ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
( Відмовлено у порушенні провадження у справі на підставі ухвали Верховного Суду України (rs9342523) )
1 грудня 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого Гуменюка
В.І.,
суддів: Барсукової В.М.,
Григор’євої Л.І., -
розглянувши справу за позовом ОСОБА_1 до Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, Управління житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Одеської міської ради, КП ОМБТІ та РОН, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання рішення, свідоцтва про право власності недійсними, визнання права на підсобне приміщення, зміну часток співвласників, відновлення об’єкту у попередній стан та виселення,
в с т а н о в и л а:
У грудні 2007 року ОСОБА_1 звернувся із зазначеним позовом, посилаючись на те, що він, на підставі договору дарування від 29 жовтня 2002 року є власником 34/100 частин квартири АДРЕСА_1. У квартирі мешкають відповідачі: ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які займають дві кімнати площею 33,8 кв.м. і 13,4 кв.м. У 1987 році сім’ї ОСОБА_2 незаконно була передана у користування кімната площею 13,4 кв.м. у квартирі АДРЕСА_1. Просив визнати рішення виконкому Центральної районної ради м. Одеси № 40 від 6 лютого 1987 року в п. 22 недійсним, визнати приміщення № 3 площею 13,4 кв.м. суміжною кімнатою; визнати суміжну кімнату № 3, яка належала ОСОБА_4, як підсобне приміщення; визнати недійсним свідоцтво про право власності на житло від 20 березня 2007 року, видане УЖКГ та ПЕК Одеської міської ради про приватизацію 660/1000 часток комунальної квартири АДРЕСА_1 ОСОБА_2 та ОСОБА_3; змінити частки між співвласниками комунальної квартири, у зв’язку із зміною жилої площі; відновити стінку в приміщенні № 7 згідно проекту; виселити ОСОБА_2 із самовільно зайнятого приміщення № 3 площею 13,4 кв.м.
Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 17 грудня 2008 року у задоволені позову відмовлено.
Ухвалою апеляційного суду Одеської області від 28 травня 2009 року рішення Приморського районного суду м. Одеси від 17 грудня 2008 року залишено без змін. Скасовано ухвалу апеляційного суду Одеської області від 23 квітня 2009 року про забезпечення позову шляхом заборони ОСОБА_2, ОСОБА_3 розпоряджатися 660/1000 частин квартири загального користування АДРЕСА_1.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та ухвалити рішення, яким задовольнити його позовні вимоги, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення судом норм процесуального права.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.
Згідно вимог частини 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
За правилами статті 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Судові рішення ухвалено з додержанням норм матеріального права та процесуального права. Доводи скарги висновків суду не спростовують. Підстав для їх скасування не встановлено.
Керуючись статтями 332, 345 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.
Рішення Приморського районного суду м. Одеси від 17 грудня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 28 травня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий В.І. Гуменюк
Судді: В.М. Барсукова
Л.І. Григор’єва