Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
10 квітня 2013 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Кафідової О.В., Коротуна В. М., Попович О.В. розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до комунального підприємства "Луцький стадіон "Авангард", Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луцьку про зобов'язання вчинити певні дії, за касаційною скаргою Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Луцьку Волинської області на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 жовтня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 22 листопада 2012 року,
в с т а н о в и л а:
У липні 2012 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до комунального підприємства "Луцький стадіон "Авангард", Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луцьку про зобов'язання вчинити певні дії.
Рішенням Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 жовтня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Волинської області від 22 листопада 2012 року, позовні вимоги задоволено частково.
Визнано недійсним акт від 28 грудня 2011 року засідання комісії з розслідування нещасного випадку, який стався 18 квітня 1987 року з інструктором-методистом ОСОБА_4
Зобов'язано комунальне підприємство "Луцький стадіон "Авангард" скласти акт розслідування нещасного випадку за формою Н-5, який стався з інструктором-методистом ОСОБА_4 18 квітня 1987 року в ході футбольного матчу серед команд другої ліги чемпіонату СРСР з футболу між командами "Полісся" Житомир та "Торпедо" Луцьк.
У решті позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі заявник просить скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалу апеляційного суду, посилаючись на порушення норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права, ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позовних вимог.
Заслухавши суддю-доповідача у справі, перевіривши доводи касаційної скарги та заперечень на неї, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Перевіривши доводи касаційної скарги, дослідивши матеріали справи, суд касаційної інстанції дійшов до висновку про відхилення касаційної скарги та залишення без змін рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 жовтня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 22 листопада 2012 року, оскільки судові рішення законні та обґрунтовані.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про порушення норм процесуального права, яке призвело або могло призвести до неправильного вирішення справи.
Відповідно до ч. 3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції при попередньому розгляді справи відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Луцьку Волинської області відхилити.
Рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 жовтня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 22 листопада 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: О.В. Кафідова В. М. Коротун О.В. Попович