Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
20 листопада 2017 року
м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Євграфової Є.П., Завгородньої І.М., КадєтовоїО.В.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтерната І-ІІІ ступенів Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за договором про надання послуг, за касаційною скаргою ОСОБА_4, в інтересах якої діє ОСОБА_5, на рішення Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 23 лютого 2017 року, ухвалу апеляційного суду Волинської області від 12 травня 2017 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 23 лютого 2017 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Волинської області від 12 травня 2017 року, позов задоволено.
Стягнуто з ОСОБА_4 на користь Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтерната І-ІІІ ступенів Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки заборгованість за договором про надання послуг від 01 вересня 2014 року № 360 у розмірі 1 017 грн 68 коп., неустойку в розмірі 410 грн 34 коп.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У поданій касаційній скарзі ОСОБА_4, в інтересах якої діє ОСОБА_5, просить зазначені судові рішення скасувати, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, та ухвалити нове рішення про відмову в позові.
Відповідно до п. 6 розд. XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII (1402-19) Про судоустрій і статус суддів Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому ЦПК (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи щодо неправильності застосування судами норм матеріального та процесуального права є підставою для призначення справи до судового розгляду відповідно до ч. 5 ст. 332 ЦПК України.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів cудової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Справу за позовом Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтерната І-ІІІ ступенів Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за договором про надання послуг призначити до судового розгляду.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Є.П. Євграфова
І.М.Завгородня
О.В. Кадєтова