Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
11 березня 2015 року м. Київ
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Умнова О.В., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Волинської області від 21 січня 2015 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до державного підприємства "Волиньвугілля" про перерахунок та стягнення заборгованості по заробітній платі, -
в с т а н о в и в :
У вересні 2014 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом, вимоги якого уточнив в ході розгляду справи, просив стягнути з державного підприємства "Волиньвугілля" на користь позивача заборгованість по заробітній платі за період з вересня 2008 року по травень 2014 року у розмірі 82 261,99 грн.
Мотивував тим, що з вересня 2002 року ОСОБА_2 працює прохідником 5 розряду у відокремленому структурному підрозділі Шахта № 9 "Нововолинська". Відповідач при розрахунку заробітної плати не збільшив тарифну ставку позивача на 30 %, як того вимагає положення статті 3 Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці".
Рішенням Нововолинського міського суду Волинської області від 08 грудня 2014 року позов задоволено. Стягнуто з державного підприємства "Волиньвугілля" на користь ОСОБА_2 82 261,99 грн заборгованості по заробітній платі за період з 01 вересня 2008 року по 31 травня 2014 року включно. Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Волинської області від 21 січня 2015 року рішення міського суду скасовано з ухваленням нового рішення, яким відмовлено у задоволенні позову.
Позивач, не погоджуючись з даним рішенням суду апеляційної інстанції подав касаційну скаргу, в якій, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального та порушення норм процесуального права просить його скасувати та залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Дослідивши подані заявником матеріали вважаю, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити, виходячи з наступного.
Відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
З матеріалів касаційної скарги та змісту оскаржуваного рішення суду апеляційної інстанції вбачається, що скарга є необґрунтованою, оскільки викладені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо його незаконності та неправильності. Обставини, на які посилається заявник не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Апеляційний суд дав належну оцінку законності та обґрунтованості рішення місцевого суду. Належним чином перевірив встановлені судом фактичні обставини справи з урахуванням зібраних доказів та дійшов правильного висновку про відсутність правових підстав для задоволення позову. У зв'язку з чим, обґрунтовано скасував рішення місцевого суду та вирішив спір по суті.
Неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права при вирішенні даної справи апеляційним судом не вбачається.
Керуючись ст. 328 ЦПК України, -
у х в а л и в :
Відмовити ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою на рішення апеляційного суду Волинської області від 21 січня 2015 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до державного підприємства "Волиньвугілля" про перерахунок та стягнення заборгованості по заробітній платі.
Додані до касаційної скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого
суду України з розгляду
цивільних і кримінальних справ
О.В. Умнова