ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
26 листопада 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів: Григор’євої Л.І.,
Луспеника Д.Д., Барсукової В.М., -
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом Долинського міжрайонного прокурора в інтересах Болехівської міської ради Івано-Франківської області до ОСОБА_1, Тисівської сільської ради, третя особа: ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення Тисівської сільської ради, державного акту на право приватної власності на землю та договору купівлі-продажу земельної ділянки, за касаційною скаргою Болехівської міської ради Івано-Франківської області на рішення Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 25 червня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 5 вересня 2008 року,
встановила:
У грудні 2007 року Долинський міжрайонний прокурор звернувся в суд позовом ОСОБА_1, Тисівської сільської ради про визнання недійсним рішення Тисівської сільської ради, державного акту на право приватної власності на землю та договору купівлі-продажу земельної ділянки.
Посилаючись на те, що спірна земельна ділянка є державною власністю, знаходиться за межами населеного пункту с. Тисів і відповідно до п. 12 Перехідних положень Земельного кодексу України (2768-14) перебуває у віданні Болехівської міської ради Івано-Франківської області, позивач просив суд, визнати недійсним рішення Тисівської сільської ради від 26 березня 2003 року за № 12-4/03 "Про надання дозволу передачі у приватну власність земельну ділянку площею 1, 74 га гр. ОСОБА_1 в с.Тисів", державний акт на право власності на земельну ділянку серії ІФ № 010748 від 20 червня 2003 року виданого на ім’я ОСОБА_1 та договір купівлі-продажу земельної ділянки від 7 червня 2007 року.
Рішенням Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 25 червня 2008 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Івано-Франківської області від 5 вересня 2008 року, відмовлено Долинському міжрайонному прокурору в задоволенні позову.
У поданій до Верховного Суду України касаційній скарзі Болехівська міська рада Івано-Франківської області просить скасувати рішення Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 25 червня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 5 вересня 2008 року, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки доводи касаційної скарги та матеріали справи не дають підстав для висновку про неправильне застосування судами норм матеріального права або порушення норм процесуального права, а отже, відсутні передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України підстави для скасування вказаних судових рішень, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. ст. 331, 332, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
ухвалила:
Касаційну скаргу Болехівської міської ради Івано-Франківської області відхилити.
Рішення Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 25 червня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 5 вересня 2008 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Л.І. Григор’єва Д.Д. Луспеник В.М. Барсукова