувавши всі дійсні обставини даної справи, ви­конавши інші вимоги цивільного судочинства, вирішив справу згідно із законом.
Керуючись ст. ст. 10, 60, 303, 307, 308, 313- 315, 317 ЦПК України, колегія суддів
ухвалила:
Апеляційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.
Додаткове рішення Рівненського районного суду від 23 жовтня 2007 року зали­шити без зміни.
Ухвала Апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду України протягом двох місяців з дня набрання нею законної сили.