ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
7 грудня 2009 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Луспеник Д.Д.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 14 вересня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва – приміщення по обслуговуванню транзитних пасажирів та земельної ділянки,
в с т а н о в и в:
Рішенням Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 28 травня 2009 року визнано договір № 1959 купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва – приміщення по обслуговуванню транзитних пасажирів та земельної ділянки, яка знаходиться в селі Чапаєвка Золотоніського району Черкаської області на автодорозі Черкаси – Золотоноша – Драбів, км. 17+50, укладеного між ОСОБА_1. та ОСОБА_2. 12 червня 2004 року – недійсним.
Ухвалою апеляційного суду Черкаської області від 14 вересня 2009 року апеляційну скаргу ОСОБА_3 задоволено. Рішення місцевого суду скасовано. Справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції в іншому складі.
У касаційній скарзі ОСОБА_1., посилаючись на порушення апеляційним судом норм процесуального права, просить скасувати ухвалу апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України, суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Зі змісту оскаржуваної ухвали суду апеляційної інстанції й доданих до касаційної скарги матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені у ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного судового рішення.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України, у разі якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Відсутні й передбачені ст. 338 ЦПК України підстави для обов’язкового скасування судового рішення.
На підставі наведеного та керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
У відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва – приміщення по обслуговуванню транзитних пасажирів та земельної ділянки, за касаційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 14 вересня 2009 року відмовити.
Копію ухвали разом з доданими до скарги матеріалами направити заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Д.Д. Луспеник