У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
25 квітня 2008 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Патрюк М.В.
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Закарпатської області від 20 грудня 2007 року в справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Мопан-Україна Лтд" про відшкодування збитків,
в с т а н о в и в :
У березні 2006 року ОСОБА_1. звернувся в суд із вищезазначеним позовом, посилаючись на те, що в рекламному каталозі продукції ТОВ "Мопан-Україна Лтд" "Осінь-зима 2004-2005" ним було виявлено фотографії інтер'єру кафе-бару "Кактус", власником якого він є. Вважав, що цим порушені його авторські права, оскільки фотографії інтер'єру, який є об'єктом його авторського права було використано без його відома та дозволу. Просив суд стягнути з відповідача на його користь 30 000 грн. завданих збитків - упущеної вигоди.
Рішенням Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 10 жовтня 2007 року позов задоволено. Стягнуто з ТОВ "Мопан-Україна Лтд" на користь ОСОБА_1 30 000 грн. завданих збитків.
Рішенням апеляційного суду Закарпатської області від 20 грудня 2007 року рішення суду першої інстанції скасоване, постановлено нове рішення, яким в задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 ставиться питання про скасування рішення апеляційного суду з підстав порушеннями норм матеріального та процесуального права із залишенням у силі рішення суду першої інстанції.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваного судового рішення, доданих до нього матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного судового рішення.
Керуючись пунктом 5 частиною 3 статті 328 ЦПК України
у х в а л и в :
У відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Мопан-Україна Лтд" про відшкодування збитків відмовити.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити ОСОБА_1.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.В. Патрюк