Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
23 січня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Мазур Л.М., Завгородньої І.М., Попович О.В.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні клопотання ОСОБА_4, подане адвокатомОСОБА_5, про зупинення виконання рішення апеляційного суду Вінницької області від 13 липня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_4 до Погребищенської районної державної адміністрації, ОСОБА_6, треті особи: Черемошненська сільська рада, Головне управління Держземагентства у Вінницькій області, про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування його державної реєстрації,
в с т а н о в и л а:
Відповідно до п. 6 розд. XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.
У зв'язку з цим клопотання підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) від 18 березня 2004 року.
Ухвалою судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 07 жовтня 2016 року відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою ОСОБА_4, поданою адвокатом ОСОБА_5, на рішення апеляційного суду Вінницької області від 13 липня 2016 року у вищевказаній справі та витребувано її із Погребищенського районного суду Вінницької області.
У січні 2017 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від представника ОСОБА_4 - ОСОБА_5 надійшло клопотання, у якому заявник просить зупинити виконання рішення апеляційного суду Вінницької області від 13 липня 2016 року, в обґрунтування якого посилається на можливість припинення права приватної власності ОСОБА_4 та розформування його земельної ділянки, що потребуватиме значних зусиль для відновлення порушеного права.
Відповідно до ч. 1 ст. 328 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала скаргу, суддя-доповідач у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення суду.
У задоволенні клопотання про зупинення виконання рішення апеляційного суду Вінницької області від 13 липня 2016 року слід відмовити, оскільки вказаним рішенням відмовлено у задоволенні позову, у зв'язку з чим судове рішення не підлягає примусовому виконанню.
На підставі вищевикладеного та керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
У задоволенні клопотання ОСОБА_4, поданого адвокатомОСОБА_5, про зупинення виконання рішення апеляційного суду Вінницької області від 13 липня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_4 до Погребищенської районної державної адміністрації, ОСОБА_6, треті особи: Черемошненська сільська рада, Головне управління Держземагентства у Вінницькій області, про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування його державної реєстрації, відмовити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Л.М. Мазур
І.М. Завгородня
О.В.Попович