ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
27 листопада 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого Гуменюка
В.І.,
Григор’євої Л.І.,-
розглянувши справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Полтавська промислово-торгова фірма "Електрон" до ОСОБА_1 про стягнення коштів за договором позики,
в с т а н о в и л а:
У січні 2009 року ТОВ "ППТФ "Електрон" звернулося із позовом про стягнення коштів за договором позики.
Рішенням Октябрського районного суду м. Полтави від 2 квітня 2009 року позов задоволено. Стягнуто з відповідача на користь позивача борг за укладеним договором позики від 22 вересня 2006 року, від 4 квітня 2007 року, від 5 листопада 2007 року, від 12 грудня 2007 року у розмірі 100 000 грн. та судові витрати у розмірі 1 030 грн.
Рішенням апеляційного суду Полтавської області від 5 серпня 2009 року рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 2 квітня 2009 року скасовано та ухвалено рішення, яким у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі ТОВ "Полтавська промислово-торгова фірма "Електрон" просить скасувати рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення судом норм процесуального права.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.
Згідно вимог частини 2 статті 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
За правилами статті 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Судові рішення ухвалено з додержанням норм матеріального права та процесуального права. Доводи скарги висновків суду не спростовують. Підстав для їх скасування не встановлено.
Керуючись статтями 332, 345 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Полтавська промислово-торгова фірма "Електрон" відхилити.
Рішення апеляційного суду Полтавської області від 5 серпня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий В.І. Гуменюк Судді: В.М. Барсукова Л.І. Григор’єва