ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
9 грудня 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого Патрюка М.В.,
суддів: Костенка А.В., Мазурка В.А.,
Лященко Н.П., Прокопчука Ю.В.,-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернівка про перерахунок щомісячних страхових виплат, за касаційною скаргою Відділення на рішення Тернівського міського суду Дніпропетровської області від 13 грудня 2006 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 30 липня 2007 року,
в с т а н о в и л а :
У жовтні 2006 року ОСОБА_1 звернувся в суд із вищезазначеним позовом, посилаючись на те, що відповідач з 1 березня 2002 року при вирішенні питання про перерахування страхових виплат, які йому сплачуються у зв’язку з ушкодженням здоров'я на виробництві, неправильно застосовував коефіцієнт зростання середньомісячної реальної заробітної плати замість коефіцієнта зростання середньої заробітної плати в галузях національної економіки за даними центрального органу виконавчої влади з питань статистики. Просив стягнути з відповідача 7 218 грн. 28 коп. недонарахованих страхових виплат за період з 1 березня 2002 року до 30 вересня 2006 року, зобов’язати Відділення з 1 жовтня 2006 року щомісячно сплачувати йому 1 079 грн. 72 коп. до наступного перерахування та відшкодувати 3 тис. грн. моральної шкоди.
Рішенням Тернівського міського суду Дніпропетровської області від 13 грудня 2006 року позов ОСОБА_1 задоволено частково. Стягнуто з відповідача на користь позивача 7 218 грн. 28 коп. в рахунок недонарахованих щомісячних страхових виплат, 1 тис. грн. на відшкодування моральної шкоди. Зобов’язано Відділення з 1 жовтня 2006 року щомісячно сплачувати ОСОБА_1. 1 079 грн. 72 коп. до наступного перерахування.
Ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 30 липня 2007 року рішення міського суду скасовано в частині відшкодування моральної шкоди і постановлено відмовити в задоволенні цих вимог.
9 листопада 2007 року до Верховного Суду України надійшла касаційна скарга, в якій Відділення ставило питання про поновлення строку на касаційне оскарження та скасування ухвалених у справі судових рішень, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального та процесуального права.
Ухвалою від 19 листопада 2007 року поновлено Відділенню строк на касаційне оскарження й відкрито касаційне провадження у справі ОСОБА_1 до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернівка про перерахунок щомісячних страхових виплат.
Проте, як убачається з рішення колегії суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 2 квітня 2008 року (переведення № 6-24819св07) оскаржувані у справі судові рішення було скасовано й відмовлено ОСОБА_1. в задоволенні позову до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернівка про перерахунок щомісячних страхових виплат.
За таких обставин касаційне провадження у справі № 6-24630св07 за позовом ОСОБА_1 в задоволенні позову до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернівка про перерахунок щомісячних страхових, відкрите 19 листопада 2007 року підлягає закриттю з підстав, передбачених п. 2 ч. 1 ст. 205 ЦПК України.
Керуючись ст. ст. 333, 335, 345 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України,
у х в а л и л а :
Касаційне провадження за касаційною скаргою відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернівка на рішення Тернівського міського суду Дніпропетровської області від 13 грудня 2006 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 30 липня 2007 року у справі за позовом ОСОБА_1 до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернівка про перерахунок щомісячних страхових виплат закрити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий М.В. Патрюк Судді: А.В. Костенко Н.П. Лященко В.А. Мазурок Ю.В. Прокопчук