ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
6 травня 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
Лященко Н.П.,
Барсукової В.М.,
Пшонки М.П.,-
розглянувши в попередньому судовому засіданні касаційну скаргу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Дзержинську Донецької області на рішення Дзержинського міського суду від 30 травня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Донецької області від 31 липня 2008 року в справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Дзержинську Донецької області до Центральної міської лікарні м. Дзержинська, третя особа - ОСОБА_1, про скасування актів розслідування нещасного випадку за формою Н-5, актів про нещасний випадок, пов'язаний з виробництвом за формою Н-1 та визнання нещасного випадку таким, що не пов'язаний з виробництвом,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Дзержинського міського суду від 30 травня 2008 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Донецької області від 31 липня 2008 року, позов задоволено частково: скасовано акт розслідування нещасного випадку за формою Н-5 від 5 січня 2006 року, що стався з медичною сестрою Центральної міської лікарні м. Дзержинська ОСОБА_1 під час виконання трудових обов'язків 17 березня 2005 року; акт про нещасний випадок, пов'язаний з виробництвом за формою Н-1 від 5 січня 2006 року, складений відносно ОСОБА_1; у задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Дзержинську Донецької області просить ухвалені у справі судові рішення скасувати, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, і передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
Згідно ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення може бути лише неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається порушення судом норм матеріального та процесуального права колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Дзержинську Донецької області відхилити.
Рішення Дзержинського міського суду від 30 травня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Донецької області від 31 липня 2008 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Н.П. Лященко В.М. Барсукова М.П. Пшонка