ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
5 березня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України у складі :
Левченка Є.Ф., Охрімчук Л.І., Сеніна Ю.Л.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за заявою Державної податкової інспекції у Вишгородському районі Київської області про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо товариства з обмеженою відповідальністю (далі – ТОВ) "Артпласт Груп",
в с т а н о в и л а :
У березні 2009 року Державна податкова інспекція у Вишгородському районі звернулася до суду із зазначеною заявою, посилаючись на те, що наказом начальника податкової інспекції від 12 лютого 2009 року № 37 призначено проведення виїзної позапланової документальної перевірки ТОВ "Артпласт Груп", однак виїздом на місце було встановлено, що ТОВ "Артпласт Груп" за адресою свого місцезнаходження відсутнє, а тому з метою всебічного, повного та об’єктивного вивчення фінансово-господарської діяльності товариства податковій інспекції необхідно одержати інформацію, яка містить банківську таємницю.
Заявник просив зобов’язати АКІБ "УкрСиббанк" розкрити інформацію, яка містить банківську таємницю, щодо ТОВ "Артпласт Груп" й надати податковій інспекції інформацію про рух грошових коштів на розрахункових рахунках товариства з вказівкою на призначення платежу, дати, коди ЄДРПОУ та назви контрагентів за період із 1 січня 2006 року по12 грудня 2008 року.
Рішенням Подільського районного суду м. Києва від 5 червня 2009 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 14 липня 2009 року, в задоволенні заяви відмовлено.
У касаційній скарзі Державна податкова інспекція у Вишгородському районі просить скасувати ухвалені в справі судові рішення та ухвалити нове рішення, посилаючись на порушення судами норм матеріального права.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає, виходячи з наступного.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Доводи скарги та матеріали витребуваної справи не дають підстав для висновку, що судами при розгляді справи допущені порушення норм матеріального чи процесуального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Оскаржувані судові рішення ухвалені з додержанням норм матеріального і процесуального права.
Керуючись ст. ст. 332, 336 ЦПК України, колегія суддів Cудової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу Державної податкової інспекції у Вишгородському районі Київської області відхилити, рішення Подільського районного суду м. Києва від 5 червня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 14 липня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді Верховного Суду України: Є.Ф. Левченко Л.І. Охрімчук Ю.Л. Сенін